male tajne nege

koza - cetka za piling, bebi puder, bebi ulje (ne u isto vrijeme :lol:), neka stvar za tusiranje sa aloe verom... mislim da je palmolive, nisam sigurna....

koza= seno, zob, prekrupa (u manjim količinama), so obavezno...z:p
koza.jpg

Ako kažemo, to više neće biti tajna ;):lol:

Al' da ne ispadnem namćor z:) :

Kosa - od šampona garnier ili Schwarzkopf, pakovanje elseve ili Schwarzkopf
Koža- hidrantna krema loreal, vichy, eucerin, garnier... kako kadz:)

Коса -> шампон и маска Гарнијер фруктис- блонд
Кожа-> Орифлејмов гел за чишћење лица, Витаскинова дневна крема, маска

kad oporavljam kosu od nekih surovih tretmanaz:) perem je bar svaki drugi ako ne i svaki danz:) nakon pranja regenerator obavezan a svako drugo pranje maska koja se ne ispira.posto mi je kosa bas dugacka prija jojz:lol:kad je upakujem u maslinovo ulje cisto ili pomesano sa malo bademovog ili kokosovog ulja.
Za lepu kozu takodje preporucujem ulja za telo volim Jonsons baby od aloje i lavande a ponekad kad sam bas zaludna smuckam neku kombinaciju maslinovog ulja i nekog etericnog (po indian shopovima moze da se nadje ok izbor)
e da ovo ne primenjivati u slucaju da vam je koza masnaz:)

Nisu neke naročite tajne, bar kod mene.:) Šampone za kosu menjam, Nivea, L'Oreal kako kad. Najzadovoljnija sam sa Wash&go šamponom sa alojom ili jojobom i njihovim balzamom isto. Inače, imam masnu kosu, farbanu, sa pramenovima, a uvek je sušim fenom, i da kucnem u drvo, dobra je kakva bi mogla da bude od svog tog maltretiranja. Sad hoću da probam ovaj Orzene šampon sa pivom, pa javljam kakav je.:D Za kožu tela uglavnom koristim gelove za tuširanje. Nivea Mleko i vitamini i Palmolive Propolis su mi se pokazali kao najbolji do sad. Ponekad stavljam mleko za telo, trenutno ovo novo Garnier Hydra Locking za normalnu kožu, a leti Nivea Summer Beauty, za svetliju kožu, da se malo potamnim, a imam želju da probam L'Oreal za samopotamnjivanje. Za lice trenutno koristim L'Oreal Derma Genese kremu za sužavanje pora i tonik iz iste linije i stvarno bih te preparate preporučila onima sa masnom kožom, ne čini čuda za sužavanje pora, ali mi nijedna bubuljica nije iskočila otkad ih koristim. Mleko za skidanje šminke trenutno L'Oreal Dermaq Expert, žuti, skida i šminku oko očiju bez problema.

Што се коже тиче, препоручујем пилинг у кућној радиности - кукурузно брашно! Бољи од било ког пилинга, мало се натопи водом и то је то.

Што се коже тиче, препоручујем пилинг у кућној радиности - кукурузно брашно! Бољи од било ког пилинга, мало се натопи водом и то је то.

...Da, odlicno domace sredstvo bez hemikalija koje daje izuzetne rezultate, ukoliko se upotrebi na adekvatan nacin - vazno je da dovoljno dugo odstoji u mleku/vodi i da pokreti, kao i pritisak na kozu budu nezni, a lice prethodno priremljeno za piling (omeksati epiderm toplim, vlaznim peskirom, pariti ili duze umivati mlakom vodom)...Kozu koja je suva ili osetljiva, a potreban joj je blag piling, tretirati posebno pazljivo - dobro je dodati malo maslinovog ulja u smesu i svakako je praviti s' mlekom ili slatkom pavlakom...U slucaju da se radi o izrazito masnoj kozi koja nije tanka i osetljiva, moze se koristiti, sa oprezom i nezno, umesto kukuruznog brasna, nesto krupnija palenta...

...Odlican hemijski piling u domacoj radinosti dobija se usitnjavanjem 3-4 acetisala pomesanih sa nekoliko kapi vode...Smesa se nanese na lice, ostavi dok se ne osusi i laganim kruznim pokretima spere...Posebno prija necistoj i problematicnoj, mladalackoj kozi...

...Srecno!...:)

Za kosu koristim Matrix (Curl Life) vec dve godine. Sampni razbijaju koliko su dobri i do sada nisam naleteo ninasta sto je bilo priblizno onome sto sam dobio od Matrixa (kosu operem za celih 30 min i nije mi muka od pranja iste). Kosa posle pranja bude savrsena, Cena je postena, da ne kazem da se onosvestis, a i rezultati su takvi. Ako je ko u braku rizikuje da se dobro pokaci sa muzem/zenom ali posle prvog pranja videce da je bilo vredno svadje. U SAD se moze naci u bilo kojem malo jacem ducanu a u evropi mora da se naruci preko nekog frizerskog salona ili opet u ducanu mada ne znam kom jer ga nigde nisam video. . .

Prilozi

• Image075.jpg
    Image075.jpg
    24,6 KB · Pregleda: 30
Mozda ne spada bash u domen kozmetike,ali eto :)
Na koji nachin negujete vashu kosu? jeste li zadovoljni njom? imate li talasastu,kovrdzavu,ravnu,ili...?
jel vam trebapuno vremena,koje preparate koristite,da li ste tip koji ce da se fenira tri sata ili samo neobavezno namestitie,jel imate ''teshku kosu'' { koja zahteva mnogo nege,paznje } ili mekanu,laku za odrzavanje...?Koji su neki od problema sa kojima se suocavate?

sve o vashoj kosi:heart:

Imam dugu, ravnu kosu. Prirodno je tamnosmeđa, a ja stalno stremim ka plavoj boji kose:) Imam pramenove, ali razmišljam da ponovo postanem brineta, mada poznajući mene, za nekoliko meseci ću opet izvući puno plavih pramenova. Kosa mi je po prirodi masna, za sada mi je najbolji šampon Wash&Go za masnu kosu i Nivea Volumissing balsam. Uvek je sušim fenom. Dok sam imala pramenove išla sam jednom u 2, 3 meseca kod frizera, mnogo su lakši za održavanje od obične farbe, samo kad nađeš dobrog frizera. I tako...:)

ja sam upravo suprotno,sto se tice boje,otprilike jednom godisnje izvucem pramenove koje posle 2,3 nedelje prefarbam u smedje.
inace sam koristila garnier i loreal kod nas,stvarno su mi prijali samponi i maske,ali ovde je sasvim druga prica jer loreal nema veze sa vezom.mnogo je los ovde,verovali ili ne.na garnier sampone nisam ni naisla...
drugi problem ovde je voda,nisam ni znala da to toliko utice,,,voda je ovde mnogo tvrdja nego kod nas i nikada mi kosa nije lepa kao u beogradu:confused:
inace imam ravnu,gustu kosu,frizeri kazu da je super...

Плавуше, помагајте!

Који су набољи препарати за негу?
Шампони?
Која фарба најмање оштећује?
Дајте рецепт за неку маску...

:hvala:

Плавуше, помагајте!

Који су набољи препарати за негу?
Шампони?
Која фарба најмање оштећује?
Дајте рецепт за неку маску...

:hvala:

Ja koristim samo Schwarzkopf farbu,šampon i pakovanje.Naravno uvek gledaš da je za farbanu kosu imaš čak i za plavu.Leti povremeno stavim kantarionovo ulje na krajeve pogotovo kad sam na moru.;)

Back