Mačkari i mačkarke upomoć

Mačka mi puno gubi dlaku i stalno se češe.Kakve mjere poduzeti.Gubitak dlake nije toliki da bi se vidio na njoj,ali gdje god se nalazi i šta god dotakne ostaju dlake.
Mačka mi puno gubi dlaku i stalno se češe.Kakve mjere poduzeti.Gubitak dlake nije toliki da bi se vidio na njoj,ali gdje god se nalazi i šta god dotakne ostaju dlake.
Ne bi trebalo da bude problem ali mislim da se za svaki slucaj obratis veterinaru.

kupi joj vitamine B kompleksa u apoteci za ljude (jeftiniji su) i prilagodi dozu za mačku. Za 2-3 tjedna trebala bi biti bolje. Češanje može značiti i alergiju na kupovnu hranu (posebno ako stalno koristiš istu) ili preosjetljivost na šampon ili sredstvo protiv buha (ogralicu ili ampulu).
Trebala bi više podataka da bi mogla reći nešto konkretnije

Pregledaj joj prvo stomačić da nema neku buvu - suzbijaju se bez problema, brzo i efikasno. Da li maca izlazi napolje? Ukoliko izlazi buve je veoma lako pronađu i isele se u krzance pa maltretiraju. Ukoliko se baš mnogo linja pravac veterinar, jadna maca.

stavi joj ampulicu protiv parazita (uzmi u vet. apoteci, oni će ti objasniti kako se stavlja). to ti nije više od 600 din

i uzmi joj jednu flašicu Anima strath sirupa

Nemoj bilo koju ampulu, stavi stronghold plus. To je najbolji prepart na tržištu i ima najširi spektar dejstva, ubija i odrasle jedinke i larve i deluje jako dugo. Skup je, oko 1500, ali sigurno deluje ako je nešto parazitsko.

da, možda može sada prvi put da stavi tu pošto ima problem, a posle da nastavi sa onim običnim makar jednom u 2 meseca. svakako je važno da stavi ampulu. paraziti su u 98% slučajeva uzrok tog češanja, i srećom je to lako rešivo

ne razumem ljude koji pišu da je češanje gde opada dlaka normalno. nije normalno

Može da se desi da nemaju taj plus, nego običan i onda da te ubeđuju da je i on OK. Ali ti ipak nemoj da pristaneš nego traži u nekoj bolje snabdevenoj vet apoteci, ima ga sigurno. Posle možeš i običan jeftiniji mada videćeš da nema potrebe.
Jedno vreme ga nije bilo na tržištu i nijedna ampula nije tako ubijala buve i krpelje kao ovo, a ima ekstra produženo dejstvo. Ja mojim mačorima koji idu u dvorište stavim jednom godišnje u proleće, a posle 6 meseci samo tabletu protiv unutrašnjih parazita.

prestanite sa glupim savetima :roll:

Ja 19 godina već imam mačke i nikad nisu imali parazite (kože i krzna kai i uši )

Istina je da redovno odlaze kod veta
I čistim ih svako 6 mjeseci (tableta)

Od maja gube dlaku pojačano jer zimsku dlaku bacaju sa sebe mi pri pomažemo uz učestalo cesljanje (ujuto ii uveče )

Znaci nisu glupi saveti već svak iz svoje perspektive savetuje

Back