Mai Waifu

Manifold

Ističe se
Poruka
2.615
Evo jedne pojave koja se provlaci na mnogim stranim forumima vezanim za knjige, filmove, crtane filmove. Naravno najvise se koristi kod crtanih filmova, jer kao sto mozda neki mogu pretpostaviti mai waifu je zapravo my wife na japanskom (njihov izgovor) ili kod nas (ako neko slucajno ne zna engleski) moja zena. U pocetku je koristen kao sala u svetu fikcije i fraza je iskazivala privrzenost nekom liku, ali danas postoje razni "pokreti" koji se zalazu za vernost, a ta vernost bukvalno podrazumeva da volis tog fiktivnog lika i da nemas nikoga u pravom zivotu. Bukvalna opsesija fiktivnim likom i ljubav prema istom.

Na kraju video

I koliko daleko to ume da ode...

1317790570812.png

Imajte na umu da ovo iako potice iz Japana rasirilo se po celom svetu, pa cak i ovde (posto poznajem takvu osobu). Vasa misljenja o ovome?

E ovo prvi put tako nešto čitam, koliko ima novina po svetu. :huh:

Ovaj tip s likom žene na svoje grudi tako mi je romantično a daleko od posesivnosti. :mrgreen: Najjače je to da njena ruka drži čiju, njegovu ili njenu bradavicu. :zcepanje:

koliko sam razumeo to je opsesivna vezanost za fiktivni ženski lik..... imam iskustva sa tim

kao deca ložili smo se na Tomb Raider, btw početkom 2013 izlazi novi deo gre....
ili još ranije kad se setim red sonje.......... zbog koje sam i dan danas slab na riđokose....
još bolje da sam kreiraš neki lik iz mašte, i da osećanja vežeš za nju.... zašto da ne....
na kraju, razvoj robotike ide u tom pravcu i to je neka budućnost.... zamisliš, naručiš, oni ti naprave i dobiješ ekstra igračku...

koliko sam razumeo to je opsesivna vezanost za fiktivni ženski lik..... imam iskustva sa tim

kao deca ložili smo se na Tomb Raider, btw početkom 2013 izlazi novi deo gre....
ili još ranije kad se setim red sonje.......... zbog koje sam i dan danas slab na riđokose....
još bolje da sam kreiraš neki lik iz mašte, i da osećanja vežeš za nju.... zašto da ne....
na kraju, razvoj robotike ide u tom pravcu i to je neka budućnost.... zamisliš, naručiš, oni ti naprave i dobiješ ekstra igračku...

Radi u oba smera, samo sto su muski ti koji uglavnom budu zahvaceni ovime. A ja mislim da bas i nije normalno.

Pa naravno da nije normalno ali si ti stavio prvi avatar samo za "Aero miss"...a ona dosadna pa nema kud. :roll:

A meni je zabavna, toliko :)

mada ne vidim kakve veze ima sto sam stavio, to je samo sala, ja nisam opsesivan, ne lozim se na nju, sta dalje... Pa nzm nmg da smislim nista drugo. A i da jesam ona je jos uvek prava osoba, igrom slucaja iz istog grada (ak me ne laze, a nema razloga da me laze) tako da nije isto.

A meni je zabavna, toliko :)

mada ne vidim kakve veze ima sto sam stavio, to je samo sala, ja nisam opsesivan, ne lozim se na nju, sta dalje... Pa nzm nmg da smislim nista drugo. A i da jesam ona je jos uvek prava osoba, igrom slucaja iz istog grada (ak me ne laze, a nema razloga da me laze) tako da nije isto.

Pa ko zna koliko onda vi imate godina, sigurno tu negde oko 15, 16? :think:

Ali ako, zabavljajte se.

Poslednja izmena:
Pa ko zna koliko onda vi imate godina, sigurno tu negde oko 15, 16? :think:

Ali ako, zabavljajte se.

Imam malko vise od 16, dve godine vise da budem tacan. A njene godine ne smem da otkrivam bez njene dozvole, ali reci cu ti da je starija od mene. Uostalom kad kazem zabavna mislio sam da u ovim dosadnim sivim danima ona mi nekako razbija monotniju. Preko privatnih poruka (nista perverzno samo da znate -.-)

A ja mislim da bas i nije normalno.
Normalno je samo iz razloga jer je to posledica modernog doba.

Mala digresija, ali ima pomalo veze sa temom. Danas kada izadjete u grad i sednete u kafic mozete primetiti da gomila mladih ljudi umesto da komunicira medjusobno, vadi mobilni telefon iz dzepa i kaci se na facebook. Nemam nista protiv socijalnih mreza - necu ovde iznositi svoj stav - ali cinjenica je da ljudi jako puno vremena provode za racunarom. Neki vise na socijalnim mrezama, vode "Virtuelne" razgovore dan i noc, drugi igraju igrice u Virtualnim svetovima....Sve se vrti oko virtuelnog. Cetiri zida i dosta. U skoli klinci raspravljaju o tome ko ima jacu graficku i ko je igrao kakvu igru i do kog je nivoa stigao u istoj. Kako nemaju osecaj za drustvo javlja se to sto je gore u videu opisano i samim tim je postalo i normalo jer se javlja kao nus proizvod modernog doba.

