makeup

Delujes mi kao taj tip. Umetnicki. U pitanju je video/fotografija kultura drustva. Impresija kroz nedostatak dijaloga vec prica u slikama. Samsara - vecni tok radjanja, umiranja, ponovnog radjanja. Ovo je u kulturoloskom kontekstu. Mnogi je gledaju kao na negativnu kritiku drustva. Ja je posmatram na neutralno posmatranje i utisak trenutnog drustva i kulture.

Ja u spotu vidim, ponajviše, maske - koje skrivaju I odbijaju druge - one koji sude, na prvi pogled.
Nekako tako zar ne? Na prvi pogled je cistina prirode i prljavstina ljudske kulture. I tu mi se cini da je taj deo prihvatanja. Da bi sudio, moras sebi da sudis. E tu je momenat ega. Cist pozitivizam i negatiizam kao zakljucak I nije praktican ni drustveno, ne samo individualno. Zato sto preskace vise stepenika i neminovno se urusava. Sto ne znaci da je poenta opravdanja moralnog nedostatka vec teznja prevazilazenju ambivalentnosti

Nekako tako zar ne? Na prvi pogled je cistina prirode i prljavstina ljudske kulture. I tu mi se cini da je taj deo prihvatanja. Da bi sudio, moras sebi da sudis. E tu je momenat ega. Cist pozitivizam i negatiizam kao zakljucak I nije praktican ni drustveno, ne samo individualno. Zato sto preskace vise stepenika i neminovno se urusava. Sto ne znaci da je poenta opravdanja moralnog nedostatka vec teznja prevazilazenju ambivalentnosti
Da, baš tako - lepo si to sažeo, kao zaključak

Back