Magija

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
387.936
Magija ,reč je grčkog porekla i znači „čarolija”, „čarobnjaštvo”. Po narodnom verovanju natprirodnih bića.
Verovanje u magiju se razvilo u Haldeji (Kaldeji), jugoistočnom delu Mesopotamije, a preko Persije i Egipta se raširilo na zapad.

Magija obuhvata belu i crnu magiju. Belom magijom se navodno uz pomoć dobrih duhova može otkloniti bolest, urok, kletva,
ili se može pridobiti sreća, ljubav, novac, i sl. Uz pomoć crne magije, prizivaju se duhovi zla kako bi se izazvala nesreća, bacio urok ili kletva i sl.

Ljudi koji praktikuju magiju nazivaju se magovi, odnosno čarobnjaci ili čarobnice . Takođe se kaže i veštaci (m.) i veštice (ž.),
a ponekad i čudotvorci i drugo. Od tih reči vodi poreklo i reč veštičarenje, koja označava magijske radnje. U korenu ovih tri reči se nalazi pridev vešt.

Dumbledore_and_Elder_Wand.JPG

Podela magije
Sama podela magije na belu i crnu je više orijentacijska negoli stvarna, kao i granice među njima koje nisu jasno definirane.
Njen predznak zapravo zavisi o etičkim vrednostima praktikanta magije, te se pre može govoriti o belim i crnim čarobnjacima.

Magijska praksa može se podeliti u četiri grupe.

Prva je simpatetična magija kojom se uz pomoć simbola koji oponaša željeni predmet ili osobu nastoji ispuniti nekakva želja.
Drugu grupu čini proricanje pri čemu se koriste razne metode (rune, bacanje žira, gledanje iz taloga kafe, hiromantija...).
Treća grupa sadrži bacanje čini, alhemiju i čarobnjaštvo.
Četvrtu grupu cini bacanje uroka

chto-takoe-koldovstvo-i-magija-znachenie-slova_2_1.jpg

Bila je jedna baka u mom okruženju koja me je sama zvala na kafu jednom iz škole.
Muž joj je bio čovek veseljak, i uvek me je gotivio i razgovarao sa mnom srdačno kad me spazi da se vraćam iz škole.
Radovalo me je samo ono ''Dobar dan!'', jer sam ga uvek zaticala u bašti kako nešto radi... a kasnije je ta bašta bila maltene raj za oči.
I tako, sa nekih 17-18 godina svratim kod te bake na kafu.
Kaže: ''Prevrni!''
Kad me je uzela pod svoje: ''Daj da ti pogasim ugljevlje!''.
Stavila mi je neku krpu preko glave i nešto bajala, davala direkcije-okreni se tamo, okreni se ovamo.

''Daj da vidimo... dete, dete, nisi dobro, ali biće bolje!''.
Nešto mi je pričala kako se ugljevlje pretvaralo u zmije, aždaje, igle, čuda... ja, ono... veze nemam šta me snašlo.
Gleda u šolju, i sve što će mi se desiti značajnije u narednih 5-6 godina je prorekla izuzetno tačno-sad kad se osvrnem.
Izlazim, a njen muž mi kaže: ''E, vala, nisi trebala da piješ kafu sa njom!''.

„Ono što možete doživeti kroz magiju je ograničeno samo vašom maštom.“

„Kako doživljavate magičan rezultat je ograničeno samo raspoloživim sredstvima manifestacije.“

Mnogi se interesuju za Magiju ali je veoma površno prilaze i misle da ako rade po babskom receptu isečeš jabuku crnim nožem i bacaš koščice kada ideš na intervju za dobijanje posla i izgovaraš neku bajalicu i slične bajke da će ti se to ostvariti. „Uzmi gaće tvoga neprijatelja zakopaj ih u sveže iskopan grob i triput pljuni i izgovori reči bajalice: „Neka komšiji crkne krava.““ Da će se to i odmah i ispuniti. E pa neće. Da je Magija jednostavna ljudi bi se već istrebili i ne bi trebalo oružije.

