Maha Shivaratri

Demijurg

Poznat
Banovan
Poruka
7.211
Happy Maha Shivaratri, 10 mart 2013.

shiva5.jpg

Mahašivaratri znači velika Šivina noć, praznik posvećen Gospodu Šivi. Jedno od verovanja je da je to dan venčanja Šive i Parvati. Osim toga, veruje se da je to noć kada je Šiva izveo Tandavu - ples primarne kreacije, održavanja i uništenja.

Om Namah Shivaya

Uz Mahašivaratri su vezane mnoge priče i jedna od najčešće spominjanih je ona o tome kako je gospod Šiva popio otrov da bi spasio svet i otuda plavi vrat Gospoda Šive - Nil Kant Mahadev, kako ga prikazuju na mnogim slikama.

Om Namah Shivaya

Devasi i Asure su mešali okean kako bi dobili amrit - nektar besmrtnosti. Pri tom su koristili zmiju Vasuki kao konopac za mešanje i bućkanje. Kad je amrit bio skoro gotov, zmija je ispustila smrtonosni otrov iz svojih usta. Otrov je izmakao kontroli i isparavanja su pretila da će uništiti ceo svet i uroniti ga u mrak.

Om Namah Shivaya

Kada su shvatili šta se događa, Devasi su otrčali po pomoć i Brahmi i Višnuu, ali im niko nije mogao pomoći. Naposjetku je gospod Šiva popio sav otrov kako bi spasio univerzum. Otrov je ostao u njegovom grlu.

Om Namah Shivaya

Iako je bio dovoljno jak da savlada otrov, morao je ostati budan čitavu noć, a bogovi su mu pravili društvo i zabavljali ga pesmom i plesom kako bi ostao budan.

Om Namah Shivaya

U spomen na to, Šivini posvećenici ostaju budni te noći uz svog Gospoda.

Om Namah Shivaya

Ova priča ima i svoju dublju simboliku. Devasi i Asure predstavljaju razne ljude - dobre i loše. Okean mleka predstavlja savršeni svet koji je pun mira i sreće za sve. Amrit predstavlja sreću, a otrov je ljudska sebičnost i pohlepa. Šiva je simbol za atmu - jastvo.

Om Namah Shivaya

Ljudi čine razne stvari kako bi postali srećni, i u tom procesu često bivaju savladani sebičnošću i pohlepom, čime uništavaju trud koji su uložili da bi zadržali mir i sreću. Stoga je jedini način da se postignu mir i sreća, i savlada pohlepa i sebičnost - meditacija na atmu, ili božansko jastvo, i to noću, zato jer je to jedino vreme kada je čovek neometan od materijalnog sveta.

Dan Mahašivaratrija se po tradiciji provodi u strogom postu, meditaciji i molitvi. Noć se provodi u bdenju u hramovima i ašramima, uz pevanje mantri, bhađana, meditaciju i abišeku koja se izvodi svaka 3 sata.

Om Namah Shivaya

A zašto je ovaj pozdrav na engleskom jeziku? Jel' ovi što veruju u ličnost sa crteža pričaju engleski?
Nego, zanimljiv je ovo crtež, vidi se moja hrana kako gazi po nečijoj hrani. Ispade da smo svi siti i na broju.

A ko je Šiva?
Ako misliš na ovo crne pri dnu ilustracije, u sredini... meni liči na pepeljaru koja ima odvodni kanal za automatsko izbacivanje sadržaja, direktno u neku reku.

то црно је најважнији идол оних који верују у Шиву; и представља лингам - Шивин фалус :lol:

ево неких слика Пилетовог предмета обожавања:

lingam1.jpg

lingamSmall.jpg

HS013.jpg

lingamshrine.jpg

култ обожавања фалуса.

занимљиво да је и Пиле постао његов следбеник :mrgreen:

Viđu, i ova karikatura se razume u nešto.

Zanimljivo da je i Prase postao sledbenik falusa. :rida: Štaš kad nije za bolje. :rida:

- - - - - - - - - -

A zašto je ovaj pozdrav na engleskom jeziku? Jel' ovi što veruju u ličnost sa crteža pričaju engleski?
Nego, zanimljiv je ovo crtež, vidi se moja hrana kako gazi po nečijoj hrani. Ispade da smo svi siti i na broju.

