Ма беееежи

gost 313363

Poznat
Poruka
7.178
Малопре сам прочитао нешто о осећају кривице.. Анкета се спроводила на фудбалерима, да би видели ко је колико самоуверен, ко је колико опуштен, и један нападач је изјавио како он никад није крив, да би он давао много голова да има добар везни ред, као никад није његова кривица кад он не да гол..

Е сад мене занима како ви гледате на то у односу са партнером.. Јесте у фазону "ја сам урадио/ла шта сам могао/ла и боли ме уво", или сте у фазону "ја сам крив/а", или шта већ? И да ли при сра*у гледате да ипак пребаците мало кривицу на другог? Да буде оно ја сам крив/а 49% а ти 51%, капирате о чему причам?

Мсм капирам ја да безгрешни форумаши не само да признају кривицу, него и кажу извини, али ајде да отворим тему јел..

Малопре сам прочитао нешто о осећају кривице.. Анкета се спроводила на фудбалерима, да би видели ко је колико самоуверен, ко је колико опуштен, и један нападач је изјавио како он никад није крив, да би он давао много голова да има добар везни ред, као никад није његова кривица кад он не да гол..

Е сад мене занима како ви гледате на то у односу са партнером.. Јесте у фазону "ја сам урадио/ла шта сам могао/ла и боли ме уво", или сте у фазону "ја сам крив/а", или шта већ? И да ли при сра*у гледате да ипак пребаците мало кривицу на другог? Да буде оно ја сам крив/а 49% а ти 51%, капирате о чему причам?

Мсм капирам ја да безгрешни форумаши не само да признају кривицу, него и кажу извини, али ајде да отворим тему јел..

mislim da je to uvek pola pola
mada sam umela da zsrem i to debelo, al nekad i nisam bila ja ta koja je kriva
zavisi od situacije

Некад не увидим своју одговорност, кривицу одмах, тек после.. нарочито ако сам у некој фрци и не могу јасно, опуштено да расудим. Ако је особа до које ми је стало, волим да се разјаснимо као људи кад се страсти стишају.

:think: pa sad, koliko se tu moze biti objektivan, nemam pojma....promislim sta mi je cinti i radim to sto mislim da je ispravno pa se izuzetno retko osecam krivom....nisam ni brzopleta, podosta sam pazljiva, bar su mi tako rekli i vodim racuna o njegovim emocijamaa koliko god mogu....a kad pogresim i na to mi se ukaze nije mi tesko da se izvinem....sta znam, nisu mi se momci nesto bunili na moje ponasanje....:))))

Некад не увидим своју одговорност, кривицу одмах, тек после.. нарочито ако сам у некој фрци и не могу јасно, опуштено да расудим. Ако је особа до које ми је стало, волим да се разјаснимо као људи кад се страсти стишају.

А шта радиш до тад? Шта као ништа није било, па ћемо да се напушавамо у наставцима?

Код мене то све иде на један.

А шта радиш до тад? Шта као ништа није било, па ћемо да се напушавамо у наставцима?

Код мене то све иде на један.

Па, има разних ситуација, углавном се трудим да не реагујем бурно, па не направим толико велики проблем:lol:

Па, има разних ситуација, углавном се трудим да не реагујем бурно, па не направим толико велики проблем:lol:

Ма добро то све, ал' ти рече сачекам док се стиша, а шта радиш у међувремену? А и кад прође ко да је битно..

kad sam bio mlad i zelen mozda sam se 2 i po puta zapitao dal je do mene onda skapirao da ne trazi svako isto..i da treba svako terati svoju pricu i ne menjati se kako vetar duva..vidi se to kakve osobe biramo za partnere i koliko s kim ostajemo..kad se nadju kompatibilni nema mnogo odstupanja ni nerazumevanja pa nije potrebna ni preterana tolerancija

Pa vodim se onim pravilom, ne radi drugima sto ne bi zeleo da se tebi radi. Naravno da svi gresimo, ali cu najpre tu gresku sebi da priznam i probati da je ispravim. Ne mozes da kazes da ne sreces dosta njih koji zele da se izvinjavas za svoje postupke, kako bi napravili osecaj krivice u tebi i time te manipulisali. Tako da i ne bih bas cesto priznavao krivicu. pogotovu ako neko to potencira .

Ма добро то све, ал' ти рече сачекам док се стиша, а шта радиш у међувремену? А и кад прође ко да је битно..
Па, битно је и увидети своју грешку, никад није касно...јер онда научиш за следећи пут и више ти се не понавља...и онда та особа коју си евентуално повредио ће ти лакше опростити..и можда наставите дружење..:) а кажем шта је изречено, изречено је, битно је брзо се смирити и онда одреаговати како треба..

Па, битно је и увидети своју грешку, никад није касно...јер онда научиш за следећи пут и више ти се не понавља...и онда та особа коју си евентуално повредио ће ти лакше опростити..и можда наставите дружење..:) а кажем шта је изречено, изречено је, битно је брзо се смирити и онда одреаговати како треба..

А добро, то опет од особе до особе, мене кад начепиш, кад покушаш да ме измајмунишеш и ја то провалим, то иде рафална паљба, а ми смо ту моментално завршили, јер сматрам да немам шта да тражим у близини особе која жели да ме мајмунише, било да је ортак или ко год.. И кад планем то је оно кажем све, па ко жив ко мртав...

Back