Alinor
Primećen član
- Poruka
- 544
Imala sam dvanaest mačaka, od toga su šestoro bili mačići, četiri od šest i po meseci i dva od tri i po meseca. Prošle nedelje, Pliško je malo usporio igru i penjanje, otišao da odmori, sledeće jutro je još kunjao, ali u podne je već umro, to je bilo u četvrtak. U noć između subote i nedelje je umro Čarapić, iako je tog dana se penjao na drvo i na zid. Večeras je malaksala Ljubica, držim je pored sebe, prvo je davala krikove, a sada nisam sigurna da li je živa, ostavila sam je da miruje, pa se molim da je još živa. Oboleli su od mačje kuge. Sve što sam mogla sam učinila, ali je, izgleda, to ipak stvar mačje sudbine. Pre četiri godine uspela sam da spasim njihovu mamu od toga, tada je imala 3-4 meseca, udomljeno mače, kad sam već mislila da je umrla, ona je ustala i oživela. Držim se saveta Deda Žike, da im se u ovakvim slučajevima ne daje silom ni da jedu ni da piju, ako neće. Ovi što su umrli pili su vodu svojom voljom. Nadam se da će ostali ozdraviti. Ne znam koliko je to opasno za odrasle mačke, jer one su se povukle na tavan i ne silaze, ali neće da jedu i slabo piju vodu. Očajna sam i bespomoćna, jer čak ni veterinar nema lek za ovo, mogu samo da se molim da prežive.
Da li neko od vas na ovom mačjem forumu zna kako mogu kontaktirati Deda Žiku ili kako da dođem do njegove knjige o mačkama?
Da li neko od vas na ovom mačjem forumu zna kako mogu kontaktirati Deda Žiku ili kako da dođem do njegove knjige o mačkama?