Evo da se javim i na ovu temu... Ja, takodje, ocekujem prinovu, uveliko sam usla u 9. mesec, trebalo bi do 9. oktobra najkasnije da se porodim, i takodje imam dve macke, koje su sa nama evo vec 4 godine, i koje su toliko naviknute na sazivot sa nama da se ponasaju potpuno slobodno u nasem okruzenju. Tu mislim da one godinama spavaju sa nama, da su slobodne da skacu po meni i mom muzu kad god pozele, pentraju mi se i po glavi, ma ponasaju se kao da smo mi njihovo vlasnistvo. Ma skroz su razmazene.
Zbog njih smo se preselili u jednu prizemnu kucu, prostranu, sa lepim dvoristem i sigurnim, mirnim komsilukom (ulica bez pasa i bez gustog saobracaja - idealna). Isto tako, odlucila sam se bila za varijantu da na vreme spremim sobu u kojoj ce da boravi beba (a to je nasa spavaca soba) i da ona bude "zabranjena zona" za moje macije mezimice. Dakle, kad smo se preselili ja sam mislila da ce one biti cesto napolju, i da cu uspeti da ih ogranicim da, kad su unutra, da njihov proostor bude hodnik, jedna soba i kupatilo (sto je prilicno velik deo kuce), a da im dnevna i trpezarija i spavaca soba budu nedostupne.
Medjutim, ovako stvari za sad stoje - one izlaze napolje, ali ne u tolikoj meri u kojoj sam ja mislila da hoce, uglavnom malo procunjaju oko kuce, gricnu travku i vracaju se unutra, tako da sad dodatno moram da cistim kad unesu prasinu ili blato na sapicama

. Zatim, od samog pocetka se one (ah luda li sam bila) ponasaju da je cela kuca njihovo vlasnistvo, potpuno su se odomacile i dnevna soba je njihovo carstvo, pentraju se gde stignu, kao i obicno, i nista nisam mogla da uradim od onog sto sam planirala i obecala sebi. Eto, jedino u spavacu sobu ih ne pustam, ali one koriste svaku priliku kad se vrata otvore da smugnu u nju i pobednicki se pruze preko francuskog kreveta koliko su dugacke i siroke, i gledaju me onim pogledom koji govori: "i ovo je moje"!!! U pocetku su kukale i majukale i protestvovale ispred vrata da ih pustim da spavaju uvece sa nama, ali to sam uspela da izdejstvujem, tako da vise to ne traze i ne zovu, vec spavaju na kaucima u drugoj sobi.
E sad, sta i kako dalje - nemam pojma. Rekla sam da cemo se snalaziti u hodu. Sad sam misljenja da dok je beba jako mala da nece biti problema, da cu uvek moci da ih nadzirem, stavim cist prekrivac svaki put kada hocu bebu da spustim na neki kauc ili krevet i teracu ih ako krenu da idu ka bebi i ostalo, tako da mislim da cu uspeti da se snadjem. Sada se razmisljam kako cemo kada beba pocne da puzi i da uci da hoda - e tu mislim da ce biti problema, jer ce padati na pod, rukicama dirati tepih, i sve ostalo, a higijena mora biti besprekorna jer beba stavlja ruke u usta... A realno, ma koliko ja usisavala i cistila - dovoljno je da se jednom maca pocese - dlake lete na sve strane. U sustini ja se ne plasim da ce mace da napadnu bebu, da je ogrebu ili povrede, moj jedini strah su dlake i odrzavanje higijene koja za bebu mora da bude na najvisem nivou.