macOS BigSur mnogo sam (ne)zadovoljan

• Začetnik teme Začetnik teme bmaxa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo ga crash IPC mehanizma:
Kod:
bmaxa@Branimirs-Air ~ % osascript playscriptslrn.txt > .signature
playscriptslrn.txt:54:58: execution error: Music got an error: Application isn’t running. (-600)
iTunes(music ne moze da se ubije) mora reboot i to sa komandne linije, nece iz GUI.
Do sada iTunes lako obara kao i Steam. Verovatno sto muziku i igre koristim sa network drive-a. U svakom slucaju mora
reboot.

Evo ga crash IPC mehanizma:
Kod:
bmaxa@Branimirs-Air ~ % osascript playscriptslrn.txt > .signature
playscriptslrn.txt:54:58: execution error: Music got an error: Application isn’t running. (-600)
iTunes(music ne moze da se ubije) mora reboot i to sa komandne linije, nece iz GUI.
Do sada iTunes lako obara kao i Steam. Verovatno sto muziku i igre koristim sa network drive-a. U svakom slucaju mora
reboot.
Tako je to kada se cacka oko sistema i hakerise nije ti to hakerski linux mada zna i on da pada itekako koliko sam imao problema ,macOs nije pravljen za to ,nego je pravljen da jednostavno radi.

Nešto se pitam, da li ti AFP pravi smetnje u vezi mreže? Možda nije skroz isključen? Koliko vidim na bigsur se potpuno prešlo na sambu ali repovi još opstaju i ko zna kako (loše) utiču:

https://www.macworld.com/article/234926/using-afp-to-share-a-mac-drive-its-time-to-change.html

U svakom slučaju,bolje da čačkaš mrežu da vidiš šta se dešava ako često puca nego stalno ssh da bi povario mašinu.
Nego to sto APFS ne moze da se seruje nije resenje da se AFP odbaci :P
Pogotovo sto je od Sambe brzi 10x :P
Mislim kako je to resenje? Ja sa Linux-a sharujem preko AFP zfs+ciopfs bez problema....

Aha, mislim da znam u cemu je fazon, zaglupeo se opet ali se oporavio!
Elem non stop aktivnost citanja sa mreznog diska duzi period i zbog toga zaglupljivanje iTunes\
verovatno ima veze sa mehanizmom validacije u kernelu. Elem sacekao sam ovog puta
i otisao da se obrijem, kad ono IPC radi :P
To je propust Apple-a verovatno nisu pretpostavili da ce neko da koristi mrezni share kao hard disk :P
Znaci samo da ne ubijam iTunes dok radi tu validaciju igre, nego da sacekam da zavrsi.

edit:
inace ta validacija pravi problem za pustanje igre sa mreznog servera jer svaki put kad se pokrece
igra on cita po 5mb/s iako moze 100 i to traje vecno pre nego sto pusti igru da radi.
Znaci mora csrutil disable ako hocete da se igrate sa sambe ili netatalka.

Poslednja izmena:
Aha, mislim da znam u cemu je fazon, zaglupeo se opet ali se oporavio!
Elem non stop aktivnost citanja sa mreznog diska duzi period i zbog toga zaglupljivanje iTunes\
verovatno ima veze sa mehanizmom validacije u kernelu. Elem sacekao sam ovog puta
i otisao da se obrijem, kad ono IPC radi :P
To je propust Apple-a verovatno nisu pretpostavili da ce neko da koristi mrezni share kao hard disk :P
Znaci samo da ne ubijam iTunes dok radi tu validaciju igre, nego da sacekam da zavrsi.

edit:
inace ta validacija pravi problem za pustanje igre sa mreznog servera jer svaki put kad se pokrece
igra on cita po 5mb/s iako moze 100 i to traje vecno pre nego sto pusti igru da radi.
Znaci mora csrutil disable ako hocete da se igrate sa sambe ili netatalka.
Znači, rešeno?:)

Back