MAGARAC I PINOKIO

Buvljak.Zavolio sam ga, prigrlio kao kakvu snašu.Srce mi zaigra kada mu se približim.
A, nekada ga baš nisam nešto gotivio.Prolazili bi meseci da ga ne obiđem.Šta ćeš, vremena se menjaju.
Sad' sam stalno tamo, i uvek od 07,30 do 13,30.A nekada i duže ako gazda kaže.
Jeste, zaposlio sam se tamo.Sada radim na dva mesta.I to sve zbog mog dragog premijera(ili možda predsednika), malo me zbunjuju te njegove funkcije.
Kako bilo, čuh ga na ružičastoj televiziji koliko radi...Preplaviše me osećanja.
Prvo sam se oduševio, pa zaprepastio,Onda me preplavi tuga(zar moj premijer ili će biti predsednik toliko mora raditi).U trenu sam rešio, moram i ja dati svoj doprinos ružičastoj nam grudi.
I da znate, kako vreme prolazi sve više primećujem koliko sličnosti imamo Ja i on(he, he.., i ego mi je kao njegov).
Vidite, zamišljam ga kako juri na posao i onda u bunilu stane sa svojim spojenim prstićima i pomisli:
-Pitam se, pitam se.., koja mi je danas funkcija?Predsednik ili premijer?Premijer ili predsednik?
-Eci, peci, pec...
Vidite, tako se i ja ponekad s probudim sa pitanjem:Pošta ili buvljak?Buvljak ili pošta?
E..,malko ste se zeznuli, nema eci, peci,pec.
Njemu je vidite ipak lakše, na koju god stranu krene isto mu odelo pasuje.
A meni je frka, ako idem u poštu moram uzeti majcu sa prigodnom poštanskom markicom:,,Za predsednika!Svršenog studenta i budućeg penzionera''.
Šta ti je život, prođe ko treptaj.Još juče je bio student, a već mu danas skupljamo prigodni poklon za penziju.
E, ali ako idem na buvljak onda oblačim majicu na kojoj na prednjoj strani piše:,,Tesek''(što bi na našem jeziku trebalo da znači izvolite, pošto robu uglavnom prodajemo mađarima), a pozadi:,,Keszenem sepen''(hvala lepo).
I onda se ja tako vrtim k'o oni u pilećim kostimima u američkim filmovima.
Al' to samo dok ne naučim jezik, posle ću moći obući i drugu majcu.Možda onu:,,Just do it''.
Ali ne žalim.
Ej, patriotizam je to.Mada.., neki bi mi rekli:,,Ovco''!!!
Meni se ipak, dok gladim moje uši koje iz dana u dan rastu, pričinjava kao da sam MAGARAC.
I opet mi se čini da smo Ja i on(ego je čudo) kao jedan.
Samo.., što njemu raste nos kao kod Pinokija.

Back