Magicni rasol

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
392.137
Clip.jpg

Pominjan je vec na temi o mamurluku ali Rasol ima i druga lekovita svojstva.Rasol nastaje u procesu kiseljena kupusa koji po tvrdnjama nutricionista jaca imunitet.
Rasol sadrži vitamin C, vitamin B, kalcijum,nagnezijum,gvoždje i cink. Sadrži i mnogo vlakana i deluje kao probiotik, zbog čega se preporucuje kao dodatak ishrani prilikom dijete.Dobar je još za jačanje crevne flore.Uz to, čisti kožu.Rasol se uglavnom pije sam, a može se koristiti i za razne supe i variva.
Neverovatan prirodni napitak sa vitaminima..samo meni najvise smeta so u rasolu..koje ima u prilicnoj kolicini jer bez nje ne bi mogao da se ukiseli i odži kupus

822733_kiseli-kupus_ls.jpg

Dobar rasol mora da bude bistar. Ovaj na slici je prilično mutan.
Ja volim da bude rozikast i potpuno vodenast.
To nije teško postići, obzirom da za kišeljenje kupusa ne treba velika pamet... ali treba stroga higijena, dezinfikovana ambalaža i pogodan prostor gde će to da radi svoj posao.
Kad primetim neku mutljavinu, samo zaključim da je prljavo jer ne bih da se bavim višom matematikom. Na oko se vidi koji je dobar.

To vidim, samo komentarišem kakav rasol treba da bude, za decu iz grada koja ne znaju. :lol:
Nikada nisam kiselila kupus ali znam ako se to radi ..Ono sto mene zanima je koliko je tacno da ova ukiseljena i slana voda ima toliko vitamina i da je dobra za zdravlje..jedinio moze kao probiotik..da pomogne da se ociste creva

Nikada nisam kiselila kupus ali znam ako se to radi ..Ono sto mene zanima je koliko je tacno da ova ukiseljena i slana voda ima toliko vitamina i da je dobra za zdravlje..jedinio moze kao probiotik..da pomogne da se ociste creva
Ne nasedaj na to "čišćenje creva", to bi svakako bila loša ideja. :)

Creva prirodno imaju samoregulišuću floru, i ništa mi tu ne možemo da popravimo. Prirodno stanje je milijarde bakterija.

Narodna medicina odavno je prepoznala lekovitu moć kupusa. Njegovo korištenje se savetuje anemičnim osobama. Prirodni je antiseptik, a nadoknađuje i izgubljene vitamine te minerale. Kupus je jak diuretik, prirodni je laksativ, a blagotvorno deluje na čir želuca i dvanaesterca , što ide u prilog @Nina _e tvrdnje , pravi kućni džoging ))).

Ne nasedaj na to "čišćenje creva", to bi svakako bila loša ideja. :)

Creva prirodno imaju samoregulišuću floru, i ništa mi tu ne možemo da popravimo. Prirodno stanje je milijarde bakterija.
nije baš sve tako , prirodno čišćenje creva je ustvari stanje brze pasaže , što rasol to pospešuje , a za crevnu floru ima sijaset stvari koji tu floru uništavaju , a organizam nikako da to sredi , tako da nije na odmet rasol

nije baš sve tako , prirodno čišćenje creva je ustvari stanje brze pasaže , što rasol to pospešuje , a za crevnu floru ima sijaset stvari koji tu floru uništavaju , a organizam nikako da to sredi , tako da nije na odmet rasol
Nisam ja ni rekao da nešto smeta rasolu, naprotiv.

Samo kažem da treba biti oprezan kod tih raznih reklamiranih preparata za "detoksikaciju", pošto je to quack medicine.

Back