Forever alone much?

sad-forever-alone-face-only-l.png

Razumem fanfiction, hentai i ostala cuda, ali da toliko "volis" fiktivnog lika, i da se cuvas za njega, odbijajuci prave ljude? Ne mogu da razumem.

Normalno je samo iz razloga jer je to posledica modernog doba.

Mala digresija, ali ima pomalo veze sa temom. Danas kada izadjete u grad i sednete u kafic mozete primetiti da gomila mladih ljudi umesto da komunicira medjusobno, vadi mobilni telefon iz dzepa i kaci se na facebook. Nemam nista protiv socijalnih mreza - necu ovde iznositi svoj stav - ali cinjenica je da ljudi jako puno vremena provode za racunarom. Neki vise na socijalnim mrezama, vode "Virtuelne" razgovore dan i noc, drugi igraju igrice u Virtualnim svetovima....Sve se vrti oko virtuelnog. Cetiri zida i dosta. U skoli klinci raspravljaju o tome ko ima jacu graficku i ko je igrao kakvu igru i do kog je nivoa stigao u istoj. Kako nemaju osecaj za drustvo javlja se to sto je gore u videu opisano i samim tim je postalo i normalo jer se javlja kao nus proizvod modernog doba.

Ja bas nisam zapazio to, izadjem u kafic i pricam s drustvom. Jednom smo ja i drugar usli sami i bilo nam dosadno, on je rekao nesto tipa "Znam sifru za wireless aj ce vidimo sta ima na fejsu, da zezamo nekog" tek ulazi neka baba i prodaje ruze. Pored nas sede dve devojke, a ja cu njemu "Mani se, gledaj sad"

Kupio sam dve ruze i rekao bakici da ih da tim devojkama i da kaze da su od nas. Naravno to vece vise nije pomislio na fejs :D Uglavnom se vise gleda fudbal :D

@Lollol

Pa fanfiction je odlican nacin za vezbanje. Ja pisem dva uporedo, i ne samo da vezbam engleski nego se i razvijam kao buduci pisac xD Hentai je vec druga prica, opet predstavlja sam cin seksa pa mi je jasno zasto se ljudim svidja. Plus mozes da gledas stvari koje ovako ne smes.

Ja bas nisam zapazio to, izadjem u kafic i pricam s drustvom. Jednom smo ja i drugar usli sami i bilo nam dosadno, on je rekao nesto tipa "Znam sifru za wireless aj ce vidimo sta ima na fejsu, da zezamo nekog" tek ulazi neka baba i prodaje ruze. Pored nas sede dve devojke, a ja cu njemu "Mani se, gledaj sad"

Kupio sam dve ruze i rekao bakici da ih da tim devojkama i da kaze da su od nas. Naravno to vece vise nije pomislio na fejs :D Uglavnom se vise gleda fudbal :D
.

Nisam ni ja zapazio do pre koji mesec. Devojke i momci mojih godina to ne rade, ali mladje generacije, 15 god, koje su odrasle uz racunar to na zalost rade i mislim da ce to nastaviti i kad budu imali 25. Zato nam je i gradivo u skolama sve lakse i lakse. Skola se prilagodjava klincima a ne obrnuto.

Nisam ni ja zapazio do pre koji mesec. Devojke i momci mojih godina to ne rade, ali mladje generacije, 15 god, koje su odrasle uz racunar to na zalost rade i mislim da ce to nastaviti i kad budu imali 25. Zato nam je i gradivo u skolama sve lakse i lakse. Skola se prilagodjava klincima a ne obrnuto.

A dobro, mi smo malko stariji i samim tim malko normalniji :) Ali znam o cemu pricas :P Msm imam burazera koji je bukvalno takav :D

Pa fanfiction je odlican nacin za vezbanje. Ja pisem dva uporedo, i ne samo da vezbam engleski nego se i razvijam kao buduci pisac xD Hentai je vec druga prica, opet predstavlja sam cin seksa pa mi je jasno zasto se ljudim svidja. Plus mozes da gledas stvari koje ovako ne smes.

Nema nista lose u fanfictionu, animeu i sl., mada velicati lika iz animea / video igre do te granice da se zaljubis i da ne trazis pravog partnera...previse za moj ukus. Ne znam kako bi psiholozi objasnili, neka opsesija i vid bekstva jer taj neko ne moze da nadje pravu osobu.

Ja vala velicam jednog lika, samo ne do te mere :3 Bukvalno predstavlja osobu kakvu bih voleo jednog dana da upoznam i imam makar za prijatelja xD Al dobro, to i nije tako bitno xD

Back