- Poruka
- 385.325
Kada je prvi put krenula na svoje samostalno putovanje po Sjedinjenim Državama, u januaru 2021. godine, Mišel Džejder je očekivala da će biti odsutna samo godinu dana. Nebo nad San Franciskom bilo je obojeno narandžasto od dima od šumskih požara. Osećajući se „emocionalno i kreativno zarobljeno“, umetnica se našla na putu dve godine, posećujući umetničke zajednice, organizujući pop-ap foto snimanja i stvarajući sopstvene slike širom 36 država. Sada su Džejderina putovanja u fokusu njene najnovije samostalne izložbe u studiju Roberta Langea u Južnoj Karolini.
Na ovim slikama, žene lebde kroz pokrivače magle; njihovi udovi se uvijaju i savijaju, lebdeći u vazduhu; zatvaraju oči tako nežno da gotovo izgleda kao da spavaju;
i plešu, njihovi pokreti su zabeleženi kao sablasni, preklapajući tragovi. Svako delo je misteriozno i natprirodno, podsećajući na palete boja Edgara Degaa
i energičan pokret Đakoma Bale.
„Moje slike su često o tim 'neurednim srednjim' trenucima“, objašnjava ona.
„Više nisi ono što si bio/bila, ali još nisi ono što ćeš postati. To je ranjivo, između, ali nisi sam/sama.“
Na ovim slikama, žene lebde kroz pokrivače magle; njihovi udovi se uvijaju i savijaju, lebdeći u vazduhu; zatvaraju oči tako nežno da gotovo izgleda kao da spavaju;
i plešu, njihovi pokreti su zabeleženi kao sablasni, preklapajući tragovi. Svako delo je misteriozno i natprirodno, podsećajući na palete boja Edgara Degaa
i energičan pokret Đakoma Bale.
„Moje slike su često o tim 'neurednim srednjim' trenucima“, objašnjava ona.
„Više nisi ono što si bio/bila, ali još nisi ono što ćeš postati. To je ranjivo, između, ali nisi sam/sama.“