Мала килажа у односу на висину, али...

AlalVeraBataljon

Primećen član
Poruka
565
Када гледам велтер категорију у боксу, што је негде од 65 до 70 kg, ту има момака и висине од 180 до 185 cm. Човек би рекао да су кост и кожа, али заправо сви они изгледају нормално, већина је атлетски грађена.
Ја сам висок 185 cm и када сам физички неактиван имам 66 - 67 kg, а када вежбам и поправим исхрану (редовни и разноврсни оброци), имам 70 kg и "поправим" се.
Желео бих да вас питам о чему се ту ради, да ли је у питању генетика, те мушкарац висок 185 cm тешко може да пређе 70 kg, а опет изгледа сасвим ОК? :think:

Ja sam visok 175 cm a imam 80 kg. A nisam debeo. Uopste mi nije nesto veliki stomak. Imam siroka ramena i jake velike ruke koje su doduse kratke ali nema veze. Valjda sam tako nabijen zato sto sam mali. To je najveca prednost nas niskih sto nam je uvek lakse da se napucamo a ti burazeru moras da jedes. Da bi izgledao solidno trebalo bi da imas makar 90 kg. Ja sto sam nizi od tebe za pola glave kad bi te udario odvalio bi te od zivota.

Ево, мало сам се информисао па бих да исправим неке грешке:
- велтер категорија (welterweight): 63,5 - 66,7 kg
- super welterweight или junior middleweight: 66,7 - 69,9 kg
- middlewight: 69,9 - 72,5 kg

Овде имате листу најбољих боксера у свакој категорији за сваку боксерску асоцијацију: World Boxing Rankings.

Када погледате висине ових момака, оне су у просеку (дакле иду и 4 - 5 cm горе-доле):
- велтер категорија (welterweight): 173 cm
- super welterweight или junior middleweight: 180 cm
- middlewight: 180 cm

Рецимо, неко у middlewight категорији висок 183 cm ће имати највише 72,5 kg. Као што Сотир рече, неко те висине би на први поглед требао да има 80, 85, до 90 kg. Дакле, "фали" му 10 - 15 kg. "Фали" је под знацима навода, јер је очигледно да је такав боксер у одличној форми.

Оно што покушавам да питам је, где су нестали ти килограми? Лакше кости? :lol: Али као што је Скура одговорио, немају масних наслага, а томе је опет узрок генетика. Има ли још неких идеја, где нестадоше килограми и зашто? :think:

Када гледам велтер категорију у боксу, што је негде од 65 до 70 kg, ту има момака и висине од 180 до 185 cm. Човек би рекао да су кост и кожа, али заправо сви они изгледају нормално, већина је атлетски грађена.
Ја сам висок 185 cm и када сам физички неактиван имам 66 - 67 kg, а када вежбам и поправим исхрану (редовни и разноврсни оброци), имам 70 kg и "поправим" се.
Желео бих да вас питам о чему се ту ради, да ли је у питању генетика, те мушкарац висок 185 cm тешко може да пређе 70 kg, а опет изгледа сасвим ОК? :think:

Ti si tu negde kao i moj brat što se tiče visine i kilaže. On jede kao mećava, godinama je trenirao neku borilačku veštinu (ne mogu sada da se setim koju), evo u poslednje vreme je počeo da diže tegove u dvorištu svaki dan, i nikako ne uspeva da pređe 70 kilica. :confused: Uprkos tome, uopšte ne deluje anoreksično i zakržljalo, već onako žilavo. :D A i prilično je izdržljiv mali, oduvek je super prolazio na školskim krosevima, iako nikada nije trenirao atletiku.

Genetika je tu najvažniji faktor, jer je genetički predodređeno koliko ćeš imati masnog i mišićnog tkiva, kao i koji će odnos tog tkiva biti, potom sa kojom lakoćom ćeš dobijati i gubiti mišićnu masu i salo, koliko masivan skelet ćeš imati ili koliko će ti efikasan metabolizam biti. Na sve to naravno dosta mogu da utiču i brojni spoljašnji faktori, poput ishrane i fizičke aktivnosti, ali naš fizički razvoj mora da se odvija u okvirima koje nam postavlja genetika. Ti i moj brat ste verovatno ektomorfi, odnosno imate tip građe koji karakteriše teško dobijanje mišićne mase, teže gojenje i jako efikasan metabolizam. To naravo ne znači da nikada nećete moći da se nabildujete ili ugojite, jer hoćete, ali će vam trebati više vremena i truda nego nekome ko je recimo mezomorf.