Zato da nas ne bi bombardovali, kao 1999. kad su svinje isprovocirale rat na Kosovu, a onda 70% građana proglasile za strane plaćenike i domaće izdajnike.

Nego, zanimljiv je ovaj dečji komentar onoga ko više voli krave od devojaka; u stvari uopšte ne voli devojke, već samo krave, koze i ovce. Šta će kad nije za bolje.

а шта мислиш, шта је ово црно на слици испред Шиве :lol:

Može da bude turmalin. A može i tvoja pištaljka. :lol:

- - - - - - - - - -

A ko je Šiva?
Ako misliš na ovo crne pri dnu ilustracije, u sredini... meni liči na pepeljaru koja ima odvodni kanal za automatsko izbacivanje sadržaja, direktno u neku reku.

Znanje je moć. Neznanje je pohvala ludosti (Laus Stultitiae) za sve neuke i tetovirane verske fanatike.

A na šta ti liči krst (egipatski falusni simbol)?

Nego Demi, vidim da si ti tamo njihov, pa mi objasni, šta je pravilno - pirinač, riža ili oriz?
I smanji pušenje, dobićeš tumore od toga, ni ekološka pepeljara ti neće pomoći.

то црно је најважнији идол оних који верују у Шиву; и представља лингам - Шивин фалус :lol:

ево неких слика Пилетовог предмета обожавања:

lingam1.jpg

lingamSmall.jpg

HS013.jpg

lingamshrine.jpg

Da, onih koji veruju u Šivu, ne i onih koji ne pripadaju nijednoj religiji, ne veruju ni u šta, jer znaju, a samo kulturno čestitaju praznik nekome ko slavi.

Eto i nekih slika Prasetovog obožavanja, jer svako kači ono što obožava. :rida:

Nego Demi, vidim da si ti tamo njihov, pa mi objasni, šta je pravilno - pirinač, riža ili oriz?
I smanji pušenje, dobićeš tumore od toga, ni ekološka pepeljara ti neće pomoći.

Nego Refi, vidim da si ti tamo njihov, da konzumiraš GMO hranu (pirinač i kukuruz su preko 85% GMO), pa objasni sam sebi. Pišam na kukuruz i pirinač, kao i na svu GMO hranu. Kome smeta nmeka se žali Vodovodu i kanalizaciji.

Što ne smanjiš pušenje? Ko god puši (i kadi usta đavolu) zapišam mu krajnike... kao i tumore... i sve ostalo.

Demi, objasni mi još jedan detalj. Cenim da je na ilustraciji muškarac, po grudima, jer po liku više liči na žensko.
Zanima me šta mu je ono na glavi, što me asocira na vaginu i anus. Kad se bolje pogleda, liči na tačku i oko, ali stoji pogrešno, vertikalno, pa bih pre rekao da vuku na ono prvo. Reši mi tu misteriju.

Nego Refi, vidim da si ti tamo njihov, da konzumiraš GMO hranu (pirinač i kukuruz su preko 85% GMO), pa objasni sam sebi. Pišam na kukuruz i pirinač, kao i na svu GMO hranu. Kome smeta nmeka se žali Vodovodu i kanalizaciji.

Što ne smanjiš pušenje? Ko god puši (i kadi usta đavolu) zapišam mu krajnike... kao i tumore... i sve ostalo.

Ja živim zdravo, ne pušim i ne pijem žestoki alkohol i ne drogiram se.

Demi, objasni mi još jedan detalj. Cenim da je na ilustraciji muškarac, po grudima, jer po liku više liči na žensko.
Zanima me šta mu je ono na glavi, što me asocira na vaginu i anus. Kad se bolje pogleda, liči na tačku i oko, ali stoji pogrešno, vertikalno, pa bih pre rekao da vuku na ono prvo. Reši mi tu misteriju.

Refi, debi(l), to na slici je androgin, anđeosko biće, ni muško ni žensko. Ali to vas nisu učili na veronauci.

To na slici ti je babina školjka. A bedak je kad u babinu ostarelu školjku staviš a2 školjki, da odstoje pola sata, a onda pojedeš 13 školjki. :hahaha:

Back