MAJKA

KPCTAHK

Veoma poznat
Banovan
Poruka
10.700
E, to je, rode, jedina žena koja može da ti oprosti sve i do zadnjeg izdisaja neizmerno, bezuslovno, jako i svakako voli te. U njenim, od nebesa satkanim, grudima plamti i tinja, kao vulkanska buktinja, najblagodejstvujuća ljubav do kćerke i sina. Čak i kada je nema, kada se preseli na nebesa - u onaj titrajuće-magličasto-cakleći sjaj gde se zvezde gnezde, da tamo-gore odlaze majke posle svoje životne epizode, osetiš kako te miluje njena, pamučasto-nežna, topla i neopisivo brižna, ruka kada ti je najteže, kada te rastuže žene i kada ti suza niz obraz krene ...E, mili rode, da nije bilo Majke ne bi bilo ni tebe ni mene .... Zato, rode, poštuj žene, nikada ne dozvoli da im suza nez obraz krene, jer njih je Bog stvorio da budu majke i za života postanu i ostanu najveće svetinje ...

566030

ja sad samo nisam shvatila da li jednako jako treba da postujemo i zene majke i zene nemajke, jer i one su zene iako nisu majke, ili samo zene majke, jer zena je svetinja samo kad je majka?

nije, ali bi mogli da pocnu da paze sta pisu...jer-po ovom tekstu, majke odlaze direktno u raj samo zato sto su majke ergo-zene koje nisu radjale neka se spreme za cistiliste u najmanju ruku.
inace, ja volim patetiku i uvek malo zasuzim na tekstove o majkama.narocito onima kojih vise nema.

ja sad samo nisam shvatila da li jednako jako treba da postujemo i zene majke i zene nemajke, jer i one su zene iako nisu majke, ili samo zene majke, jer zena je svetinja samo kad je majka?
Podrazumeva se da normalan čovek poštuje sve žene, jer one su najlepši ukras prirode i remek delo Božije … :heart:

nije, ali bi mogli da pocnu da paze sta pisu...jer-po ovom tekstu, majke odlaze direktno u raj samo zato sto su majke ergo-zene koje nisu radjale neka se spreme za cistiliste u najmanju ruku.
inace, ja volim patetiku i uvek malo zasuzim na tekstove o majkama.narocito onima kojih vise nema.
Zašto razmišljate tako - zlo i naopako i zašto u svemu vidite ono čega nema? I još nešto znaj - sve žene idu direktno u Raj … :D

U školi su djeca za domaću zadaću dobila temu "Samo je jedna mama". Drugi dan u školi Marica čita svoju zadaću:
- Moja je mama dobra, brine se o nama, pazi nas. Samo je jedna mama.
Jura čita zadaću:
- Samo je jedna mama tako dobra kao moja. Sve za nas radi i uz to je jako lijepa i dobra.
Dođe red i na Ivicu da pročita svoju domaću zadaću:
Kad sam ja jučer došao kući, vrata od stana bila su otvorena. Moj mali braco bio je u gajbi i plakao je. Mama je bila u krevetu sa susjedom. Kad me je vidjela, zamolila me je da joj donesem dvije pive iz frižidera. Otišao sam do frižidera i vidio da je tamo samo jedna piva. Viknuo sam joj: Samo je jedna, mama!

Ne bih znala, ali vidim ti si poducen...
Sve sto je na tronu, padu je sklono..najcesce je i sama osnova crvljiva...
Еристика - слика и прилика сваколиких мученика … Мегарени нису никада посветили ништа лепо - ни себи, ни жени … Освести се, образуј се и норамлним путем крени … Сети се она два Платонова облутка једне душе и учини све да се нањуше и весело после певуше … :hahaha:

Žena se rađa sa potencijalom da bude majka, znači osim podrazumevane biološke predispozicije potrebna je psihološka struktura o čemu govori tekst... Svaka žena nosi to u sebi, da li će formalno realizovati ili će svoj potencijal usmeriti na nešto drugo, potpuno nebitno.
Tekst jeste malo više sladunjav za moj ukus i cilja na slabe tačke, ali dobro, da ne sitničarim.

Sad naš Krsto pjeva sve u stihu,
Opasan je, *ebo svoju sliku.
Filozofa dičnog oči ne vidješe
Riječ mu svaka k'o no srp sasječe.
Istina se bolje utjeruje
Kada složi junak deseterac!

Back