Poslednja izmena:
Neko ima lakse kosti,a neko teze i tu je razlika.Ti imas dobar metabolizam sto je dobro i nastavi da treniras i da se hranis ispravno i ne sekiraj se,jer kad a se jednom ugojis veoma je tesko vratiti se u normalu,jer tu i metabolizam strada i ne reaguje kako treba.
Да, како сам могао да заборавим метаболизам, један од главних фактора. Хвала. :D

- - - - - - - - - -

Ti si tu negde kao i moj brat što se tiče visine i kilaže. On jede kao mećava, godinama je trenirao neku borilačku veštinu (ne mogu sada da se setim koju), evo u poslednje vreme je počeo da diže tegove u dvorištu svaki dan, i nikako ne uspeva da pređe 70 kilica. :confused: Uprkos tome, uopšte ne deluje anoreksično i zakržljalo, već onako žilavo. :D A i prilično je izdržljiv mali, oduvek je super prolazio na školskim krosevima, iako nikada nije trenirao atletiku.

Genetika je tu najvažniji faktor, jer je genetički predodređeno koliko ćeš imati masnog i mišićnog tkiva, kao i koji će odnos tog tkiva biti, potom sa kojom lakoćom ćeš dobijati i gubiti mišićnu masu i salo, koliko masivan skelet ćeš imati ili koliko će ti efikasan metabolizam biti. Na sve to naravno dosta mogu da utiču i brojni spoljašnji faktori, poput ishrane i fizičke aktivnosti, ali naš fizički razvoj mora da se odvija u okvirima koje nam postavlja genetika. Ti i moj brat ste verovatno ektomorfi, odnosno imate tip građe koji karakteriše teško dobijanje mišićne mase, teže gojenje i jako efikasan metabolizam. To naravo ne znači da nikada nećete moći da se nabildujete ili ugojite, jer hoćete, ali će vam trebati više vremena i truda nego nekome ko je recimo mezomorf.
Хвала на овим информацијама. Читао сам пре о три основна типа грађе, мезоморф, ектоморф и ендоморф. Да, ја ти дођем као нека глиста. :lol: :hahaha:

Хвала на овим информацијама. Читао сам пре о три основна типа грађе, мезоморф, ектоморф и ендоморф. Да, ја ти дођем као нека глиста. :lol: :hahaha:

Nema na čemu. :)

Btw, niko nije samo recimo mezomorf, već smo svi mi miksevi sva tri tipa, odnosno imamo karakteristike sva tri tipa, ali je samo jedan dominantan. Tako da budi srećan što si samo obična glista, a ne neka debela. :lol:

Sotire. nadam se da nisi mislio na mene
već na prethodni post.
Obučen sam borac i u nužnoj
samoodbrani sam udario samo dvaput.
Znaš ono: noga-glava-patos.
(Ushiro mawashi geri).

Za neupućene:
Iz okreta ga spucaš petom pravo u potiljak.

Nisam rekao tebi nego postavljacu temu.

Mada i ti si mrsav dosta.Al nisi puno visok. Ti treba da imas barem 80 kila.

Ocu samo da vam kazem da je masa i mama i tata.

Al opet sa druge strane nemam pojma vidim ti si stariji covek. U 30,40 godina su teze ruke i jace nego u 20. Bar ja tako mislim. Ja imam 19 godina. Sad ne znam kolko ima postavljac teme.

Nikad se nisam bavio nijednim sportom tipa kiks boks i te borilacke vestine al sam se tuuko 100 puta.

Nisam mislio nista zlonamerno kad sam mu to rekao. Vidim da se decko bavi nekim borilackim sportovima pa mu kazem zato sto je bas mrsav.Vidis ti koliko je on visok a kolicno ima kila ?

Kazem ti nisam nista trenirao od tih borilackih vestina nikad ni u teretanu nisam puno isao.. Za ceo zivot par puta po mesec-dva.. Sve ukupno ni 6 meseci kad se sve sabere.. Sklekove kad se sve sabere ni mesec dana..

Al opet sam bas dobro nabijen zato sto sam mali i takva mi je genetika.

Ne znam ja nesto preterano dobro da se sibam.. Al je fazon u tome sto uvek gledam prvi da udarim a koga god da sam puko polomio sam mu nos il zatvorio oko izbio zub il tako nesto jer odma na pocetku puknem iz sve snage kolko mogu a posle se zanesem i samo mlataram bez veze....

