Mačak teško diše

kiki_85

Zainteresovan član
Poruka
131
Pozdrav.
Imamo problem sa mackom, star oko 2 god. tesko dishe (cuje se kako dishe, kao da mu je nos konstantno pun) apetit ima ali je jako jako mrsav, neaktivan je skroz, samo lezi, kada jede sa ostalim mackama otmu mu hranu itd. Od rodjenja je bio dosta lose.
Nosen je kod veterinara, 4-5 puta, ostavljali smo 20-30 evra i dugorocnog poboljsanja nije bilo. nekad je bio bolje neko vreme (nekoliko dana, nedelja) a nekada skoro bez ikakvih poboljsanja. Davali su mu razne inekcije i neke bzvz preparate... Ovi Suboticki veterinari su uzas, stalno pokusavaju da mi uvale vakcine i ostala njihova sranja gde hvataju pare....... A sta drugo i ocekivati od njih kada su lekari takvi kakvi su, sta ocekivati od veterinara........

Da li neko moze da mi da savet kako da pomognem macku? ( izbegao bih farmaceutske proizvode pa i veterinare ako je moguce) razmisljao sam propolis da mu kapam, prvo oko nosa pa polako mozda i u nos, sigurno mu ne bi bilo prijatno,ali mozda bi pomoglo, boljeg se nisam dosetio. Mozda bih bolje prosao da temu okacim na pod forum zdravlje, iako joj nije mesto tamo...

Hvala unapred

Poslednja izmena:
Izdvoji mačka i unesi ga u kuću, nemoj da ga držiš napolju...ako je napolju...
Ne bih zaista znao šta je u pitanju... ako ima apetit, ako je razigran i ima čvrstu stolicu, trebalo bi da ne bude ništa ozbiljnije...ne bih kombinovao travke i medikamente koji se koriste za ljude.. probaj i da pozoveš nekog veterinara, za koga si čuo da je dobar, pa da ga pozoveš i opišeš kako se mačak ponaša..razgovor telefonom i savet možda pomognu barem malo..

Jedino veterinar može da mu uradi analizu krvi, što mislim da je najbolje i jedina prava dijagnoza.... a sad koji vet, ne mora u SU da bude...

Poslednja izmena:
pa, bili smo kod veterinara, ne jednom kao sto rekoh, bez uspeha. Nije napoulju, pored peci lezi/spava uvek, to je sve sto i radi, nije razigran uopste, nije mu do zivota. izgubih poverenje u veterinare totalno.. analiza krvi nije nijednom radjena. samo uzmu malo poslusaju kao kako dishe i daju mu arsenal raznih inekcija da pokriju sto vishe toga i to je to.. to je lecenje.. to bih znao i ja bez nekog znanja
ok, hvala na savetima, za sada mi ostaje da potrazim nekog ok veterinara, to po svemu sudeci nece biti lako.. kao sto ni lekare nije lako naci dobre.
evo jedna scena odnedavno kada sam nosio psa kod veterinara kada se gadno rasekao.. trebalo zasiti ranu, veterinar, vrlo nespretan na prvi pogled... kada je krenuo da zasiva, smorio sam se skroz, ruke mu se uzasno tresle, bolje da sam ja sio ranu........

Orvagil tablete, one slabije, bi trebalo da pomognu makar privremeno. Ali trebalo bi mu pogledati i zube i usnu duplju, ako je upalni proces tu, prognoza je obično loša. I vakcine nisu gluposti, naročito kad zajedno živi više životinja, one služe za prevenciju nekih jako ozbiljnih bolesti. Ali to, uz prethodno čišćenje od glista, tek kad bude potpuno dobro. I vađenje krvi nije loša ideja.

Hvala na odgovoru. Jel mogu uzeti te tablete na svoju ruku? i da li ima poseban Orvagil za macke? Niti zubi niti usna duplja nije pregledana nikad. Kazem ja, veterinati bas neprofesionalni (ovi na kojem sam naleteo) nije mi ostalo puno opcija u SU. Ono sto svi znaju je kao sto rekoh uvaljivanje vakcina... ja sam veliki protivnik vakcina, ne kazem da ne mogu dobro da se naprave, ali ovo smece sto uvaljuje farmaceutska mafija zasigurno vishe steti nego sto koristi..

Poslednja izmena:
1. Može biti malo teže nabaviti Orvagil s obzirom da je u pitanju antibiotik širokog spektra, a ima ga u humanim apotekama, mada ne verujem da bi bio neki veliki problem da se kupi ako se kaže da je po preporuci veterinara, za mačka.

2. Vakcine za mačke i pse niukom slučaju ne spadaju u one priče iz domena teorija zavere i svakako ih preporučujemo.

1. Može biti malo teže nabaviti Orvagil s obzirom da je u pitanju antibiotik širokog spektra, a ima ga u humanim apotekama, mada ne verujem da bi bio neki veliki problem da se kupi ako se kaže da je po preporuci veterinara, za mačka.

2. Vakcine za mačke i pse niukom slučaju ne spadaju u one priče iz domena teorija zavere i svakako ih preporučujemo.

Hvala.

Sto se vakcina tiche, razmisljam logikom da ako ljude truju otrovnim vakcinama (ima puno dokaza) sta onda ocekivati od vakcine za zivotinje!? Po meni nema nikakve dileme da je farmaceutska industrija protivnik covecanstva i svega zivog..

Za Kiki 85:
Sad sam videla tvoju poruku. Nemam puno iskustva sa mačkama, ali zato je moje iskustvo da veterinar uglavnom ni ne baci pogled na mačku, nego samo prepisuje lekove sa najvišim cenama, a da predhodno ni ne utvrdi šta je ljubimcu, naročito ako se ne radi o pedigriranom primerku. Ima i normalnih veterinara, ali, koliko mi se čini, ne baš mnogo, obično su dobri oni koji su i sami ljubitelji životinja i drže ih, ali slabo ih ima kod ovih "prifitera".

