Majonez i ...

Ne secam se da je moglo da se bira nego teta ubaci unutra onaj jedan jedini razvodnjeni senf koji su imali (pa se zemicka ruzno zgnjecka)...ali, ljutkaste kobasice sam vise voleo od virsli (kobaje iz kojih, kad zagrizes, strcne ona istopljena mast crvena od aleve paprike i ufleka ti majicu zauvek).
A bile su i one fabricke cokoladne kocke za desert na crvenim kioscima (kad hoces da se bas *pocastis*) sa onim sintetickim slagom na vrhu...mislim da ih je pravila drzavna pekara *Klas* - nema bas originalnih slika ali slicne ovim (samo sto su ove ispod luksuznije)

1696794000630.jpeg

Poslednja izmena:
A bile su i one fabricke cokoladne kocke za desert na crvenim kioscima (kad hoces da se bas *pocastis*) sa onim sintetickim slagom na vrhu...mislim da ih je pravila drzavna pekara *Klas*
Evo, konacno sam nasao sliku koja verno pokazuje kako su izgledale te nekadasnje cokoladne kocke iz PKB crvenih kioska (pune margarina, secera i lazne cokolade...) - sad slicne mogu da se kupe u lancu prodavnica *Slatko srce* medju njihovim ostalim polujadnim proizvodima

1697218331551.jpeg

Mario je super (bez obzira na ovo istrajavanje u zabludi sa slacicom/gorcicom).
Ja volim kad naletim na njegove komentare o razl. prodavnicama i pljuvanje po njihovom nacinu poslovanja, o namirnicama i cenama istih ovde i onde i sl. Jer to je zapravo stvarni zivot za ogromnu vecinu ljudi iako jesu trivijalne stvari

alal vera,olivera.gorcica se izdelava od slacice.slacica je osnovna sirovina za senf.od zacina posle sve zavisi.ja i sada kad kupim ovde senf u njega dodam malo sirceta.meni je ukusnje.jeste onaj pkb-ov senf bio kiseliji a vodenastiji je sto su prodavci dodavali vodu kada se preko noci stegne u kanti pa ga posle dobro izmesaju.jeste da one zemicke postanu malo gnjecave ali smo bili mladji,gladniji i bez izbora.ko je imo para da si to priusti.ne mogu da se setim cene ali mi se cini da je 100gr parizera,cetvrt leba i jogurt bilo jeftinije od tih virsli ili kobasica.taj parizer smo doruckovali u s.skoli uglavnom.

Back