macka je povredila vlasnike

Prvo se skoncetrišite na predpostavku da mačka ima postoperativnih problema koji su se ispoljili kao povećana razdražljivost koja je kulminisana agresijom.
Dakle možda postoji unutrašnja infekcija i upala pojedinih organa koji mogu izazvati bol. U tom slučaju treba je staviti na tretman sa antibioticima bez obzira da li je zdrava ili nije, može biti samo od koristi.

Druga stvar koju vam veterinari verovatno nisu rekli posle sterilizacije je poželjno da bude po terapijom antibiotika par dana kako bi se izbegle komplikacije i rana mnogo brže zarasla. Treba pregledati i ranu kao i to da li su svi konci izvadjeni kako treba.

Što se tiče impulsivne agresije kod mačaka je da mačka pod stresom tako i reaguje. Moj prijatelj je pre deset i više godina završio u urgentnom centru jer ga je mačka prilično iskasapila pa je doktor pitao da li je upao u kavez sa tigrovima. Prijatelj je bio u gostima a mačka je sedela prekoputa njega....on je uzeo palice od dečijeg bubnja i nesvesno lupkao po tom bubnju.....mačka je trpela dokle je mogla a posle skočila na njega da ga sredi. Mačku je taj zvuk mnogo nervirao.

Moja mačka recimo ne voli kad neko peva u kući....dobije napad panike i besa....jednostavno ne trpi takve tonove, možda je to u njihovom svetu neka pretnja ko zna, pesma i galama sa tv ne smeta.

Lično misim da promena ponašanja ima veze sa sterilizacijom kao komplikacija praćena upalom ili nagla promena hormonskog statusa, kao što na početku rekoh vreme je jedini lek nema šta drugo da se radi.

Poslednja izmena:
Nemaš ti nikakvog iskustva, kakvo bre posmatranje....to radi zoohijena pre eutanazije......koji stručni ljudi za ponašanje mačke gde to ima.......to može samo da ti kaže neko iz ličnog iskustva a ne veterinar koji veze nema sa time jer nema životinje u kući.
Sve što sam ti rekao nije ti se svidelo.....pa je meni sada nudiš da se otarasiš
Sve ti je lepo rečeno šta se radi...ti dalje teraš po svome
Umeš da iznerviraš ljude a i svoju mačku.......DA LI SI POMISLILA DA IMA NEKE BOLOVE......to životinje isteruje iz pameti.....a gazda samo nervira svojim ponašanjem

Dovoljno si iskusan u forumskoj komunikaciji da bi i sam znao da ovo nije "na mestu". I meni nekad dodje svasta da napisem, ali nije u redu. Niko se nije naucen rodio.

nije..macka je sedela na podu,dete na krevetu,samo je zakukala onako kao za borbu sa mackom i nasrnula na njega..sam da je bio...strasno!tata ju je skinuo sa njega,al ona opet,jedva ju je oterao.ja kad sam dosla kuci,isto tako sam reagovala..pa vi ste je uplasili,pa nema sanse da je ona to uradila..i tako sam se ponasala prema njoj..nije ona,madjutim posle toliko sati,ona je iz cista mira napala mene..plasi se,znam,vidim to po njoj,ali kako da znam,kada ce ona neki nas pokret ponovo prepoznati kao npada na nju ili sta vec?vrlo je konfuzno,ali verujem da moze biti ok.treba joj selo,prostor..al ko ce uzeti takvu macku

Post-traumatski stres mi pada na pamet, mamina koleginica je teska srca svoju Coku posle sterilizacije morala da prepusti komsijama jer je slicne atake dozivela. A kako je dete povezala sa celom tom traumom, je misterija.

Prvo se skoncetrišite na predpostavku da mačka ima postoperativnih problema koji su se ispoljili kao povećana razdražljivost koja je kulminisana agresijom.
Dakle možda postoji unutrašnja infekcija i upala pojedinih organa koji mogu izazvati bol. U tom slučaju treba je staviti na tretman sa antibioticima bez obzira da li je zdrava ili nije, može biti samo od koristi.

Druga stvar koju vam veterinari verovatno nisu rekli posle sterilizacije je poželjno da bude po terapijom antibiotika par dana kako bi se izbegle komplikacije i rana mnogo brže zarasla. Treba pregledati i ranu kao i to da li su svi konci izvadjeni kako treba.

