Macak Sofronije na poklon!

k.cenic

Obećava
Poruka
60
Na moju veliku zalost i razocarenje, ovom divnom macku cu morati da nadjem novi dom! Nasla sam ga pre 2 meseca i momentalno se zaljubila u njega kao u ni jednog macka pre jer je izuzetno umiljat, privrzen, lepo vaspitan i poslusan! Mama i ja smo odlucile da ga zadrzimo i pored toga sto imamo tri macke, i to zenke. Kastrirale smo ga kako bi smo sprecile njihovo razmnozavanje i u nadi da ce nestati onaj visak testosterona koji je kod njega stvarao agresivnost prema nasim mackama (iako je na njihovoj teritoriji), ali na zalost i sada, mesec dana nakon kastracije on nasrce na njih da ih bije i cerupa zbog cega je danonocno zatocen medju cetiri zida jedne sobe. Da, prema ljudima je divan, najbolji macak na svetu! Za 2 meseca nista nije oborio, srusio, polomio, uzasno je mazan i privrzen, ali jednostavno ne podnosi drustvo drugih macaka!
Sofronije ima oko godinu dana, kao sto rekoh - kastriran je i vakcinisan. Ocito je izbacen iz neke kuce jer je naucen na zivot u njoj, poslusan je, cak zna i sta znaci NE! :) Bilo bi divno kada bi se zavrsio kod pravih ljubitelja jer je zaista neponovljiv macak. Bilo bi mi zao da ga dam bilo kome, jer mi se vec srce cepa sto moram da ga dam uopste! :(
Kontakt telefon - 060/7111-759.

Prilozi

• DSC02960.jpg
    DSC02960.jpg
    34,6 KB · Pregleda: 22
  • DSC02961.jpg
    DSC02961.jpg
    28,7 KB · Pregleda: 22
  • DSC02970.jpg
    DSC02970.jpg
    16,9 KB · Pregleda: 27
  • DSC02292.jpg
    DSC02292.jpg
    26,7 KB · Pregleda: 29
  • DSC02297.jpg
    DSC02297.jpg
    20,9 KB · Pregleda: 27
:: new_folder: Meni je zao da ga bijem jer je mnogo dobar i kad samo podviknem on se sav zgrchi, kao da su ga tukli tamo gde je bio pre pa vuce traume! :( A i traumira mi vec istraumirane macke, koje su isto nadjene na ulici u katastrofalnom stanju, koje su prezivele ko zna sta i sad su tako strasljive da te bog sacuva. Cim se cuje zvono na vratima ili nesto lupi napolju one se sakriju i ne izlaze dok to ne prodje. Zao mi je da ih Sofronije dodatno traumira svojim napadima! :(

:: Malizia: A koliko otprilike mislis da je potrebno da se smiri? Proslo je vec mesec dana od kastracije, trebalo bi da je to to. Kad ce ako ne sad...

Daj mu jos mesec dana fore. Ovaj trik je upalio kod mene: okupas ih sve istog dana, istim samponom. Macke uljeze i neprijatelje prepoznaju po mirisu, kad svi slicno mirisu ne znaju koga da biju ;) Jos jedna fora je da nekom krpom dobro istrljas te starije macke, narocito po obrazima posto im je miris tu najjaci, i onda da tom krpom istrljas zidove i predmete u prostoriji gde je macak, jos bolje da je stavis tamo gde voli da spava. I isto to uradis sa njegovim mirisom. Mozes i nekoliko krpa da koristis, za svaku macku po jednu. Tako bi trebalo da se priviknu na miris onog drugog i da prestaju da ga povezuju iskljucivo sa neprijateljskim situacijama.

Daj mu jos mesec dana fore. Ovaj trik je upalio kod mene: okupas ih sve istog dana, istim samponom. Macke uljeze i neprijatelje prepoznaju po mirisu, kad svi slicno mirisu ne znaju koga da biju ;) Jos jedna fora je da nekom krpom dobro istrljas te starije macke, narocito po obrazima posto im je miris tu najjaci, i onda da tom krpom istrljas zidove i predmete u prostoriji gde je macak, jos bolje da je stavis tamo gde voli da spava. I isto to uradis sa njegovim mirisom. Mozes i nekoliko krpa da koristis, za svaku macku po jednu. Tako bi trebalo da se priviknu na miris onog drugog i da prestaju da ga povezuju iskljucivo sa neprijateljskim situacijama.

Ja sam moju trojku postepeno pocela da hranim zajedno. Pa da ih mazim u isto vreme. Malo po malo, poceli su zajedno da spavaju i da se lizu, mada se tu i tamo zaigraju pa moram da viknem. Pozitivna ti je dala odlicne savete. Daj Sofroniju bar jos mesec dana.

Da dodam nešto.....normalno je da mačke frkću jedne na druge.....to je njihov način života....ne treba očekivati od odraslih mačaka da se zbližavaju do te mere da se vole....
Nije dobro da bude zatvoren baš toliko....ma koliko se mrzeli i tukli....neće se poubijati....to je njihov svet.....kada sam razdvajao mačore u tuči....oni su me belo gledali....sutra ih vidim kako se zajedno sunčaju na garaži.....bilo je to pre par godina ali uvek se sećam toga....
Poznat ne izraz...ne podnose se kao mačke.......

Mnoge macke sam spajala sa mojima jer cesto donesem macku sa ulice pa bude kod mene do udomljenja. Znam da je normalno da frkcu jedne na druge, ali sa ovim se jos nisam susretala, tim vise sto dve moje macke imaju psihicke probleme zbog okolnosti u kojima sam ih nasla, pa nakon Sofronijevog napada ne mogu da dodju sebi ceo dan! Ne zelim vise da ih izlazem takvom stresu niti njega da drzim zatocenog u jednoj sobi. U svakom slucaju, hvala na savetima.

Back