Mali Rom u 53-ojci

Pre neki dan uđem ja u bus...sednem,ne otkucam kartu....otvorim Sport da u miru čitam sportske vest i čujem dečiji žagor,okrenem se i vidim tri mala Cigančića,musava...kako pevaju,ali ne za kintu nego valjda za svoju dušu....i bili su glasni,previše...ali rekoh sebi "ko peva zlo ne misli" i nek pevaju dok su deca...i tako ide 53 do Zelenog Venca...i na predposlednjoj stanici vidim ja ustaje jedan od njih,odlazi do ugla busa i ladno se ispišao.....ja ne verujem šta vidim...ustanem i odem do ugla i ladno vidim jebanu baricu pišaćke.....priđem gde su sedeli i tog momenta sam hteo malom cigančetu od 8,9 god šamar da lupim da mu zuji 5 dana,ali nekako sebe smirih i udarim ga onim novinama po glavi sa rečima..."Jel se tu piša,majmune mali?"...a on me gleda onako musav svojim buljavim očima.i valjda mi je j... majku na romskom jel je nešto mumljo...Sreća da nisu bili neki klinci na mome mestu jer znam da bi ih pesnicama onako male prebili...bukvalno...Eto..jedna neprijatna i nikada viđena dogodovština iz 53-ojke.....

Sada ce se naci neke NVO babe da kazu kako "drustvo ne vodi racuna o ugrozenim gradjanima drugog reda".

A zasto roditelji ne vode racuna o njima?

Ako su napravili izbor da zive kao stoka, neka zive tako u svojoj mahali. cergi.

Odbacivanje dece pet minuta posto ih naprave je izbor. Ali taj izbor mora imati svoju cenu.

Ostavih_cigare - danas 13:45
Stvarno nisam od onih ljudi koji imaju neku averziju prema Romima.....

Stvarno ne vidim razlog za opravdavanje. Svaka recenica u kojoj se nasi sugradjani pominju, pocinje bas ovako.

Valjda previse gledamo b92.

i tog momenta sam hteo malom cigančetu od 8,9 god šamar da lupim da mu zuji 5 dana
Сваком реченицом враћаш баук мржње прошлости из 39. Моћно се осећаш што си у стању да "cigančetu" лупиш шамарчину. Немаш аверзију према Ромима а исте називаш погрдним именима!

Ово је увредљив текст и треба одмах бити уклоњен са блога.

ВикипедијА о расизму:
Расизам се односи на веровања и праксу код којих се сматра да постоје урођене и карактеристичне разлике између одређених група људских бића које се могу мерити хијерархијски. Последица расизма је социјална, политичка и економска предност једне групе људи у односу на другу.

Расизам одваја групе људи на основу њихове расе, са намером сагледавања једне расе као важније и боље од других. Веровање да су особине и карактер појединаца повезани са њиховом расом, није обавезно расизам, јер то не значи да се једна раса сматра бољом од других. Чим постоји веровање да је једна раса супериорна над осталим расама, такво понашање се може назвати расизмом. Давање или одузимање привилегија на основу расе се зове расна дискриминација.

Poslednja izmena:
....де људи...није то ништа...заборавили сте шта све раде други...имао је Г-дин срећу што није наишао на оне: што мобилишу за босну / недај боже на оне што батинају штанглама / можда , што убијају и каменују / ............. а ако заштићени сведок дође, да испуцава своје дуге и кратке цеви тек онда би видели сви... овако једно дете и један тип, који нема трећа посла него да моралише ...шта би урадио да си коим случајем наишао на главног социјалисту како уваљује политичку језичину главном демократи ---дал би њима завалио шамарчину ...или да си наишао на Ратка - српског јунака у бекству ---а , дал би штогод урадио , или би пропушио марихуану ( ратков производ - домаћа технологија ) ...

