majca "ralph lauren"

hvala na obrazlozenju sto se tice velikog slova to sam i ja videla ne ce da mi radi i nisam znala kako to d aispravim ja napisala lepo kad sam postovala sva slova su se smanjila ne znam a ovo za majica e jbg nepismena hahha zato sad imam nju i vas pa ce bude nes hah :)
ma koj ce ti velika slova
jel vidis kod mene negde velika slova a admin sam
zamisli dokle bih dogurao da koristim i velika slova na pocetku recenice :D

original je sigurno. To je vintidž majica.
Evo iz tog doba duks

1693435514780.png

1693435531941.png

1693435557698.png

pazi mi smo se uhvatili ovde samo za etiketu posto sve ostalo pokazuje da je original.

kupljeno je u second handu.. ko zna koja je godina proizvodnje.
mozda je stara i 20..30 godina a mi ne znamo kako je tad izgledala etiketa...
Ja ne gledam toliko etikete nego sam materijal, posto imam nekoliko vrhunskih polo majca tipa VicomteA, Lacoste, Hilfiger, Marine Pool onda bi trebao da znam sta je kvalitet.

Originali traju minimum 20 godina i prave se od vrhunskog pamuka tipa pike ili pima cotton.
Kopije se raspadaju i ne mogu da traju vise od 2-4 godine maksimum.
Vau, originali traju 20 godina, naravno ako ih ne nosis 18-19 pa ih onda pohabas za 1-2 godine. Mislis da u USA prodaju fake Ralf Lauren (ili ostalu brand name odecu? Zadnjih 15-20 godina je brendirana odeca toliko pojeftinila i postala pristupacna svakome na Zapadu znog premestanja proizvodnje u jugoistocnu Aziju, pa tako recimo 501 koji je kostao 80-90us$ 1990 danas kosta 60$ iako je minimalna satnica u USA za to vreme porasla 3 puta (tolika je inflacija ako ne i visa u tom periodu).

Stos je sto ovde takvu garderobu nikada ne kupujes po punoj ceni, mesec dana po pojavljivanju u prodavnicama kada udju sa punom cenom krecu rasprodaje, pa tako recimo Banana Republic sako koji sam kupio za vikend po punoj ceni kosta 300$ a ja sam ga uzeo na snizenju od 50%, na to su mi dali dodatnih 25% zato sto sam usao u njihovu prodavnicu a imao sam i kupon na 25$ zato sto sam kod njih kupio pre par meseci neke drugu odecu, tako da me sako koji je kostao 300$ pre 10-15 dana u zadnju subotu kostao 57-58$ sa taksom. Tako se ovde kupuje, niko ne placa Banana Republic, Ralf Lauren ili Tommy Hilfiger majicu 85$ jer za nedelju dana je moze negde kupiti za 20-25$.

Sto se materijala tice, od prirodnih je pamuk najjeftiniji i najmanje cenjen, zadnje 2 sezone su svi pa i proizvodjaci srednje rangiranih brandova udarili po lanu i svili. Pa tako nema proizvodjaca koji ne proizvodi lanene kosulje, pantalone, sakoe a sve vise je zastupjen i melanz lana (55%) i pamuka (45%). Mogu reci da je takva odeca ekstremno prijatna za nosenje i vredi para koje traze za nju.

Napomena: posto sam poslusan suprug cesto pratim suprugu pri kupovinama, asistiram joj pri procenama da li je OK model, da li je dobar materijla/cena, da li joj dobro stoji... ali posle 2 sata obicno posustanem, no stekao sam poprilicno iskustvo. Za mene licno odem direktno u prodavnice brandova na koje sam navikao, pogledam da li mi se nesto svidja, bacim pogled na cenu (necu da placam nesto 100$ ako mogu da ga kupim za 30$) i kupujem na eks.

Ah, da, zaboravih detalj koji bi kupoholicari/ke iz Srbije obozavali...
Posto je u USA (a nisam siguran i u EU) povracaj robe koju ste kupili moguc i do 30 dana od dana koji stoji na racunu, mozete da recimo za Ralf Lauren polo majicu koju ste platitili 1.avgusta 85$ dobijete povracaj novca ako je 30.avgusta njena cena pala na 40$. Odete u prodavnicu, odnesete racun (moze i online) i kazete da zelite da vam vrate 45$. Osooba na kasi onda uzme vas racun i vrati vam novac na racun. Obrazlozenje, posto imate pravo na povar robe bez ikakvog razloga i objasnjenja onda kad tu robu mozete odmah i da uzmete po novoj nizoj ceni, pa sto bi se onda svi za.y.e.bavali sa svim nepotrebnim koracima, radi prakticnosti vrate vam samo novac a da tu majicu trenutno nosite na sebi ili perete u ves masini. Pragmaticnost.

Pamuk raste u Egiptu, Turskoj, Turkmenistanu, USA ali gro svih firmiranih (ne samo njih) stvari se sije u Kini, Bangladesu, Indiji ili Vijetnamui. Vec par godina je da se svi brandovi "ponose" i to reklamiraju da koriste reciklirani pamuk, sve redje cete da kupujete odecu od cistog i prvi put upotrebljenog prirodnog vlakna.
Diesel siju kod Bugara recimo.

Uzgred, ako vec kupujes u second hand shopu da li je uopste bitno da li je majica original ili ne? Vaznije je da li je dobro ocuvana.

Mnogo se pije i u Turskoj gde sam i čula za ovo

Back