Mace-Sve za pocetnika?!

Сад ће позитивно дружење да ти остави линк -све о мацама-, а ти питај шта те све интересује.

Углавном, прво вакцинација, лако је навићи је на хигијенске потребе у стану, прочитај шта смо писали о исхрани и посипу ;)

1) Sta mi je sve potrebno za baravak mace u stanu..
Trebaju mi 2cinijice za vodu/hranu .. Da li za spavanje mogu da joj savijem prostirku..itd..
2) Cime bi hranio macu..(Maca ima oko 2meseca)..?
3) Buve..Itd.. sta u vezi toga da uradim radi zastite...(Ne znam ni sta tu tacno da pitam :S)

Требају ти две до три посудице. За увек чисту воду и за грануле и другу врсту оброка. Не мораш да купујеш за почетак посудице, сигурно имаш неке пластичне чинијице које ће да послуже за прво време. Мацу храни храном за мачиће - на кесицама Хилса или Ројал Канина пише за мачиће, дај им млеко, али не често, ситно исецкану пилетину.. избегавај пресно месо и много сосића (нису здрави)
Оно што ти одмах треба је посуда за посип и посип за маце. Можеш да купиш у сваком пет шопу...
Пошто је мачка директно са улице, одмах је одведи код ветеринара, да је прегледа и да ти нешто против евентуалних паразита. После се договорите и за вакцинацију. Вакцинација кошта око 1.500 дин.
Не треба ти простирка, маце саме нађу где им одговара да спавају. Неке стално спавају на истом месту (кажу тамо где има и одакле извлаче негативну енергију), а неке мењају место за спавање. Корпу или томе слично увек можеш да купиш, а није увек гаранција да ће у њој спавати. Неке маце воле да спавају на висини, не на поду...Нису све маце исте ;)
Прво се упознајете, полако ;)

ah divan izbor i obavezno se redovno igraj sa macom :D
a shto se tiche buva imash i shampon za buve moraces pazhljivo da je kupash dok je mala/mali a ako si vesht mozhe zavoleti vodu tako svako dva meseca kupanje...i prashkic za buve i puno mazhenja i igre ostalo ti je objashnjeno u gornjim postovima:super:

Сад ће позитивно дружење да ти остави линк -све о мацама-, а ти питај шта те све интересује.

Haha gde bas ja :P

Ovo je fina i detaljna zbirka tekstova koje treba da procita svaki vlasnik macke, predlazem da prvo procitas odeljak koji pocinje na 23. strani - kako uciniti stan bezbednim za mace, i posle toga slede odgovori na pitanja koja si ovde postavio. Ako zelis kratak podsetnik sa prakticnim savetima tipa koji posip da kupim, koje su kvalitetne marke hrane dostupne u Srbiji, gde jeftino da sterilisem macku i slicno, posalji mi svoju email adresu privatnom porukom pa cu ti poslati i tu zbirku.

Da bi imao divnog, umiljatog kucnog ljubimca koji kod tebe dolazi da se mazi a ne da se bije od srca savetujem da uradis tri stvari:

1) ne odvajaj mace od majke pre 12. nedelje starosti
2) usvoj mace zajedno sa jos jednim macetom iz istog legla
3) sterilisi odnosno kastriraj macice pre polne zrelosti

ah divan izbor i obavezno se redovno igraj sa macom :D
a shto se tiche buva imash i shampon za buve moraces pazhljivo da je kupash dok je mala/mali a ako si vesht mozhe zavoleti vodu tako svako dva meseca kupanje...i prashkic za buve i puno mazhenja i igre ostalo ti je objashnjeno u gornjim postovima:super:
Za buve predlažem Arpalid penu, meni se pokazala fenomenalna, a za stan Neostomosan kapsule, a tvoj predlog za kupanje BGD ne bih podržala, ja pokušala par puta, pa sam izgedala kao da sam tek stigla iz Avganistana ili Iraka:D:zcepanje:,ali pošto ih ja imam mnogo, a ona samo jednu, možda se i izbori:)

Hvala na dosadasnjim odgovorima :D ..
Jos jedno vazno pitanje.. Macini noktici.. Zanima me kada macke ostre nokte itd....(Ovo pitam posto u sobi iimam kozni namestaj..Pa da ga ne isecka :D )
Moje su to radile, dok nisam našla savet, da premažem nameštaj korom od limuna, unutrašnja strana-ona bela korica, ali da ima malo "limunskog mesa", pređi nameštaj sa njim i nećeš imati problema (jednom mesečno),Moje sad oštre nokte na lamperiji, ali to mi ne smeta, dok imaju zanimaciju:):)

Back