Zalosno je, ali istinito. Ako pazljivo biras kome ces dati macice, onda budi spremna na to da svi ostanu kod tebe. Tesko im je naci i bilo kakav dom, a kamoli stvarno dobar. Ako ne mozes da zadrzis macice onda ces se naci u situaciji da ih dajes posto-poto i sve vreme ce ti se ova prica iz videa vrteti u glavi, gde ih drze, cime ih hrane, maltretiraju li ih deca, hoce li ih vakcinisati, hoce li ih pustiti da se pare, da li ce im macice izbaciti napolje, kakvim ce ljudima dati macice, i tako dalje do u nedogled. Ja sam mogla svoje macice da dam, ali kome - ljudima koji traze macku da im love miseve, koju ne bi pustali u kucu uopste, ljudima koji zatvaraju mace u predsoblje cele noci jer je tada budno i trazi da se igra, sto se njima ne uklapa u raspored koji su mu namenili, ljudima koji nece da kupuju hranu i posip za macke i misle da mogu da hrane macku mlekom i da je nauce da obavlja nuzdu u saksiju, ljudima koji
zele da im macka razvije mentalni problem (
separation anxiety) jer su to videli kod macke jednog prijatelja i jako im je to slatko. I nista od svega ovoga ne mozes da provalis za 15 minuta razgovora, nego moras dobro da ih izresetas da bi shvatila kakvu oni zapravo predstavu imaju o drzanju macke kao kucnog ljubimca. Moram li da dodam da moje leglo koje je nekada bilo za udomljavanje sada zivi za stalno u mom malenom stanu, sa jos dve odrasle macke?