Macak u pubertetu

Indija12

Početnik
Poruka
1
Pozdrav ljudi,imam problem sa mackom od 8 meseci.. Zivimo u stanu,i pre nekih 6 meseci nasli smo napušteno mace..Sad je to mace poraslo i pravi haos po celu noc..Naucili smo ga da izlazi iz zgrade i da se vrati u stan,imamo veliki park iza zgrade koji je pun macki..Medjutim uvece pred spavanje pustimo ga napolje da se izluftira,i kad se vrati obavezno ide igra sa njim,jede i zaspi od umora..Ali cim mi zaspimo on se povampiri i pocne da divlja po nama,decku zabije kandze u glavu i vuce kosu..I tako krece ludilo koje traje do 7 ujutru,mi nenaspavani,nikakvi..Ide mnogo u pesak svaki 3 dan moramo da ga menjamo,znam da macak voli da zapisa po kuci kad je isfrustiran,ali on nije takav,stvarno je dobar osim tog napada ludila po celu noc.. Ne znam od kud mu snaga..Svi.nam govore da ga kastriramo ali mi stvarno ne mozemo to,greota je,i bas smo protiv toga,i mislim da nema potrebe,jer izlazi napolje kontam moze da obavi sve svoje potrebe..Ceo zivot imam macke i nikad nisam imala ni jedan problem s njima,osim sa njim..Zanima me.jel neko imao slican problem?

Pozdrav ljudi,imam problem sa mackom od 8 meseci.. Zivimo u stanu,i pre nekih 6 meseci nasli smo napušteno mace..Sad je to mace poraslo i pravi haos po celu noc..Naucili smo ga da izlazi iz zgrade i da se vrati u stan,imamo veliki park iza zgrade koji je pun macki..Medjutim uvece pred spavanje pustimo ga napolje da se izluftira,i kad se vrati obavezno ide igra sa njim,jede i zaspi od umora..Ali cim mi zaspimo on se povampiri i pocne da divlja po nama,decku zabije kandze u glavu i vuce kosu..I tako krece ludilo koje traje do 7 ujutru,mi nenaspavani,nikakvi..Ide mnogo u pesak svaki 3 dan moramo da ga menjamo,znam da macak voli da zapisa po kuci kad je isfrustiran,ali on nije takav,stvarno je dobar osim tog napada ludila po celu noc.. Ne znam od kud mu snaga..Svi.nam govore da ga kastriramo ali mi stvarno ne mozemo to,greota je,i bas smo protiv toga,i mislim da nema potrebe,jer izlazi napolje kontam moze da obavi sve svoje potrebe..Ceo zivot imam macke i nikad nisam imala ni jedan problem s njima,osim sa njim..Zanima me.jel neko imao slican problem?

Pusti ga da bude napolju što je više moguće.
Izbaci ga pred spavanje, vaše, biće ti zahvalan! Pogotovo sad u leto proleće!
Jer će moći da ide da se bije i prca po kraju!

Kako bi bilo da neko kastrira, daleko bilo, one koji tako savetuju? pu, pu!!
i mačka je za kuću, nije za stan, al ne brini se, i ako ode na 3 dana, doći će on....

ima on svoj život, vi ga ne zanimate više, dok ne ostari

Ako ima 8 meseci, velika verovatnoća je da je 🦁 u horoskopu :zcepanje: .
Mačke Lavovi traže više pažnje i znaju da budu osvetoljubivi kad se osećaju zapostavljeno, u ovom slučaju-kada spavate, i velike šanse je da se dobro nadrema i naspava preko dana, a onda noću luduje, naravno.
To mu je prosto karakter, nije do životne dobi, mada kako odrasta tj. stari, verovatno će toga biti sve manje i manje.
Moj mačketinac uskoro puni godinu dana, ali je od samog početka danju naučen da se dugo vrcka po napolju i dođe da ručka, dremne kad poželi, a da noću spava... sve negde do 4-5 ujutro kada ga opet pustim van.
S tim da dođe na prozor jedno 10 puta do mojih 7-8, a neretko sa pticom, mišem, gušterom... ♈. :mrgreen:
Tako da... potrudite se da ga puštate danju više, i neka to pređe u pravilo koliko god je moguće, mada stan, zgrada... :think:Nije baš zahvalno...
A sterilizacija je stvar odluke, kao i odgovornosti prema svojoj kao i drugim životinjama napolju, čak postoje tvrdnje da žive kvalitetnije i duže nakon nje.
Iako su mačke tipično noćni lovci i avanturisti, za našu ljubav i pažnju su spremni da promene svoj bioritam i usklade ga sa našim.
Srećno!

Back