Malene kuće i kancelarije su trend

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
70.627

2 u 1 u Srbiji? Malene kuće i kancelarije su trend: Koštaju od 200 € po kvadratu, a ovako izgledaju

Kada prodajete malenu kuću, zapravo nudite prostor "2 u 1" - i mesto za život i kancelariju, dok s druge strane, moderni enterijer i izvanredna arhitektonska rešenja prevazilaze postojeće granice

Širenje trenda izgradnje, prodaje i kupovine, ali i iznajmljivanja malenih, uzanih kuća - ne prestaje. Stvorene su sa idejom da budu ekonomičnije, pristupačnije i jednostavnije od konvencionalnih komercijalnih stambenih prostora - što često i jesu, mada je njihov enterijer isto tako neretko van granica "običnog".

Upravo ta činjenica utiče na veću cenu. Ovakve kuće prodaju se kao luksuz, poslednji domet minimalizma, i zanimljivo je da ih karakterišu najmanje tri zajedničke odlike: naglašena dostupnost prirodne svetlosti (veliki bočni/krovni prozori), odsustvo tuš kabine/kade (postoji samo tuš) i radni kutak, kao "posledica" pandemije.

Kada prodajete malenu kuću, zapravo nudite prostor "2 u 1" - i mesto za život i kancelariju, dok s druge strane, moderni enterijer i izvanredna arhitektonska rešenja prevazilaze postojeće granice.

Postaje očigledno da kuća može biti mala, a funkcionalna, tako da se ne "gube kvadrati" na hodnike ili uske, a dugačke sobe koje ne služe svrsi.

Otkako je nastupila pandemija, rad na daljinu postao je masovna pojava, i mnogi zaposleni će nastaviti u tom ritmu i kada sve prođe. U tom smislu, imati svoje mesto za rad u domu - ceni se više nego ikada. Osim toga, ljudi su željni prirode, zelenila, vazduha.

Život u karantinu podosta je ugrozio blagostanje mnogih, te je stoga pojačana potreba za pronalaženjem idealne nekretnine negde u šumi, na planini, kraj jezera. To se automatski odrazilo na bum kupovine vikendica širom sveta. Pored malenih kuća, popularne su i tzv. A-frame kuće.

Prednost malenih kuća je u tome što se rade brže, a ako su mobilne - onda su i lako prenosive, pri čemu ne moraju biti skupe. Kasnije ih svakako možete preuređivati, a ključno je to što uglavnom podrazumevaju veliko dvorište. Vlasnici tu mogu da postave toplu kadu, roštilj, ležaljke, tramboline.

kk1.jpg

Izvor:biznis.telegraf.rs

dobro ova pricao o istoriji i cenama....ali konkretno nista zasto to ne bi ipak bilo dobro za nekoga ko sam napravi, za mnogo jeftinije pare ili nema potrebe za velikim prostorom.
Možeš sam da praviš to negde u divljini, ali sa tim dolazi brdo drugih problema. Ovo je sve kul i trendi kad se napravi video od 5min, drugo je kada živiš u gajbici 5 godina bez puta i zimi zavejan preko glave.

Možeš sam da praviš to negde u divljini, ali sa tim dolazi brdo drugih problema. Ovo je sve kul i trendi kad se napravi video od 5min, drugo je kada živiš u gajbici 5 godina bez puta i zimi zavejan preko glave.
Slazem se ja sa tobom...I meni se zivotu u sumici svidja uglavnom samo u teoriji...I ko nema porodicu, decu koja ne moraju da idu u skolu...gde ti donose zimi hranu i ne moras da mrdas iz kuce...ne moras do lekara...i sve bi to kad tad dosadilo...
No ovde se govori i o kancelarijama u dvoristu recimo, ko radi od kuce, pa izlovana dvorisna kucica ili slicno...
Uostalom nema svako para ni za stan ni za redovnu kucu, pa ako se na placu moze nesto namontirati, izgraditi malecko za zivot...

Back