Male navike otkrivaju mnogo: Koje web browsere koriste inovatori?

• Začetnik teme Začetnik teme acabg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

acabg

Buduća legenda
VIP
Poruka
29.605
Adam Grant, profesor Vortonske škole biznisa na Univerzitetu u Pensilvaniji, nedavno je objavio knjigu “Originals: How Non-Conformists Move the World”.

37246623357611dc75be06929616650_wide.jpg

Foto: Gettyimages​

[TABLE="class: antrfile right, align: right"]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Grant u svojoj knjizi pokušava da identifikuje tipove slobodnih mislilaca čije inovativne ideje vuku industriju napred. On je takođe istraživanjem njihove poslovne istorije pokušao da stekne uvid u njihovu posvećenost poslu, piše Independent.

Autor je otkrio da njihova prošlost malo toga govori o tome koji će biti naredni potez koji će povući, ali je usput otkrio neku vrstu povezanosti između internet pretraživača koje su inovatori koristili na svojim kompjuterima kod kuće i radnog učinka na poslu.

Grant je detaljno analizirao istraživanje Majkla Hausmana, poslovnog analitičara i statističara koji je proučavao navike 30,000 radnika korisničkih servisa, a rezultati su bili sledeći:
Explorer i Safari

• manja posvećenost na radnom mestu
Firefox i Chrome

• veća verovatnoća da zadrže svoj posao, i to 15 odsto duže nego korisnici Safari i Explorer internet pretraživača
  • 19 procenata manja verovatnoća da izostanu s posla od korisnika Safari i Explorer internet pretraživača
  • veća prodaja
  • kraći pozivi
  • veći stepen zadovoljstva klijenata pruženom uslugom
“Smatram da činjenica da ste izdvojili vreme za instaliranje Firefox pretraživala na kompjuteru govori dosta o vama. Pokazuje da ste dobro obavešten korisnik i da ste doneli odluku da učinite nešto što se ne podrazumeva, što delom ukazuje i na određeni stepen proaktivnosti”, rekao je Grant za Freakonomics Radio.

http://www.b92.net/tehnopolis/internet.php?yyyy=2016&mm=06&nav_id=1143702

Ranije sam koristio Chrome ali mi je kompjuter bio previse spor a kosa mi je uvek bila uspravna i bez sjaja. Otkako sam prešao na Ie, moje koze daju više mleka, komsijsko dete mi je upisalo ETF bez veze a moje biciklo troši manje konjske snage za okretanje pedalo! Da ne kažete posle kako se Ja ne razumem u IT. :per:

Koristio sam Mozillu do skora,ali je počela da pravi probleme,možda od verzije 40.Na Win 8.1 i na Ubuntu nemam problema sa njom,a na Win.7,je počela na nekim sjtovima da Crash-uje i sada koristim Chrome.Malo je sporiji,ali nije loš.

Fajafoks je perjanica lajnuksa a ne majkrosofta
Na lajnuksu nikad nije pravila probleme a na majkrosoft platformi ima čarobna opcija al neću da kažem...

- - - - - - - - - -

zbog Milunke i sličnih foliranata...

Back