Maca u teranju?!?

ne znam zasto
bila je mlada i moj tata je poludeo od njenog dranja i pustio je da izadje i posle 5 dana se vratila trudna...
rodila ih je 5 ali je jedno ugrizla preko kichme i tako ga ubila i izbacila ga iz kutije(moj brat je video sta je uradila)

verovatno nesto sa njim nije bilo u redu pa je zbog toga,ne bi iz cista mira
osim ako joj je 5 bilo mnogo...mada ne verujem da to bas tako ide....sigurno nije bilo zdravo ili sta vec
Macke se kote (mace) , zene radjaju.

Možda ako si specista i ljubimci ti nisu deo porodice. Ako su deo porodice, onda i one rađaju, kad ostare, umiru...

Ljubimac je uvek deo porodice, u suprotnom ne bi bio ljubimac... Stil izrazavanja nema veze sa ljubavlju prema zivotinji. Krava se teli, kobila se zdrebi, kuja se steni itd itd, i ma koliko neko voleo svoju kobilu ne bi bilo bas pismeno izjaviti da se ista porodila.

Poslednja izmena:
Ne kažem da je gramatički ispravno, ali je malkice... glupo na Svetu životinja nekoga kritikovati zbog gramatičkog pristupa ljubavi prema dlakavim ukućanima. Znamo mi svi kako se pravilno kaže, a to što neko nekog ispravlja, više govori o onome ko kritikuje-da mu ljubimci ipak nisu ravnopravni članovi porodice kao što tvrdi. Moji ćerka i mačak su ljubomorni jedno na drugo i moji kuja i mačak su ljubomorni jedno na drugo. Ćerka i kuja se međusobno obožavaju, kao da imam tri deteta-najstarije i najmlađe žensko i srednje muško. Kuja je došla skotna i da je nisam sterilisala, oštenila bi se, ali ne bih nikad nikoga kritikovala da je rekao ili napisao da je došla trudna i da sam sterilizacijom sprečila da se porodi.

Ne kažem da je gramatički ispravno, ali je malkice... glupo na Svetu životinja nekoga kritikovati zbog gramatičkog pristupa ljubavi prema dlakavim ukućanima. Znamo mi svi kako se pravilno kaže, a to što neko nekog ispravlja, više govori o onome ko kritikuje-da mu ljubimci ipak nisu ravnopravni članovi porodice kao što tvrdi. Moji ćerka i mačak su ljubomorni jedno na drugo i moji kuja i mačak su ljubomorni jedno na drugo. Ćerka i kuja se međusobno obožavaju, kao da imam tri deteta-najstarije i najmlađe žensko i srednje muško. Kuja je došla skotna i da je nisam sterilisala, oštenila bi se, ali ne bih nikad nikoga kritikovala da je rekao ili napisao da je došla trudna i da sam sterilizacijom sprečila da se porodi.

:gace::heart::andjeo:
Ja stvari uvek nazivam pravim imenom, i ne vidim u tome nedostatak emocija....

Da li je normalno da mačka, dok je u teranju, prvo mjauče da privuče pažnju, a kad je mačori pojure, pobegne u kuću?
Imam mačku (udomljena) koja nije sterilisana. Teranje joj je počeli čim je napunila 6 meseci, pa sam je držala zatvorenu kad ima fazu. U međuvremenu je malo odrasla, pa sam je pustila da za vreme teranja krstari dvorištem i privlači pažnju, da bi maca mogla da omaci par mačića. Međutim, ona po čitav dan (dok je budna) mjauče pored kapije i doziva mačore iz komšiluka (oni ne mogu da se uvuku preko ili ispod kapije, pa se vrpolje sa ulične strane). Jedan od mačora je uspeo da se preko drveta prebaci na krov pa kod mene u dvorište, ali kad je pojurio mačku, ona je pobegla u kuću i nije izlazila tog dana nikuda. Sledeći put sam je uzela u ruke i iznela na ulicu, a ona kad je videla par mačora tamo, istrgla mi se iz ruku i pobelga ponovo u kuću.
Ovi mačori što su nju jurili su komšijski i nisu naročito uredni, a mislim i da imaju buve, pa sam predpostavila da je zbog toga, ali mi veterinar kaže da mačke ne razmišljaju tako.
Inače, mačka normalno jede, puno trči, penje se, igra, mjauče, u dvorištu nema nikakve neprijatelje koji bi je ugrozili, lovi guštere i gliste, ... naizgled je normalna.

Back