E al vidis sad.. Ima dosta mrsavih likova koji znaju dobro da udare.. Nemam pojma.. Valjda je do toga kolko si zilav... Kolko dobro znas da se bijes boks, kik boks,mma i tako to...

Al ako ti imas 70 kila, znas dobro da udaras a dodje ti neki od 100 kila koji isto trenira nesto i isto zna dobro da udara kao ti , pa normalno da ce taj da ubije Boga u tebi.. jer ima masu a ti nemas..Znaci masa nekad nije presudna ali je svakako bitna i cesto moze biti presudna

Poslednja izmena:
Ima tu trikova. Oni naglo, pre meča, skidaju višak telesne tečnosti kroz tkz. 'cutting'. I to dobrih nekoliko kila izgube vode, urina i fekalija. Nakon borbi vrate se u normalan režim ishrane/vežbanja, i onda su na nekoj, za svoju visinu i profesiju, normalnoj težini. Ne kompleksiraj se. Borbe su ovih dana i šou program koliko i odmeravanje veštine/snage.

Ja sam tu negde izmedju ektomorfa i mezomorfa, mozda malo vise ektomorf. Moguce je nabaciti misicnu masu i ako je neko ektomorf ali se ishrana i trening moraju prilagoditi. Puno kalorija, dosta proteina a treninzi sa malim brojem ponavljanja u seriji. U principu nista novo za one koji zele da nabace misicnu masu samo sto kod ektomorfa to ide sporije i u manjem obimu. Naravno ne treba u potpunosti izbaciti anaerobne vezbe(trcanje, bicikla...) ali ne vise od pola sata jednom nedeljno dok traje program za nabacivanje mase.

Po meni bolje je izabrati sport koji odgovara tipu tela umesto forsirati bavljenje sportom koji nam ne ogovara pa se onda razocarati losim rezultatima.

somato.jpg

http://www.brianmac.co.uk/bodytype.htm

Poslednja izmena:
Al opet sa druge strane nemam pojma vidim ti si stariji covek. U 30,40 godina su teze ruke i jace nego u 20. Bar ja tako mislim. Ja imam 19 godina. Sad ne znam kolko ima postavljac teme.
двајесшес :lol:

Nisam mislio nista zlonamerno kad sam mu to rekao. Vidim da se decko bavi nekim borilackim sportovima pa mu kazem zato sto je bas mrsav.Vidis ti koliko je on visok a kolicno ima kila ?
Нисам ни ја никада ништа тренирао, да сам ишао на неке часове, неки конкретан спорт, а не још неки борилачки спорт. Бокс пратим понекад.

Kazem ti nisam nista trenirao od tih borilackih vestina nikad ni u teretanu nisam puno isao.. Za ceo zivot par puta po mesec-dva.. Sve ukupno ni 6 meseci kad se sve sabere.. Sklekove kad se sve sabere ni mesec dana..
Ја сам склекове и трбушњаке радио у основној школи и могао сам да урадим доста. И тек сам поново кренуо да вежбам са 19 година. Тада сам први пут почео и згибове да радим. Вежбао бих пар месеци, па бих пар месеци правио паузу, једном и дуже од годину дана. У теретану никада нисам ишао.
Значи нисам био нешто редован са вежбањем, чак напротив, али када сам вежбао, поготово од 19. године, вежбао сам озбиљно и редовно тих пар месеци и напредак се и видео и осетио.

Ne znam ja nesto preterano dobro da se sibam.. Al je fazon u tome sto uvek gledam prvi da udarim a koga god da sam puko polomio sam mu nos il zatvorio oko izbio zub il tako nesto jer odma na pocetku puknem iz sve snage kolko mogu a posle se zanesem i samo mlataram bez veze....
То ти је више фактор изненађења, то када га удариш први и из све снаге, него што знаш да се бијеш.

