majka uvek zna sta je najbolje za njeno dete

I ja muku mucim sa svojom zenom, koja na nase dvoje dece gleda kao da su deca iz pocetnog osnovne. A punoletni, odrasli ljudi :( Brine kako su se obukli, gde i sa kime idu, da li su rucali, vecerali, doruckovali... stalno ih na nesto opominje, pazi ovo, pazi ono, kad se vracas...
A ja mu dodjem kao gromobran :(
Jednom, kad je kukala da su izasli a nisu ni rucali, rekoa sam da ako ne znaju kad su gladni i ne zadovolje tu svoju potrebu, garant ce crci negde na sred Knez MIhajlove... Jedva sam ziv ostao :(
Sto je mnogo, mnogo je. Decu gnjaviti i sputavati, nametati SVOJE misljenje o svemu, ispunjavati ih SVOJIM dilemama i strahovima, nuditi im SVOJA resenja kao jedino pravilna - vodi direktno u veliki detetov problem...
A ima i oceva slicnih, pa je to generalni problem :(

WithdrawnWater:
Ma ne brini - i tebe cemo podsetiti da si zviznes samar ako dotle dodje (sto bi reko Radovic: Tucite vasu decu kad pocnu da lice na vas!) :lol:
Nema previše veze sa gore navedenim citatom,ali,
prije nekoliko godina negdje sam pročitala da u zrelosti ili u srednjoj dobi života počnemo kao roditelji ispoljavati neke osobine koje su nam kod naših roditelja išle na živde!
Možeš li mi napisati nešto o tome,ako ti je stvar poznata?
Što se tiče tog "zaštitničkog"odnosa naših roditelja prema nama koji smo i sami roditelji;
mene lično nervira .Kada me majka (imam 36g.)pita ;što nisi obukla potkošulju i sl.
Neznam,trudim se da je ne povrjedim,uđe mi na jedno uvo,izađe na drugo.
Ona iz dobrih namjera ima potrebu o nekome se brinuti
a ja imam potrebu ne povrijediti je,jednostavno kažem,obučiću i nastavim svoj život.
Mislim da malo razumjevanja,rješava mnogo.

WithdrawnWater:
Ma ne brini - i tebe cemo podsetiti da si zviznes samar ako dotle dodje (sto bi reko Radovic: Tucite vasu decu kad pocnu da lice na vas!) :lol:
Nema previše veze sa gore navedenim citatom,ali,
prije nekoliko godina negdje sam pročitala da u zrelosti ili u srednjoj dobi života počnemo kao roditelji ispoljavati neke osobine koje su nam kod naših roditelja išle na živde!
Možeš li mi napisati nešto o tome,ako ti je stvar poznata?
Što se tiče tog "zaštitničkog"odnosa naših roditelja prema nama koji smo i sami roditelji;
mene lično nervira .Kada me majka (imam 36g.)pita ;što nisi obukla potkošulju i sl.
Neznam,trudim se da je ne povrjedim,uđe mi na jedno uvo,izađe na drugo.
Ona iz dobrih namjera ima potrebu o nekome se brinuti
a ja imam potrebu ne povrijediti je,jednostavno kažem,obučiću i nastavim svoj život.
Mislim da malo razumjevanja,rješava mnogo.

Back