Majstorsko baronisanje

mario80

Stara legenda
Poruka
80.662
Drugar mi se juče javlja kaže odradio je kvačilo koje je treslo tj radio ga je skoro. Kaže majstor obradili su zamajac, obradili prstenove (?!?) i prenitovali lamelu saksom. To mi je više puta ponovio a ja pojma nemam šta je majstor mislio pod time. Ugl novi set saks je platio 20.000 dinara i više za reno klišu.

Sećam se pre nekog vremena kada su menjali onaj mali hladnjak za grejanje kod jednog auta, ja se pojavio prilikom preuzimanja a on raspalio priču kako je morao da skida glavu motora. A ja rekoh jeste barem zamenili dihtung glave tom prilikom? On paaa nisam to skidao samo usisnu granu. (ispod haube je taj hladnjak) na požarnom zidu.

Ili ovo će da ti traje do kraja života al garancija je samo 6 meseci :lol:

Kakve su vama nebuloze pričali majstori ono tipa treba da legne vozi ti to pa se čujemo nikad a možda ni tada :lol:
Meni ovo ne fali već godinama otkad sam uzeo novi auto.

Drugar mi se juče javlja kaže odradio je kvačilo koje je treslo tj radio ga je skoro. Kaže majstor obradili su zamajac, obradili prstenove (?!?) i prenitovali lamelu saksom. To mi je više puta ponovio a ja pojma nemam šta je majstor mislio pod time. Ugl novi set saks je platio 20.000 dinara i više za reno klišu.

Sećam se pre nekog vremena kada su menjali onaj mali hladnjak za grejanje kod jednog auta, ja se pojavio prilikom preuzimanja a on raspalio priču kako je morao da skida glavu motora. A ja rekoh jeste barem zamenili dihtung glave tom prilikom? On paaa nisam to skidao samo usisnu granu. (ispod haube je taj hladnjak) na požarnom zidu.

Ili ovo će da ti traje do kraja života al garancija je samo 6 meseci :lol:

Kakve su vama nebuloze pričali majstori ono tipa treba da legne vozi ti to pa se čujemo nikad a možda ni tada :lol:
Meni ovo ne fali već godinama otkad sam uzeo novi auto.
Njima je u interesu da sto vise automobila izbaci danas iz radionice. Nije presudan kvalitet nego samo da ti izbaci auto i da proda pricu.

mudrolija-majstor-1-400x240-3.jpg

Obicno se zove grejac kabine, jer je prvo bio samo grejac, posle su dodali i hladjenje, ako nije poseban hladnjak.....i da, mora da se skine usisna grana kod vecine kola.
Kod ovog se konkretno ne skida i nije skidao, ima na yt kako se menja. Problem je što je debil skidao celu komandnu tablu i počupao kompletnu instalaciju rezao da bi na kraju ukapirao da se skida iz prostora motora :hahaha:

Grejac za kabinu kod nekih automobila se i menja tako sto skines instrument tablu, kao sto je stari Cherokee. Meni se bio zapusio i nisam imao grejanje, a kada sam hteo da ga zamenim u servisu su mi rekli da ima debelo da me kosta, jer cela tabla mora da se vadi napolje, sto sam nasao i u servisnom uputstvu. Sva sreca uspeli su da ga prociste pomocu bastenskog creva i radio je dok ga nisam prodao, mada je majstor odmah rekao da zna i da pukne od pritiska vode, pa onda moras da ga menjas.

Kod zgloba ispao sraf koji se zaglavio i poceo da drlja,lupa,skripi,na sred autokomande jbt reko sta je sad,2× skidanje tocka ne moze da se izbije mora sve da se skida,sad cu to platiti naravno da nece priznati gresku a sve je on tu menjao lezaj i ramena,jos se to izjelo sve ko zna dal je nesto otislo

Pa kada ideš kod raznoraznih šustera tako je i moja žena popravljala auto, svidi joj se majstor i ona ostavi auto. Nema veze što ovi urnišu sve ali njoj su bili simpatični. Lamela se menjala jednom godišnje i auto uglavnom nije mogao da se vozi. Zamenjen ceo komplet lamela korpa, druk, sajla i FIKSNI ZAMAJAC koji su urnisali nepravilnom zamenom lamele. Sad sve radi ko sat već 50.000 km.
Ti šusteri sve živo polome dok rade, nama na tom kršu bobina bila pukla na pola pa je vezali vezicama.

Samo kod jednog radim osim kad me ovako strefi usput pa moram redom,videcu sutra dal je cackao tu oko toga ili je od ranije nesto zabrljano u svakom slucaju fali sraf pa mora sve da skida,al nije kao one sivonje koje otkinu crevo pa kazu dotrajalo nije do njih

Back