Maca na poklon

mirmarmih

Početnik
Poruka
22
Ima li neko u Beogradu neku macu na poklon. Bilo bi lepo da bude zenkica, samo molim vas neka koja nije sterilisana - to mi je nekako...(imam dvoriste i buduci macici mi nisu problem). Pozeljno je da maca bude mlada posto treba da se slozi sa kucom. Unapred hvala!

Kako to obino biva, kad nisam imala uslove za macu, nailazila sam na njih na svakom cosku. Sada kad sam se preselila malo izvan Bgd i imam dvoriste, malih maca nigde. Zato sam i postavila ovu temu da bi se javio neko ko zna gde ima maca.
Razmisljam i ja o sterilizaciji, ali...
Iskremo volela bi da mi maca ima bar jedno leglo, pa mozda posle da je sterilisem (ne znam da li tako moze). Videcu jos..

Nema tako malih još je rano...pročitaj malo o sterilizaciji...udomljavnje nije tako lako....ljudi se često prevare...inače mnogi neće dati mačku ako se budući vlasnik protivi sterilizaciji...tako da imaš u vidu...
Ja imam mačore ali nisu baš mali i verovatno bi se uplašili od psa.....moj prijatelj je nedavno morao da vrati udomljenu mačku jer se istraumirala od psa.....u principu uvek je problem jer mačka hoće da pobegne....eventualno malo mače može ali uz maksimalnu opreznost....
Sterilizacija
Saveti za mačke

Poslednja izmena:
Hvala na ovim informacijama, stvarno su vredne. Nisam mogla ni da zamislim da je toliko komplikovano usvojiti macu. Samo sam htela da pomognem nekome ko ima male mace i ne zna sta ce sa njima.... Ako takav neko postoji... ja sam tu..

Kako to obino biva, kad nisam imala uslove za macu, nailazila sam na njih na svakom cosku. Sada kad sam se preselila malo izvan Bgd i imam dvoriste, malih maca nigde. Zato sam i postavila ovu temu da bi se javio neko ko zna gde ima maca.
Razmisljam i ja o sterilizaciji, ali...
Iskremo volela bi da mi maca ima bar jedno leglo, pa mozda posle da je sterilisem (ne znam da li tako moze). Videcu jos..

A onda njeni macici da imaju bar jedno leglo, i onda njihovi macici da imaju bar jedno leglo, i tako geometrijskom progresijom ti zavrsis sa 100 macaka :) Videces vec na Fejsbuku, koliko ima macaka koje ne mogu da se udome i sve ce ti biti jasno. Sada je jos bolja situacija jer nije sezona macica, ali za koji mesec ce biti katastrofa. Pogledaj ovaj video

http://forum.krstarica.com/showthread.php/437137-Najtužnija-mačja-priča

Zalosno je, ali istinito. Ako pazljivo biras kome ces dati macice, onda budi spremna na to da svi ostanu kod tebe. Tesko im je naci i bilo kakav dom, a kamoli stvarno dobar. Ako ne mozes da zadrzis macice onda ces se naci u situaciji da ih dajes posto-poto i sve vreme ce ti se ova prica iz videa vrteti u glavi, gde ih drze, cime ih hrane, maltretiraju li ih deca, hoce li ih vakcinisati, hoce li ih pustiti da se pare, da li ce im macice izbaciti napolje, kakvim ce ljudima dati macice, i tako dalje do u nedogled. Ja sam mogla svoje macice da dam, ali kome - ljudima koji traze macku da im love miseve, koju ne bi pustali u kucu uopste, ljudima koji zatvaraju mace u predsoblje cele noci jer je tada budno i trazi da se igra, sto se njima ne uklapa u raspored koji su mu namenili, ljudima koji nece da kupuju hranu i posip za macke i misle da mogu da hrane macku mlekom i da je nauce da obavlja nuzdu u saksiju, ljudima koji zele da im macka razvije mentalni problem (separation anxiety) jer su to videli kod macke jednog prijatelja i jako im je to slatko. I nista od svega ovoga ne mozes da provalis za 15 minuta razgovora, nego moras dobro da ih izresetas da bi shvatila kakvu oni zapravo predstavu imaju o drzanju macke kao kucnog ljubimca. Moram li da dodam da moje leglo koje je nekada bilo za udomljavanje sada zivi za stalno u mom malenom stanu, sa jos dve odrasle macke? :whistling:

U Etelinom azilu je ostalo i nekih 100-tinak macaka ali ne verujem da ima macica, ipak bih na Vasem mestu malo sacekala, i da pas poraste, sad bi isprepadao macu a mladi sarplaninci su divni prema maleckim macicima.