Možda ste našli neku knjigu sa bajalicama i pokušali da je upotrebite i videli da to ne radi kako bi rekao jedan moj omiljeni magijski pisac u knjizi High Magick:

„It’s more the case that spell books don’t work if you lack the proper understanding of how magick works and you haven’t committed yourself to some crucial foundational practices. Unless you can direct raw power into spells, those books are worthless.“

Sada je pitanje da li znate šta je „raw power“ (struja) i kako je propustiti kroz vašu Magiju??? Ne znate nema ni uspeha.

Da bi Madjija bila efikasna potrebno je znati ono što se zove Ključevi Više i Visoke Magije a to je kako, zašto, zbog čega se nešto radi to su jednostavno tajne Magijskog zanata. Iako možete da imate tačan postupak nekog magijskog rituala bez poznavanja Ključeva neće biti efekta. Treba početi prvo od ispravne definicije šta je magija?

Magija je tradicionalna nauka o tajnama prirode koju su nam preneli magovi. Tačnije to je metoda, postupak za izazivanje promene u svesti kao i promena u svetu materijalne kreacije u skladu sa našom voljom.
„Čini što je volja tvoja i to neka ti je jedini zakon.“ Pod uslovom da ste ostvarili odgovarajuće uslove.

Šta to znači? Ako želite da položite ispit i radite ritual za desetku a niste učili teško da ćete položiti jer nijeste stvorili uslove za uspeh.
Ako učite i radite ritual možete izvući pitanja na koje znate odlično i dobijete 10 iako ostatak nemate pojima.

E sada šta će kazati pacijent pa umesto bubrega izvadite jetru jer to ne znate a imate 10 na ispitu???? To nije problem Magije.
Upozorenje budite veoma pažljivi šta tražite od Magije jer možete biti toliko nesrećni da to i dobijete.

Zato je toliko važno poznavanje Ključeva Visoke Magije da bi se moglo uspeti u magiji kao poznavanje saobraćajnih znakova i pravila saobraćaja da bi se vozilo.
Kada imate Ključeve onda znate da je opasno raditi ritual za dobijanje novca kao takvog jer se može desiti da imate sudar i postanete bogalj i da vam na konto toga osiguranje isplati veliku sumu….

Zato se radi ritual za posao koji će vam doneti novac. Na primer želite sedmicu na lootou. Prvo je potrebno videti da li ste jedan od srećnijih tipova koji mogu da ubodu 4 ili 5 ili ste maler koji ne može da ubode ni kamen u bubregu. U tom slučaju će vam biti potrebno više energije da se uloži da bi ste uspeli pa tako valja raditi ritual da se dobije za početak 4 ili 5. Pa kada se to ostvari onda ritual da se dobije 6 pa posle 7 – BINGO. Naravno to može biti i vremenski zahtevno i da potraje. Za sve što želite da dobijete mora se platiti određena cena. Poznavanje Ključeva Visoke Magije pomaže vam da ta cena ne bude previsoka.

Magija se obično deli na Belu, Sivu i Crnu odnosno na Nižu Magiju koja se bavi ovozemaljskim stvarima – bajanjem bacanjem kletvi, urokljivim okom i ostalom seljačkom magijom , Višu Magiju koja se bavi Spiritualnim Razvojem i duhovnim dobicima prizivanjem duhova, enohijanska magija i sl, i Visoku Magiju koja se bavi Velikim Delom Spoznaja i Razgovor sa svojim Svetim Andjelom Čuvarom takozvana Abramelin Magija i Theurgijom.

Naravno sve je to relativno i sve te oblasti prožimaju jednu u rusku salatu. Kako gore tako i dole. Uglavnom je podela na Ezoterijsku koja se bavi spiritualnim razvojem i Praktičnu Magiju koja se bavi mateijalnim rezultatima. Način kako se ovo ostvaruje je ne bitan.

Back