Magicni akvareli umetnika Hieu Ngujen

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.205
Hieu Nguien, umetnik iz Melburna, Australija, poznat je po svojim hirovitim i eteričnim akvarelnim slikama koje prikazuju žene u dubokim trenucima intimnosti. Poznat po svom pseudonimu kelogsloops, Nguienova umetnost je mešavina apstraktnih, nadrealnih i anime uticaja, odraz njegovog kulturnog vaspitanja. Njegov jedinstveni stil ima za cilj da obuhvati prolazne emocije, prikazujući svoje subjekte u bezvremenskoj suspenziji.

Ngujenovo putovanje u umetnosti vođeno je njegovim ličnim motom, „Odmah se vraćam, jurim snove“. Njegova posvećenost svom zanatu je evidentna u svakom potezu i izboru boja, koji zajedno stvaraju narativ koji prevazilazi okvire platna. Njegov rad nije samo vizuelna poslastica već poziv da se istraže dubine ljudskih emocija i veza.

Ngujen, stvara zapanjujuće akvarele prepune boja, zamršenih detalja i emocija.
„Tokom svog umetničkog putovanja, često sam pokušavao da prikažem snove i kako oni mogu biti vizuelno prikazani“, kaže Ngujen . „Smatram ih tako zanimljivom temom. Oni su zajedničko univerzalno iskustvo, ali prolazno, jedinstveno i ispunjeno više pitanja nego odgovora.”

272298916_10157995456732047_1406075938649860682_n.jpg

Slike se kreću od letenja nebom do šetnje kroz šumu sa ogromnim životinjama. . Svaki akvarel održava impresivan integritet i kontrolu, prikazujući samo najbolje elemente kako bi uhvatili viziju umetnika. Ova preciznost je posebno izuzetna s obzirom na Nguienov preferirani medij. Za razliku od uljane ili akrilne boje, akvarel je postojan, pri čemu svaki potez ostaje vidljiv na platnu. Ovo je takođe razlog zašto se Ngujen u početku osećao zastrašenim zbog toga.

„U početku sam više voleo da radim u digitalnoj umetnosti i, što je smešno, mrzeo sam tradicionalne slikarske medije“, priznaje umetnik. „Posebno sam se plašio akvarela – bilo ga je teško kontrolisati, postojano i osećao sam se kao da slikam sa haosom.

Čas umetnosti u srednjoj školi je, međutim, primorao Ngujena da eksperimentiše sa tradicionalnim medijima, na njegovu frustraciju. To je na kraju izazvalo privlačnost prema akvarelu. „Vremenom sam počeo da cenim napuštanje kontrole i perfekcionizma koje sam voleo u svojim procesima digitalne umetnosti, i počeo sam da prihvatam haos i da se zaljubljujem u način na koji su boje i akvareli zaživeli svoj sopstveni život.

Delikatni, blistavi i pažljivo slojeviti, Nguienovi akvareli su osvojili bezbrojne ljubitelje umetnosti, donevši mu sledbenike od preko 1,4 miliona korisnika na Instagramu.

Back