Zalosno je, ali istinito. Ako pazljivo biras kome ces dati macice, onda budi spremna na to da svi ostanu kod tebe. Tesko im je naci i bilo kakav dom, a kamoli stvarno dobar. Ako ne mozes da zadrzis macice onda ces se naci u situaciji da ih dajes posto-poto i sve vreme ce ti se ova prica iz videa vrteti u glavi, gde ih drze, cime ih hrane, maltretiraju li ih deca, hoce li ih vakcinisati, hoce li ih pustiti da se pare, da li ce im macice izbaciti napolje, kakvim ce ljudima dati macice, i tako dalje do u nedogled. Ja sam mogla svoje macice da dam, ali kome - ljudima koji traze macku da im love miseve, koju ne bi pustali u kucu uopste, ljudima koji zatvaraju mace u predsoblje cele noci jer je tada budno i trazi da se igra, sto se njima ne uklapa u raspored koji su mu namenili, ljudima koji nece da kupuju hranu i posip za macke i misle da mogu da hrane macku mlekom i da je nauce da obavlja nuzdu u saksiju, ljudima koji zele da im macka razvije mentalni problem (separation anxiety) jer su to videli kod macke jednog prijatelja i jako im je to slatko. I nista od svega ovoga ne mozes da provalis za 15 minuta razgovora, nego moras dobro da ih izresetas da bi shvatila kakvu oni zapravo predstavu imaju o drzanju macke kao kucnog ljubimca. Moram li da dodam da moje leglo koje je nekada bilo za udomljavanje sada zivi za stalno u mom malenom stanu, sa jos dve odrasle macke? :whistling:
:eek::eek:
Pa stvarno smo sugava vrsta

Imam ja malu crno-belu zensku macu, staru oko mesec ipo dana! Spasena je sa ulice, bila je sva govnjiva, pretpostavljam da je neko izvadio iz kontejnera i ostavio u parku punom pasa. Sada je okupana i cista, ociscena od parazita i zdrava. Mogu ti poslati sliku. Ako si zainteresovana javi se na 060/7111-759, Kristina. Nalazim se u centru Beograda, ali ako je potrebno mogu je i ja dovesti.
Pozdrav! ;)

Mace, crno i belo, dajem na poklon ljubiteljima. Stare su dva meseca. Razigrane i vole da se maze. Beograd.
066/928-7424

@mirmarmih JAVI SE :)

255753_1819093917666_1249702529_31685046_4298026_n.jpg

Pronasla sam preslatko mace na ulici pre tri dana. Prepametna, cupava,crno-bela,zenkica,koristi posip. Ja imam rusku plavu,koja je vec u godinama pa ga ne prihvata. Poklonila bih ga nekom ljubitelju. Odusevice vas,necete se pokajati.:D
Maja 063 392 007

Evo da se i ja prikljucim oglasima. Imam 8 macica za udomljavanje, raznih boja i starosti, od 2 do 3,4 meseca. Ukoliko je neko zainteresovan, molim vas da se javite sto pre, jer se nalaze u dvoristu i komsije se vec zale i bojim se da ce zvati nekog da ih odnese ko zna gde i ko zna sta ce sa njima biti. Ja na zalost nemam uslova da ih zadrzim i da im pomognem. :( svaka pomoc je dobrodosla. Ako ne mozete vi, pitajte nekog u vasoj okolini. Hvala unapred!

set

Dobar dan,

Da li ste vec nabavili macu???Ako niste,imamamo predivno mace-tri kolor(bela,crna i oker boja koje se prelepo rasporedjene po telu)
Maca je mlada, mozda ima tri meseca???Cuvamo je na spratu u zgradi,sklonoli smo je od pasa na ulici i zime.
Stanari obozavaju macu jer je pitoma i slatka.Nama je zelja da maca dobije pravi dom,sto pre.
Imamo Jck Russell terijera(zenka) i dobro se slaze sa macom.

Bili bi dobro da nam posaljete br telefona,da malo porazgovaramo.

Hvala i javite se sto pre......

Jasna i Dragan

Back