Al ako ti imas 70 kila, znas dobro da udaras a dodje ti neki od 100 kila koji isto trenira nesto i isto zna dobro da udara kao ti , pa normalno da ce taj da ubije Boga u tebi.. jer ima masu a ti nemas..Znaci masa nekad nije presudna ali je svakako bitna i cesto moze biti presudna
Зато и постоје тежинске категорије у боксу и осталим борилачким спортовима. На улици те наравно нико неће питати колико си тежак, али улична туча је другачија од свега, па и од ММА. Улична туча се ни са чим не може поредити. Нисам се никада тукао и избегавам туче, не вежбам због тога, него због броја понављања и усавршавања технике, а остало што иде уз то ми не смета. :D

Ja sam tu negde izmedju ektomorfa i mezomorfa, mozda malo vise ektomorf. Moguce je nabaciti misicnu masu i ako je neko ektomorf ali se ishrana i trening moraju prilagoditi. Puno kalorija, dosta proteina a treninzi sa malim brojem ponavljanja u seriji. U principu nista novo za one koji zele da nabace misicnu masu samo sto kod ektomorfa to ide sporije i u manjem obimu. Naravno ne treba u potpunosti izbaciti anaerobne vezbe(trcanje, bicikla...) ali ne vise od pola sata jednom nedeljno dok traje program za nabacivanje mase.

Po meni bolje je izabrati sport koji odgovara tipu tela umesto forsirati bavljenje sportom koji nam ne ogovara pa se onda razocarati losim rezultatima.

somato.jpg

http://www.brianmac.co.uk/bodytype.htm
Ја вежбам оно што ми се свиђа. :D Не пратим неки програм, нити имам намеру да набацим масу, истакнем плочице, већ вежбам оно што ми се свиђа и што мислим да су добре вежбе: згибови, склекови, пропадања највише, а ређе трбушњаке и чучњеве. Понекад и трчим и прескачем вијачу. Волим ја и да имам мишиће и да боље изгледам, не кажем да ми је то небитно, али ми није главни мотив. Вежбам јер ми се вежба и хоћу да изгурам што већи број понављања, а остало ће доћи с тим.

Odvali Sotira, na ferku .....!

Moj Prijatelju, samo "stara garda" zna za ferku.
Za mladje: Fer tuča je dva lika "reše problem"
1 na 1, ne mešajući društvo.
Neretko posle bi se i sprijateljili.

Sad je 10 na jednog, nož, šipka.
Čak učestale zakazane tuče maloletnica
koje se snimaju i stavljaju na You Tube.
Tuga

Poslednja izmena:
Pogledajte tablicu normalne težine u odnosu na visinu
Ovo je samo okvirna tablica normalne tjelesne težine i nemojte zaboraviti – mišićno tkivo je teže od iste količine masnog tkiva.
Generalno, tjelesna težina nije najbolji metod za određivanje poboljšanja/održanja vašeg zdravlja.
Određivanje tjelesne masnoće (od strane stručnog osoblja – ljekara i trenera) daje pravu sliku stanja vašeg organizma i ciljeve kojima treba da težite, piše Dijeta.net. Kako se koristi donja tablica? Jednostavno nađete u koloni Visina u CM vašu visinu i u tom redu, u zavisnosti da li ste muškarac ili žena pročitate raspon idealne težine.

Pogledajte prilog 357191

Poslednja izmena:
Ovo je samo okvirna tablica normalne tjelesne težine i nemojte zaboraviti – mišićno tkivo je teže od iste količine masnog tkiva.
Generalno, tjelesna težina nije najbolji metod za određivanje poboljšanja/održanja vašeg zdravlja.
Određivanje tjelesne masnoće (od strane stručnog osoblja – ljekara i trenera) daje pravu sliku stanja vašeg organizma i ciljeve kojima treba da težite, piše Dijeta.net. Kako se koristi donja tablica? Jednostavno nađete u koloni Visina u CM vašu visinu i u tom redu, u zavisnosti da li ste muškarac ili žena pročitate raspon idealne težine.

Pogledajte prilog 357191

Ovo je dobro receno. Nikako ne mogu da se uporede aktivni sportista, rekreativac i neko ko se uopste ne bavi sportom samo na osnovu tezine. Mogu oni da imaju istu tezinu i visinu ali su im zdravstveno stanje i fizica spremnost u potpuno razlicitim kategorijama.

A onima koji vezbaju zbog izgleda ogledalo a ne vaga treba da bude merilo. Juriti neku idealnu tezinu je potpuno apsurdno.

nemojte zaboraviti – mišićno tkivo je teže od iste količine masnog tkiva.

Ne treba zaboraviti da se fizickom aktivnoscu povecava zapremina i gustina kostanog tkiva. Teniserima u dominantnoj ruci kosti mogu da budu i do 20% teze.

Poslednja izmena:

Pogledajte prilog 357191
ovo za neke pederaste pravo musko 180 visina 120 kg

Pogledajte prilog 357191
Па ето, ја сам један килограм испод овог распона. Мислим да би ми 80 килограма било пуно.

Back