Mac Book Pro...

DjuraMornar

Iskusan
Poruka
5.284
Ja pitala na "Kompjuteri " ali me tamo ignorisu...pa da probam ovde...
Ljudi ...
Treba mi sledece :

Da li neko zna gde se moze nabaviti ovaj Macov Bok Pro Notebook ili Laptop sve jedno ,a da ne odvaljuju od cena? Vidim ovde kosta za 1000E vise nego sto je njegova realna cena.....Ludilo...za te pare mogu da platim povratnu do NY i jos vidim ponesto sto sam mislila da mogu samo preko "Maca-a" :O)

Mac Book Pro
2.0 GHz Intel Core Duo
15,4 inch

2.0GHz Intel Core Duo
512MB 667 DDR2 - 1 SO-DIMM
80GB Serial ATA drive @ 5400 rpm
MacBook Pro 15-inch Widescreen Display
SuperDrive (DVD±RW/CD-RW)
AirPort Extreme Card & Bluetooth
Backlit Keyboard/Mac OS - U.S. English
15.4-inch TFT Display

u Americi su ti SVI lapovi jeftiniji nego kod nas tako da njihove cene nisu reper. ako vec mozes odatle da nabavis lap onda ti je to bolja varijanta,ali pazi,carina je 20% po carinskom katalogu, a ne placenoj ceni.
mora samo Mac core duo ili i neki drugi ti odgovara?
koja je tebi ok cena za core duo ili Mac core duo?

Ja razumem da mora da bude skuplje ovde...ali 1000E skuplje to je van pameti.
A odgovara mi samo taj....OK mi je ona cena koja je na njihovom sajtu....mislim nije mi ni to ok :) ali nekako bi zazmurila jer je odlican .

ta masina nova kod nas kosta 202 hiljade dinara sto je 2400 e.
Ista ta masina na apple.com se prodaje za 2000 $ sto je nekih 1550 e + 20 % carine je 1860 e.
Razlika je oko 600 e a ne 1000 ali ako volis ameriku onda ti se isplati jer je karta za newyork tu oko 600-700 e.

Da u pravu si da je kod nas skuplje ali nije toliko skoplje od recimo pariza. Moj prijatelj je kupio 2.16 17" za 2700 a ovde kosta 282000 dinara.

Znaci slobodno kupi za 202000 dinara jer iskreno mislim da te niko ne dere i ne pljacka.

v.

Je li Nid znas li koliko antivirus programa imam na svom applu?
Ili da li znas koliko puta sam u zadnjih 3 godine imao blue screen na monitoru i koliko puta sam bio primoran da reinstaliram sistem zato sto je nesto lose.....?

v.

Slazem se Nid....ali meni treba za rad....i iz nekog slabog ,ali ipak iskustva mislim da je taj Mac-ov najbolji....+ to je novac koji sam zaradila i koji cu i da potrosim radje na nesto dobro nego da ga ili spiskam ili kupim neku krntiju a ostatak spiskam....+ lep je brate ;)
Pirat...rado bih ja za Ameriku...a nije da je nesto volim,vise sam ti ja za Evropu....Necu da se lazemo NY bih volela da vidim ;)
Ali preterase ga nasi iapk sa cenama,nemoj da se ljutis...u USA 1500 u Italiji 1900 a kod nas 2500e....izgleda da najsiromasniji uvek moraju najvise i da plate.....paradoxalno ali istinito....:)

Ljudi nista lose nisam mislio!!! Znam da je MAC OS stvarno najbolji i da nema virusa (ili ima JAKOOOO malo) i da stvarno extra izgleda, ali sa MOJE tacke gledista to je ogromna kolicina para....... Naravno ako koristis da bi radila na njemu i ako ce ti zaraditi neki euro onda se stvarno isplati!

Pozdarv svima!

I sa moje tacke gledista izgleda puno.Ali ja zivim od danas do sutra.Takav sam tip.Ako sada imam taj novac necu da zalim....Samo sto ti kazes da se isplati...da mi ne stoji u sobi kao neka "svetlosna instalacija" :)
mada slabe vajde od mene....jer mi iskljucivo treba u "umetnicke" svrhe zarad nekih montaza a to opet ne donosi novac...vise licnu satisfakciju...pa ako jos kapne nesto...ihahaaaajjjj:)

Pozdrav!!:)

Jel ja napisah u Turskoj kosta 2000$?
Ako je www.apple.com onda je to cena u Americi.
Da kod nas je skuplji i to ne poricem ali ipak su nasi prodavci dileri pa se i oni ugradjuju. Da su prva ruka bilo bi ok. Proveri cenu u Zagrebu jer tamo je regionalni centar za jugo-istocnu evropu.

I da Nid sa gledista nekoga ko koristi pc ovo je stvarno ne skupo vec preskupo ali pc i mak su recimo kao yugo i benz. Pa kad nemas puno love ti kupis yugo a kad imas ti kupis mecku.
Pitanje je jel hoces nesto pouzdano i sigurno sto radi bez da se nerviras ili si spreman da progutas ono i da trpis i blue screen i viruse i sve ostalo. takva masina sa 2 ghz core duo je bar 3 puta brza od istog takvog pc racunara a cena core duo pc-a je kolika?

v.

ja sam ga uzeo prije 2 i po godine i nisam se pokajao...sljaka kao i prvog dana...koristim za za muziku jer jedini je koji moze da izdrzi parti a da ne rokne sistem...pored njega imam i toshibu cosmo g25 placenu 2500evra al ni blizu stabilna ko mek...

naranjasti bili i plavi...kao Keri u Seks & City :P

Mah....ja sam bila na pravom mestu, ali ih je dilovao MANIJAK, i to pravi, Đuro...moja drugarica ga zapatila, jedva ga se otresla.
boxing.gif

joj.....obozavam te lap topove...ali oni nisu ni zasta ozbiljnije.....a prelepi....
Samo da ti sapnem....Keri nije prihvatila od Ejdana taj plavi komp....odbila ladno :).....popravila onaj njem stari Macov....sivi....Bas sam joj zamerila :)

Windows ye seljacko sranje.
Radirti sa macom, to znaci raditit sa stilom. Ali stvarno, taj izgled, ta nezno bela boja koja se preliva u plavo uvek mi privuce pogled. Samo da imam vise para, i da na macu ima igrica kao na PCu, odmah bi ga uzeo.

Seljanka vista ukrala je one Crystal efecte od prelepog maca.

Znaš šta, Bil Gejts je mnooogo dobar frajer.....ali brate, malo malo pa mi nešto ne radi kako treba na kompu na poslu, istina nije baš ni nov ni nabudžen....
a Mac....samo klikneš, sve on 'oće...nikad se ne zaglupi, nikad ne odbije task, ne daj božo da moraš da ga restartuješ ....a iTunes je tako cool ...:) Jao...

Inače, Đuro, mislila sam na onaj Kerin crni Apple lap top sa jabukom što se hologramski preliva u bojama, na sredini poklopca - e takav je bio ovaj, samo jabuka bela a kutija narandžasta ;)

Back