Majke i majcinstvo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

BWalker

Primećen član
Poruka
952
Svi znamo da je majka prvi i najbitniji kontakt sa svetom svakog deteta. Majcinska ljubav je nezamenjljiva u stvaranju novog coveka. Briga koju majka posvecuje detetu takodje je nezamenjljiva.
Da li je svako dete zeljeno i tako prihvaceno od strane majke?
Da li sve majke imaju znanja, zelje i mogucnosti da brinu o deci?
Da li je briga o deci svakoj majci prioritet?
Da li je majcinstvo i ljubav prema deci tabu tema?
Gde je granica kada majci treba oduzeti decu?

Svi znamo da je majka prvi i najbitniji kontakt sa svetom svakog deteta. Majcinska ljubav je nezamenjljiva u stvaranju novog coveka. Briga koju majka posvecuje detetu takodje je nezamenjljiva.
Prvo, drugo i treće pitanje - NE; četvrto - Da, naročito kad ta ljubav izostane. Poslednje - individualno. Kod drugog pitanja ti fali - da li postoji volja da se brine o deci. Na sreću, čini mi se da su ovakve priče izuzeci.

Da li je skrtost u postovima odraz izbegavanja price o majcinstvu ili ima i nesto drugo?

Sta mislite o majci koja svoju decu gurne sa terase iz bilo kog razloga?

Mislim da je psihički bolesna. Šta očekuješ da ti ljudi odgovore na ovako pitanje? Ne verujem da neko misli - bravo, tako treba.

Prvo, drugo i treće pitanje - NE; četvrto - Da, naročito kad ta ljubav izostane. Poslednje - individualno. Kod drugog pitanja ti fali - da li postoji volja da se brine o deci. Na sreću, čini mi se da su ovakve priče izuzeci.

Mislim da je psihički bolesna. Šta očekuješ da ti ljudi odgovore na ovako pitanje? Ne verujem da neko misli - bravo, tako treba.

Nije individualno, postoje definisani parametri po kojima se majci deca oduzimaju. Pitanje je koliko toga ima i da li je svuda primenjeno?

Ocekujem da se setite jos primera i razloga.
Mozda je tabu stvorio sliku da je sve sto majke rade dobro za decu, da li je bas tako?

..da je zivela sama u shumi bez drugog ljudskog bica na vidiku,
mislila bih da je u pitanju tragedija bolesti koja je ponishtila jedini instikt jachi od
instikta samoodrzanja..
..ovako mislim da je u pitanju tragedija (od)umiranja medju ljudima,
bizarno gadna nebriga i nezainteresovanost
i slepo oslanjanje na zeninu urodjenu spremnost da
se za decu beskonachno daje do granice psihofizichkog unishtenja
i "mis'im, reshice ona to sama" okretanje glave od problema
i "pa majka im je, nek se pomuchi, ko je rekao da je lako podizati decu" zluradost
i naravno - "gledanje svog posla" zarad ochuvanja teme za tracharenje uz kaficu,
usred chega je raslo i poraslo i procvetalo sve shto se dogodilo..

Da li je skrtost u postovima odraz izbegavanja price o majcinstvu ili ima i nesto drugo?

Sta mislite o majci koja svoju decu gurne sa terase iz bilo kog razloga?
Škrtost je odraz dosade jer smo već milion puta prežvakali tu temu na ovom PDF-u.
Izvinjavam se što Vam ne odgovara način mog pisanja, neću više iznositi svoje stavove pa tako neću ni napisati šta mislim o konkretnom slučaju.
:bye:

majka: to misteriozno stanje o kom treba otvarat 1001 temu :roll:

..da je zivela sama u shumi bez drugog ljudskog bica na vidiku,
mislila bih da je u pitanju tragedija bolesti koja je ponishtila jedini instikt jachi od
instikta samoodrzanja..
..ovako mislim da je u pitanju tragedija (od)umiranja medju ljudima,
bizarno gadna nebriga i nezainteresovanost
i slepo oslanjanje na zeninu urodjenu spremnost da
se za decu beskonachno daje do granice psihofizichkog unishtenja
i "mis'im, reshice ona to sama" okretanje glave od problema
i "pa majka im je, nek se pomuchi, ko je rekao da je lako podizati decu" zluradost
i naravno - "gledanje svog posla" zarad ochuvanja teme za tracharenje uz kaficu,
usred chega je raslo i poraslo i procvetalo sve shto se dogodilo..

