Antihejter
Iskusan
- Poruka
- 6.861
Na ovu temu može da se filozofira, mada joj je mesto i na psihologiji.
Primer:
Sin: Mama, kad već ideš do prodavnice, kupi mi "Pepsi".
Ona se vraća, ili je zaboravila, ili je "zaboravila" ili je kupila "Cocta" ili "Coca colu".
A dečko je hteo "Pepsi".
Šta je odgovor?
Drugi put, recimo muž:
- Kupi mi jabuke ali one crvene, nemoj one zelene, kisele".
Ona opet ili je zaboravila, ili je kupila zelene i kisele, znači upravo to što je naglašeno da se ne kupuje.
Treći primer:
Mama pita kćerku šta će iz pekare, kćerka kaže: "Može burek sa mesom, nemoj sa sirom" i šta- majka ili je opet kupila sve sem toga, "zaboravila", ili je kupila burek sa sirom.
Itd.
Ako se neko pobuni, odgovor joj je uvek isti:
"Nisam ja vama služavka"
"Mnogo ste bezobrazni i sebični i nezahvalni".
Šta je rešenje? Ja vidim samo jedno: "Ne treba ništa, ići ću ja kasnije". Međutim, "šta ćeš bez veze ići i ti, reci šta ti treba kad ja već idem, šta izigravaš?"
Da bi ona mogla da "izigrava" žrtvu kad se vrati.
Strašno.
P.S. ostaje da se "igraju igrice", da kažeš da ti ne treba ništa, a kasnije se "setiš" da ti nešto treba.
Primer:
Sin: Mama, kad već ideš do prodavnice, kupi mi "Pepsi".
Ona se vraća, ili je zaboravila, ili je "zaboravila" ili je kupila "Cocta" ili "Coca colu".
A dečko je hteo "Pepsi".
Šta je odgovor?
Drugi put, recimo muž:
- Kupi mi jabuke ali one crvene, nemoj one zelene, kisele".
Ona opet ili je zaboravila, ili je kupila zelene i kisele, znači upravo to što je naglašeno da se ne kupuje.
Treći primer:
Mama pita kćerku šta će iz pekare, kćerka kaže: "Može burek sa mesom, nemoj sa sirom" i šta- majka ili je opet kupila sve sem toga, "zaboravila", ili je kupila burek sa sirom.
Itd.
Ako se neko pobuni, odgovor joj je uvek isti:
"Nisam ja vama služavka"
"Mnogo ste bezobrazni i sebični i nezahvalni".
Šta je rešenje? Ja vidim samo jedno: "Ne treba ništa, ići ću ja kasnije". Međutim, "šta ćeš bez veze ići i ti, reci šta ti treba kad ja već idem, šta izigravaš?"
Da bi ona mogla da "izigrava" žrtvu kad se vrati.
Strašno.
P.S. ostaje da se "igraju igrice", da kažeš da ti ne treba ništa, a kasnije se "setiš" da ti nešto treba.