Mala-Velika- istina o zlatnim retriverima!!!!!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Milan_Silni

Obećava
Poruka
54
Svi su ovde pisali o zlatnom retriveru- Ali samo ja da pridodam par reci- koje ce najvise razuveriti potencijalne nove vlasnike ovih ljubimaca.
Kao prvo- o tom psu se podigao mit da su medeni -cakani prepametni itd....itd
Drugo- kao rezultat toga odgajivaci pricaju price- ne bi li vam uvalili stene- za 150€ pa naviše.
Treće- to su psi vrlo nemirnog karaktera i vrlo neposlusni, bezobrazni, prljavi- sa posebnim smradom koji je nesnosan kada pokisne ili se ublati- a to jedva ceka da uradi.
Moj primer. Gledajuci film o deda mrazu i šapici- ćerka me navalila da joj kupim stene. Posto sve kupujem kvalitetno- naravno da sam naseo na priču odgajivača i platio štene 18.000,00din. Odmah posle toga jedno 21.000,00 din za Belcando hranu- po preporuci- najkvalitetniju. Jednostavno ocekivali smo puno od te kuje.
Kako je rasla bila je utucena i samo je spavala i jela. Kasnije sa jedno 6 meseci je nastao pakao. Prvo dvoriste mi je bilo svo prekopano.Kakav nered!!!!! Kada je pustimo- ona je odlazila i donosila kuci- na pr mrtve glave od ćurki- negde sa deponije. Mrtve ptice, miševe.....strah nas je bilo da se ne zarazimo-tj da nam decu ne zarazi. Volela je da pokisne i da se onako propisno ublati- da nisi mogao da je prepoznas- a smrad koji sam vec pomenuo- da i ne spominjem.
Sav krov na kucici sa strane koji je bio od tegole je izgrizla i napravila haos. Par puta sam je video da jede i izmet od ko zna cega:aaa:
Njen izmet je sadrzao- celofan -travu-plastiku-ko zna sve sta jos. A o kolicini i velicini izmeta da vam ne pricam. Celo dvoriste nam je bilo u njenom izmetu. Dali zbog tih granula-ili cega- to je nepodnosljivo bilo. Majko moja koja kolicina izmeta. Svako jutro je bilo lajanje i cvilenje- da bi je pustili. Nije imalo sanse da se spava posle 07h. Ubi-ubi svako jutro. Nije vredelo da se zove- ona kada odluci da pobegne- ODE ona pa ti trči za njom. Cerkici sam platio čizme za zimu 7000,00 i ona ih je jednostavno izgrizla dok je odmarala u hodniku- cisto iz dosade verujem:poludeo:
Cerkica nije mogla da je odrzi na povodcu- hoce da joj iscupa ruke. Nije vredelo ni psovanje ni vaspitne mere- nista. Imam jos milion primera ali me mrzi da pisem vise.
I najbitnije.
Deca su je se zadovoljila brzo jer su shvatila da oni i nisu bas toliko cakani- i onda vama ostaje briga i problemi i veliko kajanje za izgubljenim- tj bacenim parama.
Moj savet. Ako nemate-zagradjeno dvoriste i boks- NE pokusavajte da uzmete ovu rasu- ili ce te ostati bez zivaca i para- bas kao i ja. A ako to imate- ocekujte- da vise nikada necete imati lepo dvoriste-i miran san, i dobar komsijski odnos i svaki dan ce te biti sa lopatom u dvoristu- i kupiti izmet od vaseg ljubimca:sad2:

Sta si zamisljao da ces dobiti??? Plisanu lutku??? To je ziv stvor i potrebno je mnogo rada sa njom kao i sa decom. Da ste joj posvetili vise vremena verovatno nista od tih uzasa ne bi napravila.

Psi,kao i sve druge zivotinje, vrse nuzdu,verovali ili ne!!!!!!!! Mozda vi to ne radite,ali psi svakako rade!

PAS NIJE IGRACKA ZA DECU!!!!! Pre nego sto neko odluci da kupi psa trebalo bi prvo dobro da razmisli,raspita se i nauci nesto o tim zivotinjama,kao uostalom o svim koje planira da gaji.

A sve gore sto si naveo bi uradio svaki zapostavljeni pas!

Zapostavljena- pa varas se i to mnogo. Imala je beskrajnu ljubav i paznju- pogotovo od moje cerke. Ali ja sam shavtio da je ta rasa jednostavno takva.
Pa zar bih ja bacio tolike pare za hranu-vakcine-vitamine-ogrlce protiv buva i krpelja-........ da ne nabrajam da joj nismo pruzili sve to i beskonacnu ljubav prema njoj.
Ali ona nam je vratila tako. Gresis Vilus i to mnogo. Jednostavno ovo je moje veliko razocarenje u ovu rasu- i ja sam samo izneo neke istine- i na ovaj nacin ukazao potencijalnim vlasnicima na neke stvari i cinjenice.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back