Maca - proliv ?

sdragana21

Zainteresovan član
Poruka
391
Maca stara 3 meseca ima proliv vec 3 dana. Problem je sto nece da jede sve sto je dijetalno...a ima apetit i jede granule, parizer i sve sto je masno. Najvise jede zumance...a ne znam da li smem da mu to dajem.

Ne znam sta da radim ...tj.da li da mu dam ono sto hoce da jede...jer ne smem da dozvolim da oslabi.
Da li mogu da mu kupim neki lek...u vet. apoteci. Ziviim na periferiji i nemamo bas dobre veterinare a nemam auto da ga odvezem do drugog. Ovi veterenari me uvek oderu a trenutno nisam bas pri novcu....i ne znam sta da radim...a znam da ako se nastavi sa prolivom mace moze da dehidrira i ne smem da cekam. Sta da radim?

ja bih ga u tvom mestu "spakovala" sutra u transporter, ili tako nesto i pravac vet, autobusom - autobusaom. ako nemas pare, mozda neko zna nekog veta koji bi ga pregledao na dug. osim ako nisi sve vreme pravila neki propust u ishrani (davala mu mleko, ili nesto drugo na sta mace cesto odreaguju prolivom).
sto se hrane tice, nemoj da mu dajes to zacinjeno i masno sto i inace ne bi trebalo da jede, a ostalo mu daj. ipak bolje da jede nego da ne jede nista. i granule mu natopi vodom ako nece da je pije da bi unosio tecnost...

ja bih ga u tvom mestu "spakovala" sutra u transporter, ili tako nesto i pravac vet, autobusom - autobusaom. ako nemas pare, mozda neko zna nekog veta koji bi ga pregledao na dug. osim ako nisi sve vreme pravila neki propust u ishrani (davala mu mleko, ili nesto drugo na sta mace cesto odreaguju prolivom).
sto se hrane tice, nemoj da mu dajes to zacinjeno i masno sto i inace ne bi trebalo da jede, a ostalo mu daj. ipak bolje da jede nego da ne jede nista. i granule mu natopi vodom ako nece da je pije da bi unosio tecnost...

Zvala sam danas veterinara ...dao mu je inekciju...i neki lek koji trebam da mu dajem jos 3 dana....ali maca uopste nije bolje....:(

Posle koliko sati deluje inekcija?

Koji lek je u pitanju, proliv se ne sme zaustavljati silom.....piše gore na linku
Samo dve stvari postoje probiotik za lakše diareje ili antibiotik za teže.......pirinčana voda je dobra kao i pirinač za proliv....
Ne reče da li vakcinisana

Koji lek je u pitanju, proliv se ne sme zaustavljati silom.....piše gore na linku
Samo dve stvari postoje probiotik za lakše diareje ili antibiotik za teže.......pirinčana voda je dobra kao i pirinač za proliv....
Ne reče da li vakcinisana

synulox..je u pitanju....inace je u pitanju jako dobar veterinar sa 30 godina iskustva....valjda on zna sta treba

Ало, немој да јој дајеш масно!

Probala sam ali nista drugo nece da jede.....a to je jos gore....moj veterinar mi je rekao da je ipak bolje da jede nesto sto on hoce nego da nista ne jede....najgore je da nista ne jede .Probala sam na taj nacin i onda je bio klonuo i stanje se pogorsalo...nece da jede pirinac i piletinu .Sad je macak veseliji i bolji ali i dalje ima proliv i jos uvek mu dajem antibiotik...bas se oduzilo lecenje proliva :(

Једини проблем, да га тако назовем, са својим мачком сам имао кад сам му из незнања дао парче сланине.
Наредна два дана је вукао задњицу јер је имао пролив. Након тога је све било ок.
Немој мене да слушаш, нисам ветеринар нити се фолирам да знам нешто што не знам, али избаци му на два-три дана све масно и млеко, ако пије млеко, сир, све,све..
Храни га гранулама за дијету или варење (Хилс, РЦ), свежим или свеже бареним месом.
Ако не помогне и пошто дуго траје, мачка мора на анализе..дуго траје, да..

