Magarci

Antihejter

Iskusan
Poruka
6.861
Suprotno ukorenjenom mišljenju, magarci spadaju u najpametnije kopitare. Oni, na primer, dlakama na bradi probaju da li je kroz žičanu ogradu puštena struja, a na opasno mesto stupaju samo kad gospodar predje preko njega.

FB_IMG_16597868981610808.jpg

Evo jedna priča sa FB koja mi se dopala.. ne znam da li je istinita, ali svakako nosi lepu poruku.. i zato želim da je podelim..

img-01.jpg

Čovek na fotografiji se zove Mehmet, nažalost nisam mu uspeo naći prezime. Živi u Turskoj gde se i proglasila vest o njemu i njegovom magarcu koji ne vidi i ne čuje. Naime njegov magarac je pre skoro 3 godine odjednom izgubio i vid i sluh. Svi su ga posle toga pitali što hrani i pazi magarca od koga više baš nikakve vajde nema. Njegov odgovor na ovo pitanje je razlog što se ova vest munjevito proširila po celoj zemlji. A taj odgovor ovako glasi:
"On je mene i raznorazne terete više od 15 godina nosio na svojim leđima. Evo skoro će tri godine kako ja njemu donosim hranu i vodu. Samo to i ništa više. Ako Bog da zdravlja, ima još dosta godina da to radim da bi mu se odužio."
🙏
❤

Suprotno ukorenjenom mišljenju, magarci spadaju u najpametnije kopitare. Oni, na primer, dlakama na bradi probaju da li je kroz žičanu ogradu puštena struja, a na opasno mesto stupaju samo kad gospodar predje preko njega.

Pogledajte prilog 1200748
Sve što znam o magar(i)cama, jeste da im sir košta silne pare, i da Talijani unapred otkupe sve na Zasavici (kod Sremske Mitrovice).

Back