MAČJA KUGA

Alinor

Primećen član
Poruka
544
Imala sam dvanaest mačaka, od toga su šestoro bili mačići, četiri od šest i po meseci i dva od tri i po meseca. Prošle nedelje, Pliško je malo usporio igru i penjanje, otišao da odmori, sledeće jutro je još kunjao, ali u podne je već umro, to je bilo u četvrtak. U noć između subote i nedelje je umro Čarapić, iako je tog dana se penjao na drvo i na zid. Večeras je malaksala Ljubica, držim je pored sebe, prvo je davala krikove, a sada nisam sigurna da li je živa, ostavila sam je da miruje, pa se molim da je još živa. Oboleli su od mačje kuge. Sve što sam mogla sam učinila, ali je, izgleda, to ipak stvar mačje sudbine. Pre četiri godine uspela sam da spasim njihovu mamu od toga, tada je imala 3-4 meseca, udomljeno mače, kad sam već mislila da je umrla, ona je ustala i oživela. Držim se saveta Deda Žike, da im se u ovakvim slučajevima ne daje silom ni da jedu ni da piju, ako neće. Ovi što su umrli pili su vodu svojom voljom. Nadam se da će ostali ozdraviti. Ne znam koliko je to opasno za odrasle mačke, jer one su se povukle na tavan i ne silaze, ali neće da jedu i slabo piju vodu. Očajna sam i bespomoćna, jer čak ni veterinar nema lek za ovo, mogu samo da se molim da prežive.
Da li neko od vas na ovom mačjem forumu zna kako mogu kontaktirati Deda Žiku ili kako da dođem do njegove knjige o mačkama?

Nisam ni bila tu, vratila sam se kući početkom septembra. Ne moram se tebi pravdati, ali bila sam na rehabilitaciji, a moji ukućani su već previše zabrinuti za mene i moje zdravlje, da bi se pored toga bavili i mačkama. Meni nije bilo u planu da više od pola godine provedem u nekom rehabilitacionom centru, niti da pre toga sj..em svoju kičmu, ali desilo se. Onoliko koliko sam mogla izdržati vožnju, dolazila sam kući na vikend, ali to je premalo vremena da sam ih ja mogla odvesti ikuda.

Nisam ni bila tu, vratila sam se kući početkom septembra. Ne moram se tebi pravdati, ali bila sam na rehabilitaciji, a moji ukućani su već previše zabrinuti za mene i moje zdravlje, da bi se pored toga bavili i mačkama. Meni nije bilo u planu da više od pola godine provedem u nekom rehabilitacionom centru, niti da pre toga sj..em svoju kičmu, ali desilo se. Onoliko koliko sam mogla izdržati vožnju, dolazila sam kući na vikend, ali to je premalo vremena da sam ih ja mogla odvesti ikuda.

Naravno da ne moraš niti treba da se meni ili bilo kome pravdaš. Ali mačke i psi su živa bića i moramo se o njima brinuti ako smo već preuzeli brigu o njima. Staranje o njima nije samo dati ih hranu i vodu.
Želim ti brz oporavak.

Мачја куга је опака болест.Кључна ствар ПРЕВЕНТИВА, што значи вакцинација животиња које чувамоИз неких , само њима знаних разлога, многи власници је избегавају, чак и ону против беснила која је законом обавезна.

Svih šestoro malih je umrlo. Beskrajno sam tužna. Znam da ih je trebalo vakcinisati, ali nisam, jedva sam uspela sebe održati u životu u protekle dve godine.
Sad brinem za ove velike mačke i mačore, trebalo bi da su svi vakcinisani, ali dva mačora kunjaju i povraćaju, imaju proliv, neće da jedu i piju, prvo sam pomislila da su depresivni zbog malih, jer su ih oni čuvali, ali sad već i ja vidim iste simptome bolesti. Oni su odrasli, imaju oko 5kg, pa se nadam da će preboleti. Ne znam kako bih im pomogla, osim da ih utopljavam i pravim društvo, ali se bojim da i ja ne pokupim neke bakterije od njih, što bi za mene bilo fatalno. Pre dve nedelje je jedan od njih bio na čišćenju od unutrašnjih parazita, a drugi nije, jer je bio "iselio" par dana kod komšinice. Da li neko zna kako to utiče na odrasle mačke?

Nema tu pomoći. Vakcina samo smanjuje verovatnoću infekcije, ali zavisi od same prirode. Koliko vidim, ukinuti su svi postovi Deda Žike, verovatno od strane nafuranih veterinara, jer njima su ovakve situacije rudnik zlata.

Back