mala pomoć oko izbora kompakt-prosumer aparata

fortes

Buduća legenda
Moderator
Poruka
46.359
Pošto sam rešio da se malo u budućnosti više bavim fotografijom a opet nemam realnu potrebu a ni iskustvo za DSLR potreban mi je dobar kompakt koji ima i solidan hd video. Putujem dosta dakle da bude zaista kompaktan,relativno brz fokus,da ima dobar makro tj close-up, da daje relativno pristojne noćne fotke koliko je to moguće za kompakt aparate. Budžet 300 max 350€.

Preporučen mi je sony rx100 ali zaista je preskup .

Hvala

Pošto sam rešio da se malo u budućnosti više bavim fotografijom a opet nemam realnu potrebu a ni iskustvo za DSLR potreban mi je dobar kompakt koji ima i solidan hd video. Putujem dosta dakle da bude zaista kompaktan,relativno brz fokus,da ima dobar makro tj close-up, da daje relativno pristojne noćne fotke koliko je to moguće za kompakt aparate. Budžet 300 max 350€.

Preporučen mi je sony rx100 ali zaista je preskup .

Hvala

Moja preporuka ti je ovo zbog APS-C senzora i mnogo boljeg kvaliteta od bilo kog kompakta, a ako baš hoćeš kompakt, onda Canon SX700, Nikon Coolpix S9600, Panasonic Lumix TZ70 ili Olympus Tough TG-4. Bolje od ta 4 nećeš naći, a da se uklapa u budžet.

- - - - - - - - - -

Dugo već ne pratim fotoaparate ali sam sada bacio pogled i šokirao se - Canon DSLR za 280 e ??

http://www.itsvet.com/proizvod/canon-eos-1100d-+-18-55mm/comp_tehn_camera/29/1059

Neverovatno ( čak ako je i varijanta bez objektiva )

- - - - - - - - - -

Ima tu fotografa ( Nemezis, Marlon i ostali ) pa neka oni daju mišljenje.

Mada ja bih onaj Canon dslr uzeo i da Sv Petar kaže drugačije.

Treba videti koji 18-55. Ako je bez stabilizacije to jest non-IS verzija, ne isplati se.

Gledajući i istražujući po netu u ovom cenovnom rangu u principu nema onoga što bih ja hteo u potpunosti. TG-4 koji bi mi legao sasvim, naročito jer sa njim mogu i podvodne fotke da se prave ali preterana je cena od 50+ hiljada u Srbiji. Od ostalih možda canon sx710,ali nema raw što mi opet nekako suprotno želji da dublje uđem u svet fotografije...Drugim rečima u ovakvoj situaciji razmišljam da li uopšte da ulažem,jer mi stari cybershot sasvim korektno odrađuje point and shoot za turističke potrebe. Videćemo...tg4 u Mađarskoj je malo više od 300€ pa ako me put nanese tamo

a zasto ne razmisliti o Olympusu XZ 2? Dosta mogucnosti, full manuelne kontrole, solidna ergonomija/telo.RAW format, FULL HD video, i velika MAX blenda...

Košta oko 400 evra(48.000), mislim realno je mala razlika u odnosu na tg4 a onda bih ipak radije išao na 4 godine noviji model + mogućnost podvodnog fotografisanja. Ali kao što rekoh to je previše.

Back