Maceha

Ovo je jedna ozbiljna i tuzna tema....

Ko nije imao macehu - ne zna kako je to strasno.

Nisu sve macehe zle, ali jesu vecina.

Najteze je podneti kada prave drasticne razlike medju svojom i muzevom decom.

Deca koja to prezive ostaju sa teskim kompleksima koja se najcesce ispoljavaju u vanprosecnoj agresivnosti kada stanu na snagu..Posebno prema zenama, ali i prema muskarcima.

Zena bi morala da bude jako zrela i cvrsto na zemlji da bi mogla da bude nepristarsna i da sa naporom odigra ulogu dobre mahece.

Uvek se setim ove pesme koju mi je pevala moja mama kada sam bio dete:

Jedno dete malo
bez majke ostalo

Svud po svetu skita
za majcicu pita

O moj oce mili
gde ste majku skrili

Tvoja majka spava
oci ne otvara

Kad je dete culo
na grob je minulo

Grobak se otvara,
majka progovora:

Idi dete doma
majka ti je nova

Nije ona mila
ko sto si ti bila

Kad mi hleba daje
broji zalogaje

A kad glavu kupa
o korito lupa

5xr-cem.jpg

Iskreno rečeno ko svojoj djeci servira u ovom vremenu maćehu ili očuha treba biti kažnjen

Pogadja ako je psihopata, inace ne. Normalna zena ne ulazi u konflikt s decom samo zato jer ih nije rodila.
Mada u zivotinjskom svetu...

Ne mozes bas reci da je moj otac psihopata.Stvarno pretjerujes.Ona je ulazila u konflikt sa djecom donekle,ali njega je boljela i pasivnost njegovog oca......I ne samo njega vec i njegovu bracu i sestru.U danasnjim uslovima mislim da je jos i gore stanje stvari..

znate koliko tu cinilaca ima...recimo ako umre otac/majka bebe i nadje se novi partner,dete neceni osetiti nikakvu veliku traumu jer celog zivota novog partnera dozivljava ko roditelja...
ako umre kasnije onda ce imati traume neke al dozivljavanje nekog novog ko roditelja zavisi od toga koliko je dete imalo godina kad se taj pojavio i da li zive zajedno svi skupa itd...sto se kasnije novi roditelj ukljuci to su vece sanse da na njega gleda kao na dalju rodbinu tipa tetka/ujak itd...
isto i obrnuto...

a sto se tice odnosa on moze da bude korektan i pun postovanja i obrnuto...i ne zavisi od pola...a moze da bude i psihotcan ko sto i klasican odnos roditelja i dece moze biti lud na kvadrat..

dakle ljubav takve dve osobe zavisi od vremena i medjusobne zelje,a odnos treba da bude normalan cak i kad nema ljubavi,jer se tako zdrave osobe ponasaju..
naravno pun svet debila i muskih i zensih i sve je moguce...

Back