Mag

153uzdd.jpg

Ovde više ne vlada energija Lude, koja je i Jin i Jang i muško i žensko... u ovoj fazi je Luda skinula svoj prtljag, otvorila ga i izvadila ispred sebe četiri predmeta.

Štap, Pehar, Mač, Pentakl, koji simbolizuju četiri osnovna elementa, Vatru, Vodu, Vazduh, Zemlju.

Kod njega samog preovladava primarni muški princip. On u ruci drži magijski štap kojim priziva više sile, a drugom rukom ih prizemljuje, čineći da se njegove želje (koje simbolizuju crvene ruže) materijalizuju.
Praktična magija! :)

Položaj njegovih ruku ukazuje i na osnovno hermetičko načelo "kako gore, tako i dole". To ukazuje na činjenicu da je naš sopstveni mikrokosmos odjek makrokosmosa i obratno. Zato svaki iskusan mag zna koliko je bitno držati u redu i poretku svoj vlastiti mikrokosmos, jer sve njegove misli, dela, reakcije..nailaze na odjek i na globalnom planu, kao i obrnuto.

Mag je jako dobar i za učenje (njime vlada Merkur), i za delatnosti gde je potrebna akcija.

Mene lično podstrekuje na akciju i daje mi neophodan elan da savladam sve prepreke i podseća me na to da sve što je uloženo, na kraju mi se vrati na ovaj ili onaj način - čak i u ezoteričnoj sferi.[/QUOTE]

Back