Majke spavaju na podu u KBC "Zemun"!

*Hannah*

Iskusan
Poruka
5.704
Majke spavaju na podu u KBC "Zemun"!
B. B. | 14. januar 2014. 21:52 | Komentara: 8

Fotografije sa odeljenja pedijatrije, najstarije bolnice u zemlji, šokirale javnost. Majke spavaju na prljavim dušecima na podu, požutele kade, pocepane stolice...

BG-kbc-zemun1_620x0.jpg

MAJKE koje spavaju na podu, na oronulim i prljavim dušecima ili pocepanim stolicama, odvaljeni podovi, požutele kade i umivaonici, oljušteni zidovi, pretrpane sobe... Ovo nije slika iz nekih ratnih bolnica, već sa odeljenja pedijatrije KBC "Zemun". Uznemirujuće fotografije u utorak su objavljene na društvenim mrežama i izazvale niz negativnih komentara.

Postavila ih je majka V. V., koja je sa svojom bebom boravila u ovoj zdravstvenoj ustanovi, ogorčena, kako kaže, uslovima, ali i odnosom osoblja prema pacijentima.

- Jedan poučan album, ukoliko vas zlo natera da krenete u ovom pravcu, bežite glavom bez obzira, inače će i vama i vašem detetu ostati dugotrajne "uspomene" na ovo leglo zaraze. Nemate pravo da sami pripremate mleko za bebe (specijalne forumule), oni vam pripremaju i donose. Od osam obroka, koje je moja beba imala tamo samo jedan je bio ugrejan - napisala je, između ostalog, revoltirana majka na "Fejsbuku".

Fotografije su izazvale ogorčenje roditelja, ali i ostalih posetilaca koji se nisu štedeli kritike na račun zdravstvenog sistema. Nadamo se da će neko od nadležnih preduzeti nešto i umesto priča o elektronskim knjižicama i zdravstvenim kartonima, uvođenju savremenih informacionih tehnologija, bar okrečiti bolnice, zameniti krevete stare po nekoliko decenija, srediti toalete, kupiti ćebad, kako bi se pacijentima malo vratilo dostojanstvo.

NAJSTARIJA BOLNICA U SRBIJI

KBC "Zemun" je sa 229 godina najstarija zdravstvena ustanova u našoj zemlji. Od 2008. do 2013. pretrpeo je veliko renoviranje u koje je, prema dostupnim podacima, uloženo više od šest miliona evra.

DIREKTOR (JOŠ) BEZ KOMENTARA

POKUŠAJI da stupimo u kontakt tokom utorka sa direktorom Kliničko-bolničkog centra "Zemun" bili su neuspešni, ali nam je rečeno da pošaljemo pitanja mejlom, a odgovore ćemo dobiti danas.

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:473300-Majke-spavaju-na-podu-u-KBC-Zemun

Šta kažete na ovo? :(
Iscrpljivaće nas i uzaludno davati milijarde na uzaludne pregovore sa EU, umesto da se okrenemo sebi i rešavamo ovakve stvari i spašavamo ovu zemlju koja je jednom nogom veće zagazila u ponor.

Svašta , pa što ne legnu u krevet , ćurke jedne ?
Uostalom, jesu li došle da se izležavaju ili porađaju ??

E baš su došle da se izležavaju. z:p

Šalu na stranu, tužno je ovo sve što nam se dešava u 21. veku. I kada je porođaj prošao kako treba, valjda je red boraviti (tih 4-5 dana) u koliko toliko pristojnim uslovima, ukoliko je bilo porođajnih komplikacija, mora se ostati i duže, zamisli da ti žena leži u ovakvim nehigijenskim uslovima 10-15 dana ili duže.

Neka se poradjaju kuci.

"Slobodan porodjaj" ima dosta pohvala, ali izgleda da zene nisu zainteresovane... prema tome, neka leze.

Kakav porodjaj, pobogu? Odeljenje pedijatrije, tamo gde leže bolesna deca! ONa deca do, čini mi se, tri godine leže na odeljenju u pratnji roditelja.
Pročitajte bar pre komentarisanja...

Ne znam šta da kažem, užas! Zamisli, ebote, beba ti bolesna, mora na bolničko lečenje, i gde će da joj pruže pomoć??? TAmo gde bubašvabe šetaju po hrani, gde majke spavaju na podu, a sestre donose ledeno mleko i izdiru se i istresaju.... :( Malo ti muke što ti je dete bolesno, nego moraš sve to da gledaš, slušaš i trpiš.... a da bude još gore, i da se plašiš da će, ionako bolesno dete, oslabljenog imuniteta, da pokupi neku dodatnu infekciju u toj štroki i deponiji... mislim, pardon, na odeljenju pedijatrije najstarijeg kliničko-bolničkog centra u državi...
Ej, tu se leče mala deca... ebem ti državu i zdravstveni sistem u njoj... :(
Samo da su nam deca živa i zdrava...

Poslednja izmena od moderatora:
Zemunska bolnica je stvarno sramota . Lezao sam tamo neke godine zbog operacije .
Za sedam dana se nisam nijednom okupao jer je kupatilo bilo zakljucano zbog
neispravnosti . Poklopac za klozetskoj solji je bio razbijen . Pre operacije su me slali
na rengen na Karaburmu jer njihov navodno ne radi . Kad sam doktoru rekao da ni ne
znam naci Karaburmu dao mi je vizit kartu jednog privatnika koji je radio na crno .
Za ultra zvuk ista prica , vizit karta pa kod privatnika .Prozori u sobi su dihtovani
flasterima , komedija jedna .

Back