Možda je tvoj mačak, ako je već i ranije bio slab, preslab i da se izbori za hranu i vodu od ostalih mačaka koje imaš, pa time još više slabi. Mačke su životinje koje ne tolerišu slabe među sobom, pa je potrebna pomoć ljudi da se takva mačka održi i ojača. Probaj da ga izdvojiš od ostalih mačaka, da mu uvek na ponudi bude hrana, čista voda i mleko, ali tako da mu ostale mačke ne upadaju u posudice i ne kradu hranu, malo ga više mazi, pa će možda živnuti. Ako ga hraniš iz plastičnih posuda, redovno ih peri, jer baš od tih plastičnih njima zna nešto izaći po koži, naročito ako i druge mačke to diraju. Svakako mu daj i nešto protiv glista i ostalih parazita, na Ineternetu ima i recepata koje sam možeš napraviti, nešto kao čajevi ili dodaci hrani, ali brže deluju lekovi, kao što ti Mimi preporučuje. Svakako nemoj mačku lečiti medikamentima kao za čoveka.

Iz drugih razloga su vakcine za ljude takve kakve su. Vakcine za životinje nemaju svrhu da ih učine autističnim, sterilnim isl. i svakako su bezbednije, naročito u domaćinstvima sa više ljubimaca.

moguce, nisam upucen tolko u to, cisto sam razmisljao.

Za Kiki 85:
Sad sam videla tvoju poruku. Nemam puno iskustva sa mačkama, ali zato je moje iskustvo da veterinar uglavnom ni ne baci pogled na mačku, nego samo prepisuje lekove sa najvišim cenama, a da predhodno ni ne utvrdi šta je ljubimcu, naročito ako se ne radi o pedigriranom primerku. Ima i normalnih veterinara, ali, koliko mi se čini, ne baš mnogo, obično su dobri oni koji su i sami ljubitelji životinja i drže ih, ali slabo ih ima kod ovih "prifitera".

Možda je tvoj mačak, ako je već i ranije bio slab, preslab i da se izbori za hranu i vodu od ostalih mačaka koje imaš, pa time još više slabi. Mačke su životinje koje ne tolerišu slabe među sobom, pa je potrebna pomoć ljudi da se takva mačka održi i ojača. Probaj da ga izdvojiš od ostalih mačaka, da mu uvek na ponudi bude hrana, čista voda i mleko, ali tako da mu ostale mačke ne upadaju u posudice i ne kradu hranu, malo ga više mazi, pa će možda živnuti. Ako ga hraniš iz plastičnih posuda, redovno ih peri, jer baš od tih plastičnih njima zna nešto izaći po koži, naročito ako i druge mačke to diraju. Svakako mu daj i nešto protiv glista i ostalih parazita, na Ineternetu ima i recepata koje sam možeš napraviti, nešto kao čajevi ili dodaci hrani, ali brže deluju lekovi, kao što ti Mimi preporučuje. Svakako nemoj mačku lečiti medikamentima kao za čoveka.

Naravno da ima normalnih veterinara, ali malo, uvek ima izuzetaka. Pa da, to je i moje iskustvo, uzasno rade, stav im je ocajan, samo gledaju da sto vishe para izvuku. macke nisu kod mene, kod mojih roditelja i sestre su. oni ih hrane i sve. tom macku vec neko vreme daju odvojeno hranu i malo jachu hranu da tako kazem. ok se oni staraju o njima, samo sto kod veterinara nece da ih nose, takve stvari su uglanvom uvek padale na mene.. imali smo bas puno i macaka i pasa (i to uopste ne zbog mene), pa kada su se razboljevali ili slicno, velikom vecinom sam ih ja nosao kod veterinara...

Pozdrav svima. Ja zapravo Molim za pomoc za mog macka. Zapravo nije moj vec divljak koji vec godinu dana dolazi u moje dvoriste na klopu i pice pa Se odomacio. Pre 3-4 nedelje dosao je sa poderotinom na vratu (grlu) I Ta ranica nikako da zaraste. On tu poderotinu-ranu konstantno lize I uvek Je zakrvljena. Cistila Sam mu ranu medicinskim sapunom, ispirala kamilicom ali save uzalud kad joj on neda da zaraste. Problem Je sto Ja nisam vlasnik I ako ga odvedem kod veterinara sigurno Ce mi ga oduzeti. Takav Je zakon ovde u Australiji. Molim za savet jer Se bojim da ne dobije neku infekciju. Hvala unapred

Pozdrav svima. Ja zapravo Molim za pomoc za mog macka. Zapravo nije moj vec divljak koji vec godinu dana dolazi u moje dvoriste na klopu i pice pa Se odomacio. Pre 3-4 nedelje dosao je sa poderotinom na vratu (grlu) I Ta ranica nikako da zaraste. On tu poderotinu-ranu konstantno lize I uvek Je zakrvljena. Cistila Sam mu ranu medicinskim sapunom, ispirala kamilicom ali save uzalud kad joj on neda da zaraste. Problem Je sto Ja nisam vlasnik I ako ga odvedem kod veterinara sigurno Ce mi ga oduzeti. Takav Je zakon ovde u Australiji. Molim za savet jer Se bojim da ne dobije neku infekciju. Hvala unapred

Odgovoril sam na drugoj temi. Nadam se da će sve ispasti dobro za mačka. :) I mislim da to što se odomaćio može da bude olakšavajuća okolnost za usvajanje. Osim ako se ispostavi da ima neku sti, za šta ipak mislim da su male šanse.

Back