mačak kunja

• Začetnik teme Začetnik teme Loki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Loki

Iskusan
Poruka
6.252
Mačak ima oko 5 godina,krupan je,obično ima dobar apetiti...uglavnom boravi unutra ali ponekad i izlazi.Nije imao nikave zdravstvene probleme do sad.Danas iz nekog razloga samo leži i kunja i nezanintersovan je za to kad ga zovem da mu dam granule čak i kad mu ih stavim blizu njuške,samo ih ponjuši i neće...ali kad sam mu ponudio piletinu to je jeo.Ne deluje mi veselo,nekako samo leži i nije zainetersovan mnogo da mrda...Ne znam da li treba da se brinem zbog toga jer nije vakcinisan.Ako mu tako bude bilo i sutra planiram da ga vodim kod veterinara...ali me zanima da li treba da brinem i koje su šanse da je nešto ozbiljno?

Mačak ima oko 5 godina,krupan je,obično ima dobar apetiti...uglavnom boravi unutra ali ponekad i izlazi.Nije imao nikave zdravstvene probleme do sad.Danas iz nekog razloga samo leži i kunja i nezanintersovan je za to kad ga zovem da mu dam granule čak i kad mu ih stavim blizu njuške,samo ih ponjuši i neće...ali kad sam mu ponudio piletinu to je jeo.Ne deluje mi veselo,nekako samo leži i nije zainetersovan mnogo da mrda...Ne znam da li treba da se brinem zbog toga jer nije vakcinisan.Ako mu tako bude bilo i sutra planiram da ga vodim kod veterinara...ali me zanima da li treba da brinem i koje su šanse da je nešto ozbiljno?
Koliko dana leži tako? Moj mačak se tako ponaša povremeno, uglavnom kad se vrati iz skitnje ili kad ima na sebi tragove borbe (ogrebotine i sl.)
P. S. Što se tiče kupovne hrane, takođe je retko kad jede. Samo određenu, pa je kupujem samo kad je nađem.Napr.jede granule isključivo sa ukusom piletine.

Hrana za ljubimce se pravi od uginulih zivotinja i kancerogena je,veterinar je rekao komsiji da ne daje to vise psu koji je oboleo,zivnuo je posle toga

pa nije baš od uginulih životinja...koliko sam ja upoznat pravi se od kožica,hrskavica,nogica i tako tih delova koji nisu baš privlačni da idu u nešto što je namenjeno za ljucku upotrebu...problem sa određenim hranama za životnje je da se koriste neki konzervansi koji su poznati da su kancerogeni i odavno su zabranjeni za ljucku upotrebu ali iz nekih razloga nisu zabranjeni za upotrebu u ishrani životinja...ili što je bezopasnije,ali opet ne valja je da jednostavno u njima ima više kukuruznog skroba nego nečeg što je stvarno hranljivo...

Koliko dana leži tako? Moj mačak se tako ponaša povremeno, uglavnom kad se vrati iz skitnje ili kad ima na sebi tragove borbe (ogrebotine i sl.)
ma samo ovo popodne...jutros je tražio da izađe i kad se vratio on samo kunja...proverio sam da ga nije neki od komšiskih izujedao,i nema ništa nigle.Normalno hoda.Prepio sam mu i nogice i rebra i kičmu sve je ok...možda se smrzo...možda ga je nešto jurilo pa se umorio...ali trebao bi da ima apetit...videću do sutra ako mu idalje bude tako da ga odvedem kod veterinara

ma samo ovo popodne...jutros je tražio da izađe i kad se vratio on samo kunja...proverio sam da ga nije neki od komšiskih izujedao,i nema ništa nigle.Normalno hoda.Prepio sam mu i nogice i rebra i kičmu sve je ok...možda se smrzo...možda ga je nešto jurilo pa se umorio...ali trebao bi da ima apetit...videću do sutra ako mu idalje bude tako da ga odvedem kod veterinara
Sigurno mu nije ništa.Ali proprati kako se ponaša narednih dana.Što se tiče kupovne hrane...i moj mačak je retko, retko kad jede.Jede sve i svašta inače!

Sigurno mu nije ništa.Ali proprati kako se ponaša narednih dana.Što se tiče kupovne hrane...i moj mačak je retko, retko kad jede.Jede sve i svašta inače!
Ma ovaj jede obično sve...Nije izbirljiv...mada gledam da mu više dajem pileća krilca nego granule,ali i granule jede obično bez problema.Zato mi sad nije jasno što ih neće.

Ma ovaj jede obično sve...Nije izbirljiv...mada gledam da mu više dajem pileća krilca nego granule,ali i granule jede obično bez problema.Zato mi sad nije jasno što ih neće.
Nije gladan, verovatno. Možda je nešto sočno pojeo usput negde! Ali ako nije raspoložen kao inače, moguće da ga nešto tišti.Bitno da mu se stanje popravlja iz dana u dan,zato proprati.
Ako nema tragova borbe...trebalo bi mu ubrzo biti bolje. Ja nikad nisam zatvarala mačka, slobodno se kreće gde hoće, ali par puta kad je imao ogrebotine po nosu, krvavo jedno oko i poluzatvoreno...zatvarala sam ga na par dana, kako bi mu malo zarasle rane.Kad vidim da mu je bolje i hoće van, pustim ga.

Poslednja izmena:

Moj mačak je takav ceo život. :lol:
Doduše sad je star i bolešljiv, kašlje dosta i sav je spor. Ali takav je odavno.
Vidi ako si rešio kod veterinara da ideš to ti je najbolje. Mada sam ja ubeđen da je to njima sad period ,ganjaju se, švalerišu, kolju... pa je umoran i trom.

Imaju zivotinje njuh bas smrdi,puno puta nece pa tek kad ogladne jedu,jedna retriverka uginula prosle godine,oseti se promena zivnu kad je sveza hrana

pojedine imaju neke zajebane konzervanse...dosta njih imaju mnogo više kukuruznog skroba nego mesa u njima...ali se ne prave od uginulih životinja

Onda ću morati i ja da to izbacim. Ili bar proredim da mu to dajem. Hvala vam za informacije.

pa ne moraš načisto da izbaciš,jedan obrok bar zameniš za nešto sveže.Kako georgejune reče girice su jeftine a njih obožavaju,isto i pileća krilca i one iznutrice ima jeftine po mesarama a mački je oko 150-200g dovoljno.Ja tako radim.

Ima u Lidlu nešto oko 80 din onaj paketić pileće džigerice i srca. Pa jeste, ne izađe mnogo to da se kupi povremeno. Šta će po ovim mrazevima ne može ni da lovi a i miševe sam prilično istrebio :D

Back