Majčinsko vaspitavanje ćerki

Rasejani Prorok

Buduća legenda
Poruka
30.233
Worst-Selfies22.jpg

Kao što znamo, muško formira majka pa ako imate problema sa dečkom (mužem) onda najbolje porazgovarajte sa njegovom mamom.
Medjutim, pošto ne znam, zanima me koliki je uticaj majki u formiranju ćerki?
Jesam ja čuo ono "biraj ćerku, gledaj majku" ali nešto nisam siguran u zadnje vreme oko ove filozofije...

Kakva su vaša ženska iskustva?

To se kaže zato što kad vidiš džandrljivu lajavu majku koja ne poštuje muža-gospodara-starešinu-domaćina, sva prilika je da će takva rospija da postane i ćerka.

Kad vidiš majku koja poštuje muža-gospodara- starešinu- domaćina, sva prilika je da će i ćerka da poštuje tebe kad počnete zajednički život .

Naravno, podraztumeva se da svaki muž- gospodar-starešina- domaćin mora da bude sve to na delu, a ne samo nominalno.

Worst-Selfies22.jpg

Kao što znamo, muško formira majka pa ako imate problema sa dečkom (mužem) onda najbolje porazgovarajte sa njegovom mamom.
Jesam ja čuo ono "biraj ćerku, gledaj majku" ali nešto nisam siguran u zadnje vreme oko ove filozofije...

dete svKo vaspitaju oba roditelja plus tv...
a s obziom da roditelji sve vise crkavaju a moderno je odsusgvo diacipline i postovanja u drustvu recimo da tv vodi bitku;)

Worst-Selfies22.jpg

Fala bogovima pa sam iz doma za nezbrinutu decu.. men 'vako da ckilji kroz vrata dok se slikam u tako seksi izdanjima pa glavu bih joj skinula..:aha:

Ja sam primetio u nekoliko slucajeva (ne kazem da je to pravilo) da cerka preuzima obrazac ponasanja svoje majke prema njenom muzu (tj. svom ocu). Npr. cerka (17/18 godina) prica sa ocem i odjednom ga ostro pogleda i pita ga kako si se to obukao, na sta to licis i sl.. Da li je neko od vas to primetio

Fala bogovima pa sam iz doma za nezbrinutu decu.. men 'vako da ckilji kroz vrata dok se slikam u tako seksi izdanjima pa glavu bih joj skinula..:aha:

nemoj se saliti sa tim

- - - - - - - - - -

Ja sam primetio u nekoliko slucajeva (ne kazem da je to pravilo) da cerka preuzima obrazac ponasanja svoje majke prema njenom muzu (tj. svom ocu). Npr. cerka (17/18 godina) prica sa ocem i odjednom ga ostro pogleda i pita ga kako si se to obukao, na sta to licis i sl.. Da li je neko od vas to primetio

Pa normalno.

- - - - - - - - - -

Otac je kljucna uloga u izboru muskarca.

To je upravo ono što sam rekao.

Zato se i kaže da treba gledati majku.

- - - - - - - - - -

Slazem se, ali me to iritira, kako cerka koja je npr. 2-3 puta mladja od oca, ponasa se prema njemu kao prema balavcu, a otac joj to dozvoljava, a sve je to videla od majke.

To i nije otac već opirača.

Od takve devojke, od takvog roditelja, nikad dobra žena neće da ispadne.

Dobra žena mora da "pišne" kad otac-starešina-gospodar-domaćin, uđe u prostoriju.

ne vredi ništa pitati žene jer lažu kako njima odgovara

Evo ja necu lagati. Mada verujem da mim ne prvi put ovdem nece zavrsiti po glavi.
DALEKO SAM OD SVOJE MAJKE. Volela bih da mislim da sam bar deseti deo sposobna kao ona. Pri tom, nisam lenj covek, imam par diploma, zaradila sam sebi stan do 30-te, sto neki, a mozda I vecina svrstavaju u sposobnost. Moja MAJKA je pored mog pijanog oca odgajila dvoje dece sa diplomama na kojim nam zavide. Bili su trenuci kad je moja majka nas zabavljala u jednoj sobi, zakljucanoj, jer je otac hteo da nas bije , I u kojoj smo proveli dobar deo detinjstva. Moja MAJKAje vrsan pravnik koji ume da sije I hekla, I nemalo puta nas je to nahranilo, poslalo na ekskurziju ili platilo ispit. I TO JE SAMO DELIC SVEGA STO JE MOJA MAJKA URADILA ZA NAS. Moja majka je za mene nedostizan ideal onoga sto bih ja htela da budem svojoj cerci. A majka sam I imam cerku. I nekad tako kad place I ja se pocnem nerviram, setim se svoje majke, I koliko je sve sitno sto se meni desava u odnosu na ono kroz sta je ona prosla, I onda uhvatim da je ljubim..... Ljubi je majka, da nikad ni jedan problem nema u zivotu )))

Evo ja necu lagati. Mada verujem da mim ne prvi put ovdem nece zavrsiti po glavi.
DALEKO SAM OD SVOJE MAJKE. Volela bih da mislim da sam bar deseti deo sposobna kao ona. Pri tom, nisam lenj covek, imam par diploma, zaradila sam sebi stan do 30-te, sto neki, a mozda I vecina svrstavaju u sposobnost. Moja MAJKA je pored mog pijanog oca odgajila dvoje dece sa diplomama na kojim nam zavide. Bili su trenuci kad je moja majka nas zabavljala u jednoj sobi, zakljucanoj, jer je otac hteo da nas bije , I u kojoj smo proveli dobar deo detinjstva. Moja MAJKAje vrsan pravnik koji ume da sije I hekla, I nemalo puta nas je to nahranilo, poslalo na ekskurziju ili platilo ispit. I TO JE SAMO DELIC SVEGA STO JE MOJA MAJKA URADILA ZA NAS. Moja majka je za mene nedostizan ideal onoga sto bih ja htela da budem svojoj cerci. A majka sam I imam cerku. I nekad tako kad place I ja se pocnem nerviram, setim se svoje majke, I koliko je sve sitno sto se meni desava u odnosu na ono kroz sta je ona prosla, I onda uhvatim da je ljubim..... Ljubi je majka, da nikad ni jedan problem nema u zivotu )))

Zbog svega toga ces i ti biti sjajna majka svom detetu.
Nije uopste stvar u tome da li mozes isto sto i tvoja majka, vec da ces dati sve od sebe. Najbolje izvuci i dati detetu. Odgajiti je u dobru osobu.
I zapamti, deca ne pamte ono sto im pricamo vec ono sto radimo.
:heart:

Sjajna si.:heart:
Ja nemam tako pozitivno iskustvo sa mojom majkom. jer sa sebičnim hipohondrima niko nema dobro iskustvo.
Uglavnom sam se u životu gnušala njenih osobina i trudila se da ne ličim ni u naznakama na nju....
A svoju ćerku ne oblikujem prema sebi, ali ako traži savet u vezi sa nekim svojim nedoumicama, pomažem joj kao frendica a ne kao mama....

Back