Maceha

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Ovo je jedna ozbiljna i tuzna tema....

Ko nije imao macehu - ne zna kako je to strasno.

Nisu sve macehe zle, ali jesu vecina.

Najteze je podneti kada prave drasticne razlike medju svojom i muzevom decom.

Deca koja to prezive ostaju sa teskim kompleksima koja se najcesce ispoljavaju u vanprosecnoj agresivnosti kada stanu na snagu..Posebno prema zenama, ali i prema muskarcima.

Zena bi morala da bude jako zrela i cvrsto na zemlji da bi mogla da bude nepristarsna i da sa naporom odigra ulogu dobre mahece.

Uvek se setim ove pesme koju mi je pevala moja mama kada sam bio dete:

Jedno dete malo
bez majke ostalo

Svud po svetu skita
za majcicu pita

O moj oce mili
gde ste majku skrili

Tvoja majka spava
oci ne otvara

Kad je dete culo
na grob je minulo

Grobak se otvara,
majka progovora:

Idi dete doma
majka ti je nova

Nije ona mila
ko sto si ti bila

Kad mi hleba daje
broji zalogaje

A kad glavu kupa
o korito lupa

5xr-cem.jpg

dobro i?
osim sto si naso jos jedan razlog da se posseres na zenski rod, zaboravio da pomenes ocuhe i grozne slucajeve sa njima, sta si hteo ovim?

ovo je vise za dip

Ocusi su na mnogo boljem glasu od maceha....

Kao sto su vesci na mnogo boljem glasu od vestica....

Retko se koje dete zali na ocuha i retko koje dete se ne zali na macehu.

Ајде више са тим маћехама и децом из првих, других и трећих бракова, које тешко смарање...

To je zivot, reala koja svaki dan prolazi mimo nas i preko nas....

Koja utice i menja sudbine.

Sta radi Vucic ili Seselj nema nikakavog neposerdnog efekta na mene, ali sta se desava u porodici itekako ima...

Izjadajte se vi meni, nemojte izigravati svete krave koje su imune na opste probleme medjuljudskih odnosa, a zivot vas je gazio ko patak kokoske...

Uvek mi se gadila ta hipokrecija ljudska.

kako da ti se izjadam na ovu temu kad nemam licno iskustvo, sta trabunjas bre
sta oces, da ti neko ovde prostre prljav ves, iznese duboku intimu, a ti da se popisas po tome ko po obicaju....ma daj bre
bolje valjaj koku, korisnije je nego sto bulaznis po forumu

- - - - - - - - - -

Gde on zivi, ocu I ja malo tih droza.

ima on toga za izvoz bukvalno
al omasio zanimanje, otiso ko degustator, pa sad mi da se bakcemo sa posledicama :lol:

pokazite mi dete koje ne pogadja smrt roditelja, dal ste svesni sta baljezgate
moze maceha/ocuh da budu ne znam kako bajni, izgubljeni roditelj se ne moze zameniti nikad, uvek ce dete imati posledice toga
brate kako volite da proste cinjenice pretvorite u senzacije :roll:

Ja sam imao nekoliko.jednu sam dobro zapamtio,lemala me je i kada sam bio kriv i kad nisam.Mada stariji brat i sestra kazu da sam bio miran i da nisam pravio neke probleme,a i moja rodbina to isto prica.Jednostavno joj nisam odgovarao.nemam niti osecam neke traume,mada se dobro secam da me je tukla papucom po glavi i par puta,kolko se secam,me je dizala i bacala na pod.To se sve desavalo kada su cale i brat i sestra,bili odsutni od kuce.jednom je cale nekako saznao i ubio je boga u njoj.Posle me je cackala manje.Secam se jedne,ali je bila vrlo kratko i nije se ponasala lose prema meni,a ova poslednja kada je dosla,ponasala se prama nama kao prava majka.Do jednog odredjenog doba.Brat i sestra se zaposlili i brat se ozenio,a sestra udala,a ja ostao sam sa njima.Inace brat mi je stariji od mene 7 god.,a sestra 4.Onda se sve okrenulo,cale ode na posao,a ova me stalno provocirala,zakljucavala mi obucu da ne mogu izaci napolje.Svadja je trajala iz dana u dan,pa je pocelo cak i pred caletom.Na kraju sam se posvadjao sa oboma,kad sam zavrsio III godinu,skolovanja.napustio sam ih i otisao kod ujaka,gde sam se i zaposlio,malo ziveo momacki zivot i posle izvesnog vremena se i ozenio.Imam dve cerke.One i zena nikada nisu osetile to prozivljavanje,jer sam im slabo pricao o tome.kasnije su doznale to od rodbine.Inace majka mi je umrla na porodjaju,tako da je nisam ni upoznao.Zivot tece dalje.Imam i dva unuka,od obe cerke po jednog i ja sam srecan covek.Ovoga se setim samo kad zapocne neka prica o tome.I tako mi dodje da je ispricam.Izvinite,ja se raspisao i zaboravio se.

Back