MAJČINSKI INSTIKT

• Začetnik teme Začetnik teme ČUDNA ŽENA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Uvek sam se pitao, zato nikada niko ne pominje "tatinski instinkt" :(
Ja se secam, imalim smo vec sina, kad se rodila cerka. Toliko sam bio obuzet porodicom od tri clana, da sam veoma tesko prihvatao da sad ima i neko ko je "novodosli". Nekako mi se nista nije uklapalo :( Zamalo pa da kazem da sam bio ravnodusan :(
E, kad je mala princeza stigla u kucu, kada sam prvi puta uronio u njene velike braon okice, kad se nasmesila i nekako digla rucice prema meni, - bespovratno sam se zaljubio i zatreskao i od onda je ona jedina zena koju beskrajno volim :)
Znaci ima valjda i neki "tateci instinkt"?

Naravno da ima - pa vidis i sam! Priroda je tako sredila da svi posedujemo nagon za roditeljstvom, manje ili vise izrazen - on je prosto bioloska datost koja je prisutna u zivotinjskom svetu zbog produzenja vrste. Kod ljudi je vremenom doslo do kontrole ovog impulsa zbog planiranja porodice, uslova zivota, civilizacije i globalizacije drustva i drugih brojnih faktora. Naravno da i tate imaju roditeljski instink, ako su i kada su spremni da postanu tate. Samo se uvek vise prica o majcinskom instinktu zato sto je on mozda jace razvijeniji obzirom na vezu majka-dete koja se formira cinjenicom da majka nosi bebu u sebi 9 meseci.

Sve tate koje ja znam nepovratno su zaljubljene u svoju decu. Hvala Bogu sto znam takve ljude. Ima nazalost mnogo onih drugih koji su decu pravili akcidentalno ili iz pukog razmnozavanja ili iz mrznje i nasilja nad zenom, pa onda ta deca zavrsavaju nezeljena, nevoljena, odbacena i ugrozena. Ali - to su oni slucajevi kada se ne radi o psiholosko-emotivno zdravim osobama, koje postuju svoje i tudje izbore i odgovornosti vezane za roditeljstvo.

Sto se ostalih tice - zivele tate zaljubljene u svoju decu!!! :lol: :lol: :lol:

Niko ne treba da radja decu ako to stvarno ne zeli. Posledice su lose i po majku, a narocito po dete. Treba jednostavno sacekati da se prvo zelja rodi, a majcinski instinkt je nesto sto ce doci vremenom. Ne znaci ako neko ima stalnog partnera da automatski mora da zeli i dete. Ja sam zelela da imam dete "otkad znam za sebe" :lol: , ali dok nisam ostala trudna, nisam se sushtinski zanimala za decu, a sa decom mojih prijatelja i rodjaka sam provodila sto je moguce manje vremena. I mislim da je normalno da veoma mladu devojku ili zenu vise zanimaju neke druge stvari. Uostalom, svako je drugaciji.
A sto se oceva tice...pa moj suprug prvo (kada sam ja pocela da pricam o deci) nije bio bas preterano odusevljen-sve kao jos smo mladi, ima vremena, a sad kad smo u osmom mesecu stalno ljubi moj stomak i prica sa bebom i vec je zove "moja jedina bebica" i slicno. Nekad mi je i smesno sto se ponasa kao da je beba vec rodjena, pa kad zove s posla uvek pita "kako mi je bebac?" i sl. :lol:

Ko sto rece klavirstimer ranije, a ja cu modifikovati: roditelji se radjaju sa bebom....

Divno je citati ovako lepe stvari, divno je cuti o srecnoj deci predodredjenoj da budu voljena jer su zeljena. Divno je cuti tate i muskarce koji su spremni i zele da budu roditelj :P . Divno je doci ovde i naci dobre vesti - da jos ima sanse za nas.

WithdrawnWater:
Ko sto rece klavirstimer ranije, a ja cu modifikovati: roditelji se radjaju sa bebom....

Divno je citati ovako lepe stvari, divno je cuti o srecnoj deci predodredjenoj da budu voljena jer su zeljena. Divno je cuti tate i muskarce koji su spremni i zele da budu roditelj :P . Divno je doci ovde i naci dobre vesti - da jos ima sanse za nas.
sta bi rekao CBETO3AP :roll:
da nas cuje.....da ipak neko i radja....
REKOH JA,
RAZLAZ!!!
SVE SAM SUZE NA VASE KOMENTARE POTROSILA ! :lol: :lol: :lol:

xpajamacax:
WithdrawnWater:

sta bi rekao CBETO3AP :roll:
da nas cuje.....da ipak neko i radja....
REKOH JA,
RAZLAZ!!!
SVE SAM SUZE NA VASE KOMENTARE POTROSILA ! :lol: :lol: :lol:

Mani ga, ne prizivaj! Opet bi ljuljnuo neku glupost pa bi razbio ovako lepu i optimisticnu temu!