Što se tiče impulsivne agresije kod mačaka je da mačka pod stresom tako i reaguje. Moj prijatelj je pre deset i više godina završio u urgentnom centru jer ga je mačka prilično iskasapila pa je doktor pitao da li je upao u kavez sa tigrovima. Prijatelj je bio u gostima a mačka je sedela prekoputa njega....on je uzeo palice od dečijeg bubnja i nesvesno lupkao po tom bubnju.....mačka je trpela dokle je mogla a posle skočila na njega da ga sredi. Mačku je taj zvuk mnogo nervirao.

Moja mačka recimo ne voli kad neko peva u kući....dobije napad panike i besa....jednostavno ne trpi takve tonove, možda je to u njihovom svetu neka pretnja ko zna, pesma i galama sa tv ne smeta.

Lično misim da promena ponašanja ima veze sa sterilizacijom kao komplikacija praćena upalom ili nagla promena hormonskog statusa, kao što na početku rekoh vreme je jedini lek nema šta drugo da se radi.

Ovo je vec bolje. Stavise, jedina zamerka su "napamet" antibiotici. :ok:

da,to cu sa veterinarom da se dogovorim,desetog dana mora da bude vakcinisana i cipovana,pa cemo se onda videti za dalje.svi smo se umesali kada su je doslo do sukoba,jurili smo je,da se ne bi povredile,tada ga je i ogrebala,moguce onda da je dozivela to kao sukob sa njim,mada ne znam sta je kod mene prepoznala??napala me posle tri sata,lezale smo na krevetu,nije delovala ni uplaseno ni agresivno.krenula sam ka vratima,posla je i ona,otvorila sam vrata,nesto joj rekla..munjevitom brzinom skocila je sa sve cetiri kandze,zarila mi se u lice,cupala sam je bukvalno da bi izuvkla kandze.krv je liptala,a ona je pravila one zvukove kao kada se macke biju.sada ne pokazuje agresivnost,mogu da joj pruzim prst,njusi samo,ne podize se dlaka,ali kako je dodirnem bilo gde po telu,rep cveta,upozorava sa tihim zvukom.jede i pije normalno,ali je sama u sobi,igram se sa njom samo kroz poluotovrena vrata.

Neda da se dodirne je karakteristično kada im neke tegobe odnosno bolove. Inače što se vakcine sa čipovanjem tiče to je vakcina za besnilo koja je po zakonu obavezna a niko je ne primenjuje.....važnija u praksi je vakcina protiv zaraznih bolesti, neka je kasnije primi to je vrlo važno i ne treba propustiti...

da,to cu sa veterinarom da se dogovorim,desetog dana mora da bude vakcinisana i cipovana,pa cemo se onda videti za dalje.svi smo se umesali kada su je doslo do sukoba,jurili smo je,da se ne bi povredile,tada ga je i ogrebala,moguce onda da je dozivela to kao sukob sa njim,mada ne znam sta je kod mene prepoznala??napala me posle tri sata,lezale smo na krevetu,nije delovala ni uplaseno ni agresivno.krenula sam ka vratima,posla je i ona,otvorila sam vrata,nesto joj rekla..munjevitom brzinom skocila je sa sve cetiri kandze,zarila mi se u lice,cupala sam je bukvalno da bi izuvkla kandze.krv je liptala,a ona je pravila one zvukove kao kada se macke biju.sada ne pokazuje agresivnost,mogu da joj pruzim prst,njusi samo,ne podize se dlaka,ali kako je dodirnem bilo gde po telu,rep cveta,upozorava sa tihim zvukom.jede i pije normalno,ali je sama u sobi,igram se sa njom samo kroz poluotovrena vrata.

Draga gospodjo, morate shvatiti da macke nisu psi. Macku morate postovati a takodjer i postovati njen teritorij i navike. Kad vanjska macka udje na teritorij kucne (u stan ili kucu) to uvijek zavrsi zestokom tucnjavom. Vi se niste smjeli mijesati direktno u to, vec na neki nacin izbaciti uljeza pa i vasu macku s njim da to rijese vani i nista se od toga nebi dogodilo.

Poslednja izmena:

Back