Majstorije :)

limunada

Buduća legenda
Poruka
38.715
Otvaram novu temu jer mi treba pomoc.🙂
Naime,treba da sklopim ormaric za kupatilo vrlo prost i jednostavan...ali se ispostavilo da to uopste nije prosto i jednostavno.🙂
Mislim,mozda bi bilo,da sam ja to ikad radila.
Ali nisam nikad.
Imam uputstvo,sve nacrtano,od alata cekic i srafciger.Medjutim,zapeh kod sarki.
Teoretski...sve je tu...dvije rupe u koje treba da ubacim tu sarku i zavrnem.
Imaju tri srafa...dva skroz zavrnuta koja treba da ubacim u te rupe...ali ne ide...I srednji koji treba da zavrnem.Pitam se sad da li treba da to nabijem cekicem.😀
Bojim se da ne zeznem sta.
Drugo pitanje su vodilice za ladice..e,to je tek visa matematika.
@ BojaMagije pomagaj! 😂
Zainatila sam se da to sastavim,makar mi trebala cijela noc.

20220528_203310.jpg
Ove crvene treba da ubacim u rupe,ali ne moze.

20220528_203303.jpg

Gledaj vise puta shemu, tamo je sve objasnjeno da bi ti bilo lakse.
Pravi vise put pauze da se ne zamoris mnogo i izgubis onda volju.
Ako ti opet i dalje ne ide, potrazi pomoc nekog muskarca da sredi.
Veceras ne mogu nikoga zvati,a stalo mi je da to uradim.Pogledala sam semu...znam sta gdje treba,ali ne znam kako.?

Pa u sustini prvo sarke navrni na vratasca , otvori ih pa onda zavrni na orman .
Kako da ove crvene srafove ubacim u rupu?
Oni su vec zavrnuti.Ne znam da li ih smijem zakucati cekicem??

Требало би да имаш онај пиштољ за завртање и одвртање, што се пуни. То ми доста олакша да дотегнем шарке које попусте временом. Или ако мењаш ручке на намештају и сл.

Te sarke treba pravilno da se nameste i srafovi da se zategnu kako treba i sa njima nasteluju vratanca da ne bi stojala nakrivo.
Nije to bas sasvim jednostavno.Moze brzo da se sklopi ali pitanje je kako ce to na kraju da izgleda i da bude sve funkcijonalno.

Можеш и без тога, али значи имати. А не заузима пуно места.

Te sarke treba pravilno da se nameste i srafovi da se zategnu kako treba i sa njima nasteluju vratanca da ne bi stojala nakrivo.
Nije to bas sasvim jednostavno.Moze brzo da se sklopi ali pitanje je kako ce to na kraju da izgleda i da bude sve funkcijonalno.
Па када све закачи лако ће после довртањем и попуштањем наместити да буде равно и не запиње.

Ove crvene tiplove na sarci skini,pa ubaci u te rupe,pa onda zasrafi unutrasbju sarku.Ovja srednji sraf ti sluzi za regulaciju spoljne sarke,t.j. sarke koje udu na vrata.Znaci srednji sraf nikako ne dotezi jer treba da bude odvijen skor skroz,samo da ne ispadne.Srednji sraf ces da dotegnes kada stavis vrata sa spoljnim sarkama.Kada ucukac te crvene tiplove u te rupe,onda ce srafovi da se zaviju i da nabreknu te tiplove,tako da nece moci da ispadnu.

Ove crvene tiplove na sarci skini,pa ubaci u te rupe,pa onda zasrafi unutrasbju sarku.Ovja srednji sraf ti sluzi za regulaciju spoljne sarke,t.j. sarke koje udu na vrata.Znaci srednji sraf nikako ne dotezi jer treba da bude odvijen skor skroz,samo da ne ispadne
Ne mogu da skinem tu crvenu plastiku.A ne mogu ni da odvrnem,sraf se okrece u mjestu.
Mislim da nije predvidjeno skidanje.

Ne mogu da skinem tu crvenu plastiku.A ne mogu ni da odvrnem,sraf se okrece u mjestu.
Mislim da nije predvidjeno skidanje.
Uzmi motocangle i neka ti neko pomogne,ako nema ko,onda moras sama,jednom rukom drzati taj crveni tiplic,a jednom odvrtati srafove.Kada odvrnes,nekim manjim cekicem ucukaj te tiplove u rupe.Onda polako zavi sarke,ali pazi da ne okrenes kontra.Taj duzi kraj sa srednjim srafom treba da ide unutra ormara.

Back