Luxatio Patellae

NikolicDelija

Početnik
Poruka
2
Povredio sam koljeno prije 6 mjeseci,tada mi dokt nisu dobro zaliječili jer su mislili da je samo čašica iskočila,a meni je i koljeno iskočilo i stavili su me u gips 5 sedmica, otok imam i sada,za srpsku ng sam pao i povredio nogu ponovo i otišao sam kod "kostolomca" kod nas da bi mi on rekao da mi je koljeno iskočilo i on je to namjestio i od tad mi je krenulo na bolje. U međuvremenu sam dobio poziv od Euromedica da ima slobodan termin da odradim magnetnu i evo rezultata koji je danas došao. Za mene su ovo sve strani pojmovi pa ako neko može da mi objasni šta je to ustvari,ali koliko sam skontao neke stvari nije dobro.

Nema meniskalnih lezija
Ukršteni ligamenti intaktni
LCL intaktan.

Zaključak: Hronificirane sekvele lateralne patelarne luksacije:
1. Fokalna osteohondralna lezija na inferomedijalnom rubu medijalnog faseta patele, sa tragovima fragmentacije; odvojeni mali hondralni/osteohondralni fragment inkorporiran u parapatelarnom ožiljku (6mm)
2. Tragovi "kissing" kontuziono-impakcione lezije na anterolateralnom aspektu lateralnog femoralnog kondila.
3. Ožiljne sekvele rupture medijalnog retinakuluma patele.
4. Fokalni "Hofitis" ispod medijalnog faseta patele,nezrele ožiljne promene na sinoviji u zoni medijalnog supra/parapatelarnog recesusa; Mala IA efuzija,hronični reaktivni sinovitis,sekvele hemartrosa.

Izvinjavam se na greškama prilikom pisanja,ako ih ima. Molim da mi neko odg. što prije,nervozna sam i strah me.

Tamo su pretežno sestre i njihov zadatak je da mi pošalju nalaz,a ja sam 2h i 30minuta udaljen od Banjaluke. Tako da od tog nema ništa,sad čekam da dođem na red kod doktora,a pao sam 14.1. i od tad mi je krenulo na bolje,čak sam u petak ovaj sad išao i na fudbal,nisam osječao nikakav bol,normalno sam trčao i šutirao loptu,jedino kad sam se ohladio malo sam osjetio bol pred spavanje. I imam bolove prilikom savijanja noge,do određene granice je uredu ali kad pređem tu granicu osjetim bol i prilikom ispravljanja na istom mjestu.

Back