Sve to zavisi,retko kojoj zeni dodje trenutak da kaze sebi:e zelim da budem majka.ako to nazivate majcinskim instiktom onda gresite,jer majcinski instikt je po mom misljenju nesto sasvim drugo.Onog trenutka kada zena izadje iz porodilista i donese bebu kuci,postaje svesna da je ona majka.U njoj se budi odredjena vrsta intuicije,pocinje da razmislja na drugaciji nacin,postaje razumnija i mozda pomalo sebicna.jer deca unose promene u nas zivot,sa njima postajemo drugi ljudi,odgajajuci decu uvidjamo neke svoje greske,i sve posmatramo iz drugog ugla.Neke devojke razmisljaju:a deca,ovo-ono nema provoda.To je u jednu ruku istina,ali kada se dete rodi zelja za ludovanjem,burnim nocima iscezava,tako da samo napred,ako mozete svom detetu da obezbedite zivot,ako ste spremne da budete uz njega,prepustite se divnom osecaju majcinstva!

jeste.kada je nmalo dete do 2 godine,zelja za izlaskom je uslovljena,odmornim roditeljima...
sto je retkost kada su deca tako mala...
ali ako imate gde da ih spakujete na weekend :lol: :lol: :lol:
ma, u roku od odmah zaboravite na sve!
ja sam u pelenama vec 5 godina,sa pauzom od par meseci!
pa uvek imam volje i zelje za izlazak.

codemaker:
Uvek sam se pitao, zato nikada niko ne pominje "tatinski instinkt" :(
Ja se secam, imalim smo vec sina, kad se rodila cerka. Toliko sam bio obuzet porodicom od tri clana, da sam veoma tesko prihvatao da sad ima i neko ko je "novodosli". Nekako mi se nista nije uklapalo :( Zamalo pa da kazem da sam bio ravnodusan :(
E, kad je mala princeza stigla u kucu, kada sam prvi puta uronio u njene velike braon okice, kad se nasmesila i nekako digla rucice prema meni, - bespovratno sam se zaljubio i zatreskao i od onda je ona jedina zena koju beskrajno volim :)
Znaci ima valjda i neki "tateci instinkt"?

:lol: :lol: Tesko momku koji bude zeleo za sebe tu malu princezu... Ma salim se, imam tri cerke, dve su vec devojke, 17 i 14 godina, ali su jos uvek tatine princeze i vole se najvise na svetu i to je prelepo. Hvala Bogu da ima ovakvih oceva i treba da ih bude jos vise!! Tako me je raznezio ovaj post...

Ih, sto se tice momaka, tu smo moja princeza i ja napravili takvu "bulletproof" taktiku,m da nema sanse da se provuce neki djilkos :) :)
Strahovito mnogo sam razgovarao sa njom dok je bila u pubertetu, mnogo smo se dogovarali i pricao sam joj zivot.
Sada je prava mlada samosvesna dama, tacno zna sta hoce a jos vise (i vaznije) sta nece! Ne brinem za nju, brinem za momke! :) :)

codemaker:
Ih, sto se tice momaka, tu smo moja princeza i ja napravili takvu "bulletproof" taktiku,m da nema sanse da se provuce neki djilkos :) :)
Strahovito mnogo sam razgovarao sa njom dok je bila u pubertetu, mnogo smo se dogovarali i pricao sam joj zivot.
Sada je prava mlada samosvesna dama, tacno zna sta hoce a jos vise (i vaznije) sta nece! Ne brinem za nju, brinem za momke! :) :)

Pa sa takvim tatom....i ja se brinem za te momke: koji ce uspeti da dostigne visoke standarde koje je tata 'pravovremeno' ugradio, jadni oni!!! :P :D

ČUDNA ŽENA:
Imam 25 godina i 12 godina starijeg partnera s kojim sam u vezi četiri godine. Kada pomislim na rađanje dece i roditeljstvo osetim nelagodnost i odbojnost.Da li je to u redu i da li postoje žene bez tog tzv. majčinskog instikta?
Ja sam ostala u blagoslovenom sa 26. Do tada sam trudnocu dozivljavala kao da to osmi putnik raste u stomaku (imam dar da se uzivim u situaciju i veruj mi, strasna mi je bila pomisao da u meni nesto raste). Medjutim! Kada sam jedno nedelju dana po koncepciji skontala da sam trudna to se odjednom preobratilo u najprirodniju stvar na svetu. Nista exaltirano...prosto prirodno.
I dete se vremenom voli sve vise, ali ne zato sto si ga volela manje dok je bilo maleno, vec vremenom otkrivas sve vise nacina da ga volis i sve vise strana te osobice koje volis. Ma to sve legne kao da ono ppre toga nije ni postojalo!

Back