Poslednja izmena:
Najvazniju stvar nisi rekla, izlazi li mace napolje ili ne i da li je par nedelja pre pocetka proliva bilo u kontaktu sa drugim mackama? Ako je odgovor na prvo i/ili drugo pitanje "da", vrlo je verovatno da je pokupio djardiju ili kokcidiju, koje se ne lece amoksicilinom/klavulanskom kiselinom, sto mace sada dobija, a nisi pomenula ni da li je i kada ciscen od glista. Da je antibiotik pogodjen do sada bi videla razliku u stolici, od skroz tecnog proliva postala bi gustine paste za zube i onda bi se skroz normalizovala.

nece da jede pirinac i piletinu

Cudno je da mace nece piletinu, kako mu je kuvas? Piletine mora da bude vise nego (kuvanog) pirinca, sitno je naseckaj, pirinac prvo dobro raskuvaj (da se kuva tridesetak minuta) i onda dodaj seckanu piletinu da se kuvaju zajedno dok voda ne uvri. Malo i posoli (manje nego sto bi za ljude), bice mu ukusnije. Ako bas nece piletinu isto to uradi sa mlevenom junetinom. Sada su muskatne tikve u sezoni, mozes da ispeces jednu pa da je ispasiras i onda umesas jednu kasicicu tog pirea u obrok. Relativno jeftin privremen nacin da mu dodas kalcijum u takav obrok (posto ovaj rezim ne bi trebalo da traje duze od nekoliko dana) je da kupis sipinu kost i da je sastruzes u sitan, fin prah, i onda se jedna kasicica tog praha dodaje na 500 g mesa. Ali ako su paraziti / infekcija u pitanju, od ovoga ce stolica samo postati kasasta umesto skroz tecna, nece se potpuno normalizovati i ucvrstiti.

Imala sam macku koja je dobijala proliv od svake kupovne hrane, pa sam presla na ribu, to joj je bilo OK. Imas za 150 din da kupis pola kg girica, pa probaj. Mada, i meni je cudno da macka nece piletinu. A ako je vec nosis kod veta, nek vidi da li ima neku bakteriju il sta god (necu se pravim pametna, valjda oni znaju). Cinjenica je da nije dobro, pomozi joj, ako mozes.

Poslednja izmena:
Najvazniju stvar nisi rekla, izlazi li mace napolje ili ne i da li je par nedelja pre pocetka proliva bilo u kontaktu sa drugim mackama? Ako je odgovor na prvo i/ili drugo pitanje "da", vrlo je verovatno da je pokupio djardiju ili kokcidiju, koje se ne lece amoksicilinom/klavulanskom kiselinom, sto mace sada dobija, a nisi pomenula ni da li je i kada ciscen od glista. Da je antibiotik pogodjen do sada bi videla razliku u stolici, od skroz tecnog proliva postala bi gustine paste za zube i onda bi se skroz normalizovala.

Maca ne izlazi napolje...tj.zatvorena je sa mackom i jos 2 maceta. Stara je 3 meseca. Sve mace sam isto hranila i samo je ono dobilo proliv ..macka i 2 maceta su super. Maca nije ciscena od glista...planiram da je ocistim cim joj proliv prestane.A sto se tice proliva..stolica nije bas vodenasta ali nije nije ni cvrsta....nesto izmedju....ali to jos uvek nije normalno. Veterinar mi je rekao da mu jos 2 dana dajem ovaj lek pa da mu javim da li je dobro.

Bojim se da proliv nece prestati dok ga ne ocistis od glista, s obzirom na to da postoji mogucnost da su ga gliste i izazvale. Daje se 1/4 tablete Drontal Cat ako mace ima do 1 kg, ili 1/2 ako ima izmedju 1 i 2 kg. Trebalo bi ocistiti i macku i macice u isto vreme, jer inficiraju jedno drugo. Ako mace sisa ili pije neko drugo mleko svakog dana postoji mogucnost da je postalo netolerantno na laktozu i da to izaziva proliv.

Bojim se da proliv nece prestati dok ga ne ocistis od glista, s obzirom na to da postoji mogucnost da su ga gliste i izazvale. Daje se 1/4 tablete Drontal Cat ako mace ima do 1 kg, ili 1/2 ako ima izmedju 1 i 2 kg. Trebalo bi ocistiti i macku i macice u isto vreme, jer inficiraju jedno drugo. Ako mace sisa ili pije neko drugo mleko svakog dana postoji mogucnost da je postalo netolerantno na laktozu i da to izaziva proliv.

Veterinar mi je rekao da ga ocistim od glista ali tek kada mu prodje proliv...ne sme da se cisti od glista dok proliv traje....Inace jos uvek sisa...ali ja mu ne dajem mleko ...tj.ne dajem mackama mleko jer znam da izaziva proliv i da se ne preporucuje.

pa ako ima proliv zbog parazita, sto je vrlo moguce, kako da prodje ako ga ne ocistis od njih? o.O
kitty proteraju te tabletice, to stoji, ali o5 mi nema logike da cekas da prodje proliv... mada, nisam vet, niti imam iskustva s macijim prolivom, samo mi nije bas logicno to sto je rekao, jedino da nazoves jos nekog veta da pitas...

Back