Znaci majke su generalno zrtve? Nikome ne smeta generalizacija? Sve ste iste majke? Otkud onda toliki problemi sa decom koja su sad odrsli?

Šetač, aj' ti lepo opljuj to što si zamislio da opljuneš, nije valjda da je neophodno da ti dajemo šlagvort :roll: Msm, na netu si, niko te ne zna, možeš šta 'oćeš.
Ispljuj lepo tu ženu i potkači i sve ostale, ne zaboravi državu, NVO i feminizam, pa kad istreseš to što ti je na duši, klikni i tu temu o ocu, čisto da vidiš o čemu se tamo radi :roll:

Šetač, aj' ti lepo opljuj to što si zamislio da opljuneš, nije valjda da je neophodno da ti dajemo šlagvort :roll: Msm, na netu si, niko te ne zna, možeš šta 'oćeš.
Ispljuj lepo tu ženu i potkači i sve ostale, ne zaboravi državu, NVO i feminizam, pa kad istreseš to što ti je na duši, klikni i tu temu o ocu, čisto da vidiš o čemu se tamo radi :roll:

Zaista nemam koga da pljujem. Inicirali su me neki tekstovi i ta majka sto je gurnula decu, kao i ponasanje nekih zena koje znam. Takodje me interesuje ima li i tu emancipacije kao u sexu.

Znaci majke su generalno zrtve? Nikome ne smeta generalizacija? Sve ste iste majke? Otkud onda toliki problemi sa decom koja su sad odrsli?

.. :eek:
..generalizacija u mom postu mogla bi da se odnosi samo na sve majke koje su ubile svoju decu,
a da pre toga nisu pobegle iz mentalne ustanove, zato shto do iste nikada nisu dospele..

..za sve majke ochuvanog mentalnog zdravlja mogla bih da generalizujem samo da
gotovo uvek rade ono shto misle da je za decu najbolje, kratkorochno ili dugorochno..
..da li su (bile) u pravu pokazuje vreme..

..a odnos sa majkom jeste prvi, ali nije jedini koji osobu oblikuje..

..generalizacija u mom postu mogla bi da se odnosi samo na sve majke koje su ubile svoju decu,
a da pre toga nisu pobegle iz mentalne ustanove, zato shto do iste nikada nisu dospele..

gotovo uvek rade ono shto misle da je za decu najbolje, kratkorochno ili dugorochno..

Deca su ziva i zdrava, ali da li ima granica kada moze da se kaze da je majka nepodobna? Dobro si primetila, jos nije pobila decu, ali njeni postupci ukazuju da ne odlucuje dobro i ne radi dobro za decu.

Ok, ti kazes da svaka majka misli da uradi najbolje za svoje dete. Da li se desava da majka zbog svog trenutnog stanja ne misli na decu nego na sebe. Recimo ovako "Ja vise ovo ne mogu da izdrzim i sta cu deci luda, bolje da se ubijem. " Koliko je to realna situacija?

Ok, ti kazes da svaka majka misli da uradi najbolje za svoje dete. Da li se desava da majka zbog svog trenutnog stanja ne misli na decu nego na sebe. Recimo ovako "Ja vise ovo ne mogu da izdrzim i sta cu deci luda, bolje da se ubijem. " Koliko je to realna situacija?

..onda vazi ona pricha iz mog prvog posta - ako je zena sama bez drugog ljudskog bica u okolini,
tragichna je bolest koja je navodi na suicid i tu nema pomoci, ni njoj, ni deci..
..ako nije - kriv je svako ko nije odreagovao na simptome..
..kada bi mentalno bolesne osobe mogle da prepoznaju sebe kao bolesne, lepo bi bilo..ali obichno ne mogu..

..onda vazi ona pricha iz mog prvog posta - ako je zena sama bez drugog ljudskog bica u okolini,
tragichna je bolest koja je navodi na suicid i tu nema pomoci, ni njoj, ni deci..
..ako nije - kriv je svako ko nije odreagovao na simptome..
..kada bi mentalno bolesne osobe mogle da prepoznaju sebe kao bolesne, lepo bi bilo..ali obichno ne mogu..

Ne pricam o bolesnima to je bio primer. Ko kaze da je ta zena iz Nisa bila bolesna? Ko treba da reaguje kada se zena ne ponasa podobno za decu?

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back