Maca - novi kućni ljubimac

што сам запела за гљивице? свашта. зато што сам једном узела мачку и имала је гљивице које ми је пренела (нисам их одмах приметила јер је период инкубације 2 -3 недеље), и нисам знала како да делам јер сам се први пут сусрела са тиме.
лечила сам то дуго код себе, јер је то упоран микроорганизам.
па са овом мацом не желим да ризикујем, желим да све буде како треба.

знам како изгледа гљивична инфекција, и ова је нема, а и окупана је два пута, вакцинисана, итд. него ме занимало од чега зависи да ли ће их запатити

Ne može niko da zna da li će imati gljivice, ja sa lečio mačke za priličnim gljivičnim infekcijama i ništa nije prešlo na mene tolike godine.........

узех данац маци ово:

royal-canin-kitten-food-2052005-500x500.jpg

видећу како јој се допада.. али жена у апотеци ми је рекла Royal canin је Royal canin, тако да ваљда ће бити ок.

узела сам јој још и Симба пештетицу и TOMi неки оброк, само по једну кесицу - да видим како јој се допада..
ушла сам у ветеринарску апотеку, одушевила сам се шта све има.. од хране за стерилисане мачке па до хране за неку посебну намену - побољшање квалитета длаке, коже, итд.. већ видим да ћу да постанем фрик.

http://www.pet-centar.rs/content/category/6/18/36/
Vidi ovde kako se kotiraju hrane koje se mogu kupiti u Pet centru. Mada i tu se dosta polemise, neke su na udaru kritika, neke se provlace bez kritika, mislim da su maloprodajne cene superpremium hrane malo nagruvane, mada ako pogledas tabele na pakovanju, potrebno je manje grama superpremium hrane da zadovolji dnevne potrebe, pa onda i nije tako strasno ako imas samo jednu macku.
Imas i kesice i konzerve tih brendova, kostaju otprilike 100-160din imas ih u bolje opremljenim prodavnicama za kucne ljubimce, Royal Canin, Hill's..., odlicne su Shesir konzerve, jedini put da sam videla komadice mesa u koznervi i osetis miris mesa koje pise na deklaraciji, ali su i najskuplje, a mozda se ni maci nece svideti.
Sad i ja sam kupovala te Tomi kesice (i one Tomi stapice kao poslastice, nista ne voli kao njih, potpuno poludi), prodavac u pet shopu kazu da su bolje nego Whiskas ili Friskies zato sto imaju manje tih aditiva, ali ko bi to znao. A jedna ta jeftinija kesica kosta kao 100g mesa, piletine, junetina, pa je mozda to bolje resenje, samo kada se daje meso treba se dodavati kalcijum. O tome je bilo reci vec:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/188115-SVE-O-MACAMA?p=26390078&viewfull=1#post26390078

I preporuka knjiga koja moze mnogo da pomogne i vredi je imati i po potrebi prelistavati Deda Zikina ,,Ponesto o mackama'' :
http://www.scribd.com/doc/78616755/Ponesto-o-mackama

Poslednja izmena:
пуно ти хвала, јако користан пост.

ја да поднесем рапорт: маца је одушевљена Ројал гранулама, Вискас јој се нису допадале, јела их је баш кад нисам хтела да јој дам нешто друго. А сад је обратно - чак и кад јој дам нешто друго, она ће пре изабрати грануле. јако јој се допадају.
Симба паштетица јој се допада онако. није је одбила, али није била баш ни еуфорична, па сам јој је помешала са гранулама.
И данас је јела Томи оброк из кесице, пола кесице јој је било сасвим довољно за један оброк, оно је супер - има унутра комадиће меса. то јој се јако допало.

Back