Majstor

• Začetnik teme Začetnik teme Riada
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jeste li gledali film "Kod amidže Idriza"? Ako jeste, onda se sigurno sjećate onog električara
Faruka koji je došao da zamijeni grijač bojlera, a na kraju "popravio" dušu svog amidže Idriza
i svoje amidžince Sabire.
Danas je kod nas bio električar da zamijeni donji grijač u rerni električnog šporeta. Kako je s našim
dušama sve u najboljem redu, majstoru je ostalo samo da se uhvati svog posla oko donjeg grijača.
Majstor, neki veseljak, rođeni Sarajlija, sa cigaretom na rubu usana, odšrafljuje ploču šporeta. Iz
malog koferčića vadi novi grijač. U vrlo kratkom vremenu mijenja grijač i rerna je u funkciji. Sjedimo
i čekamo da se kontrolna lampica ugasi, što je znak da je sve u redu sa rernom. Dotle iznosim i
stvaljam na sto pivo i zdjelu kikirikija. Pitam majstora koliko će sve ovo da traje.
-Pa dok se ne postigne zadata temperatura u rerni,- pravi se da ne razumije što ga pitam.
-Ma znam to,- smijem se, -nego koliko će grijači trajati?
-Zavisi!
-Od čega?
-Ako je budeš koristila za pite, kolače i ostalo, trajat će prilično dugo.
-Odlično, pa zato mi i treba,- kažem, -Zašto bih je inače i koristila?
-Nedavno mi se javila jedna žena i svojski me napala kad su joj samo nakon dva mjeseca grijači koje sam
joj mijenjao otišli, -kaže majstor,- Pitam je ja, šta si to ti jadna u njoj pekla? Kune se žena da nije ništa.
-Pa?- pitam majstora.
-Pa kaže, samo se njome grijala,- nasmija se majstor, a sa njim i mi.
Ima nešto u tim majstorima.

RiadaT.

1704307279328.png

Ooo... moja drugarica je bila na višoj školi u jednom našem gradu. Studentarija se, iz nekog razloga te zime smrzavala, već se ne sećam, ili prosto ne želim da se sećam šta je bilo, ali nijedna soba nije imala topao radijator. Rekla mi je kad sam je posetila jednom prilikom: "Uključujem fen tu i tamo da se malo zagrejem." :rida:
Nadolaze sasvim nepotrebna sećanja... :confused:
Ne želim ih, neka se vrate tamo odakle dolaze.

Ooo... moja drugarica je bila na višoj školi u jednom našem gradu. Studentarija se, iz nekog razloga te zime smrzavala, već se ne sećam, ili prosto ne želim da se sećam šta je bilo, ali nijedna soba nije imala topao radijator. Rekla mi je kad sam je posetila jednom prilikom: "Uključujem fen tu i tamo da se malo zagrejem." :rida:
Nadolaze sasvim nepotrebna sećanja... :confused:
Ne želim ih, neka se vrate tamo odakle dolaze.
Stvarno nisam htjela da izazovem neka tužna sjećanja. Pogotovo ne kod tebe.
Ovaj naš majstor je sve predstavio kao anegdotu iz svog "radnog okruženja"
Rekao nam je da je toj ženi na kraju preporučio da kupi konvektor, jer novac kod
nje uopšte nije bio problem, nego eto...
A sad brzo natrag ružna sjećanja sva :)

Stvarno nisam htjela da izazovem neka tužna sjećanja. Pogotovo ne kod tebe.
Ovaj naš majstor je sve predstavio kao anegdotu iz svog "radnog okruženja"
Rekao nam je da je toj ženi na kraju preporučio da kupi konvektor, jer novac kod
nje uopšte nije bio problem, nego eto...
A sad brzo natrag ružna sjećanja sva :)
Hej... ne uzimaj moje komentare sa osvrtom na moj lični život previše ozbiljno-ja to, iako su stvarna moja životna iskustva, ionako ni sama ne uzimam za skroz ozbiljno. Bilo-prošlo!
Bilo je lepo čitati te večeras, kao i uvek, tvoje pisanje se ne dovodi u pitanje! Samo nastavi! Kad god mogu, čitaću, a malo manje ostavljati komentare, možda! ;)

Hej... ne uzimaj moje komentare sa osvrtom na moj lični život previše ozbiljno-ja to, iako su stvarna moja životna iskustva, ionako ni sama ne uzimam za skroz ozbiljno. Bilo-prošlo!
Bilo je lepo čitati te večeras, kao i uvek, tvoje pisanje se ne dovodi u pitanje! Samo nastavi! Kad god mogu, čitaću, a malo manje ostavljati komentare, možda! ;)
Samo ti komentariši. I ozbiljno i neozbiljno i kako god ti ćeif.
Hvala na lijepim riječima, mada ako nastaviš tako ja imam osjećaj da ću se uobraziti, pa ti vidi;)

Back