Сваком реченицом враћаш баук мржње прошлости из 39. Моћно се осећаш што си у стању да "cigančetu" лупиш шамарчину. Немаш аверзију према Ромима а исте називаш погрдним именима!

Ово је увредљив текст и треба одмах бити уклоњен са блога.

ВикипедијА о расизму:
Расизам се односи на веровања и праксу код којих се сматра да постоје урођене и карактеристичне разлике између одређених група људских бића које се могу мерити хијерархијски. Последица расизма је социјална, политичка и економска предност једне групе људи у односу на другу.

Расизам одваја групе људи на основу њихове расе, са намером сагледавања једне расе као важније и боље од других. Веровање да су особине и карактер појединаца повезани са њиховом расом, није обавезно расизам, јер то не значи да се једна раса сматра бољом од других. Чим постоји веровање да је једна раса супериорна над осталим расама, такво понашање се може назвати расизмом. Давање или одузимање привилегија на основу расе се зове расна..

.
Pa da je bio bilo ko isto bih uradio....

Nije stvar dal su to bili mali Romi ili mali Srbi ili mali Filipinci...

Stvar je u pišanju u busu...a ti vidim zatvaraš oči nad tom činjenicom...i napadaš me nekakvim "rasizmom"....

Poslednja izmena:
123loncar;bt123477:
....де људи...није то ништа...заборавили сте шта све раде други...имао је Г-дин срећу што није наишао на оне: што мобилишу за босну / недај боже на оне што батинају штанглама / можда , што убијају и каменују / ............. а ако заштићени сведок дође, да испуцава своје дуге и кратке цеви тек онда би видели сви... овако једно дете и један тип, који нема трећа посла него да моралише ...шта би урадио да си коим случајем наишао на главног социјалисту како уваљује политичку језичину главном демократи ---дал би њима завалио шамарчину ...или да си наишао на Ратка - српског јунака у бекству ---а , дал би штогод урадио , или би пропушио марихуану ( ратков производ - домаћа технологија ) ...

Zašto odmah na nekakvu političku spiku se prebacuješ?

Baš bih voleo da vidim kako bi ti odreagovao i svako drugi da vidiš da neko piša u autobusu?...GSP je naše dobro...koliko to zvučalo socijalistički..

I na kraju krajeva...pitam se kako bi odreagova da ti neko ispred vrata tvog doba se ispiša...da li bi istu priču pričao?

Lažni moralisti...

Ostavih_cigare;bt123531:
Zašto odmah na nekakvu političku spiku se prebacuješ?

Baš bih voleo da vidim kako bi ti odreagovao i svako drugi da vidiš da neko piša u autobusu?...GSP je naše dobro...koliko to zvučalo socijalistički..

I na kraju krajeva...pitam se kako bi odreagova da ti neko ispred vrata tvog doba se ispiša...da li bi istu priču pričao?

Lažni moralisti...

...лажни моралист баца прашину у очи - прави од комарца магарца.... рецимо, клинци плјују кроз проз, он зове милицију --а пролази поред ратног злочинца као поред националног хероја и диви му се....а познато ми некако дође колико има поштено зарађених домова у србији па и у престоници ( узгред преко милион стамбених јединица купљено за ништа -- ту се рачунају и оне, од оних које је побила личка и краишка / па сад не смеју да отворе архив јер су њихови предци вршили геноцид над шумадијско моравским становништвом ) ....е видиш пријатељу, то је народно добро ( ти побијени и опљачкани и ових милион стамбених јединица) , а ти причаш о аутобусу, који можеш скофом воде да се доведе у ред ...то је бацање прашине у очи ...то је лажни морал .. то је ништаклук кад се животно важне ствари ( геноцид над сопственим народом ) и тешка кривична дела медијски прикривају малолетничком деликвенцијом ....тај говор , говор застрашујуће манипулације - међ поштеним светом сматра се тешким кривичним делом ...а овде пролази као патриотизам .........аферим !

Back