Mačka i spavanje

ranjeni Zoro

Elita
Poruka
21.566
Možete li da spavate od vaše mačke?

Kako ste rešili to, s obzirom na to da se mačke rano bude i da im odmah pošto se protegnu padne na pamet da bi mogle da se igraju sa vama, da vam skoče na stomak ili glavu dok vi još uvek spavate..?

Verujem da je bilo reči o ovome tu i tamo, ali možda nije loše da se ta iskustva obuhvate ovde na jednom mestu.

Ne bih da zatvaram vrata od spavaće sobe, ali bih i da mi se vrati moj san od (makar) 6 sati u cugu..

Kad malko poodrastu više nisu tako dosadne.

Dešavaju im se ispadi, tipa mljackaju cveće iz vazne, rastrčavaju se po kući i klizaju na stazama, ali više nema onog dosadnog uvaljivanja u krevet.

Retko. Baš se prošle noći nakon dužeg vremena desilo, spavam ja na leđima, carski plovim kroz sanak, kad nešto me gazi i traktoriše ispred nosa...otvorim oči- mačak. Došao da me ometa i proveri da li dišem ili da me proždrne. I leže mi na stomak..a debeo i težak, samo sam se okrenuo na bok i istresao ga.

Sa mnom inače i ljuCka bića teško spavaju jer sam nemiran u snu.

E, da, mačke mrze vrata. Nama su sva vrata odškrinuta u stanu (osim ulaznih normališka)

Kad su mlade jos su pune energije, kad odrastu i same ce vise spavati. A zavisi i od toga kako nauce. Ako ja macka, svaki put kad me probudi nagradim hranom, mazim ga da se malo smiri i u svakom slucaju mu posvetim paznju, onda ce me on i naredne noci drage volje opet buditi.
Nocas sam se na kraju svadjala sa njim koliko me je izludeo, on mjauce, ja vicem. A danas mu ne dam da zaspi, kako zaspi dodjem da mu pricam na uvce, kao on meni svaku noc, jos ga i dizem na sapice. Nece mozda mnogo pomoci, ali ce mi biti srce na mestu. :mrgreen: Odoh i sad opet da ga probudim.

Kod nas je problem puštanje napolje pa spavamo na rate. Obično obojicu uhvati želja za šetanjem oko pola 3 noću, ali ne istovremeno. Mogu i sami da izađu kad god hoće kroz terasu pa niz jelku, ali je gospodi milije niz stepenice pa grebu kao manijaci po vratima dok neko ne ustane da ih odvede u dvorište. Unutra se naravno vraćaju sami jer nemaju vratara koji dežura kraj ulaznih vrata... Ma postrojavaju nas kao majmune.
Ali kada negde oko pola 5 dođu sa terena obojica su super fini. Gricnu malo granula (uvek imaju punu činiju) i zalegnu. A Meda spava sa mnom na krevetu i kada dođe prvo pažljivo pogleda da li spavam. Ako ćutim i pravim se luda samo se tiho ufura, ali ako mu se javim - nastaje ludo pozdravljanje sa sve predenjem, mjaukanjem, ulizivanjem, guranjem brčina meni u usta, a ponekad me čak i liže, kao da se nismo videli dva dana.
Onda opet odspavaju do pola 7 dok im gazda ne ustaje za posao pa obojica krenu da urlaju od gladi dok im ne da doručak, kad krene isprate ga do kola, malo prošunjaju okolo i opet se vrate na spavanje.
Posle ovolike noćne akcije spavaju kao klade do 1-2 popodne, samo ja moram da ustanem bar u 9 a bunovna sam i neispavana kao da sam noć provela u kafani.

Za sad sam nasla sistem. Macku pre spavanja sto vise izmoriti, dati joj da juri za igrackama i to najbolje za onim na stapovima kao pecaljke sto su, zatim joj dati da vecera i budi se opusteno posle mene.
Barem za sada radi sistem, ovih par dana... :sad2:

Tema je izgleda izgubila na znacaju, ali je meni ulepsala vece jer vidim da nije samo moj macor nocna ptica. Uvek se budi oko pola cetri i prvo ide jurnjava, pa odlazak u wc, klopa e onda bulji kroz prozor i "prica" sa vrapcima. Volim svog macora, ali u moj krevet ne sme. Zatvorim vrata, ljuti se on malo ponekad, grebe, mnjauce i na kraju ukapira da nema nista od toga. Ujutru se izmazimo i izjurimo i tako svi srecni i zadovoljni.

Back