Lujka

Meliot

Elita
Poruka
24.568
Za neke žene se kaže da su lujke ali šta to zapravo znači?

P.S. Ovo nije nikakvo omalovažavanje svih žene već se ovaj epitet odnosi samo na jedan manji deo žena.

Mama i ja smo jednu baba-tetku, Julku, iz zezanja, među nama zvale baba- Lujka. Ovaj izraz ima blago pozitivno značenje jer ta baba je bila onako malo bleskasta, ali ok. Ne bismo je ni u šali, ni između nas zvale pogrdno.

Izraz lujka mi oduvek zvuči šarmantno (i umiljato čak)... Kao neki ženski vetropir (mada su i neki muškarci nazivani lujkom)

Za razliku od izraza opajdara* (za koji nikad nisam saznao šta stvarno znači) koji mi je uvek bio odvratan

*Kad vidim da za jabuku napišu 'ajdara' ,dođe mi da im kažem Nije 'ajdara' kao 'opajdara', nego ajdared. :lol: Ali kapiram da seljaci znaju nego im je tako zabavno

Dobro, nemojmo pored toliko mizoginije koja je protekla ovim forumom da se sad koplja slome na nedužnom Meliotu i njegovim legitimnim pitanjima.
(jer nam se ne sviđaju)

Mizoginija je i objektifikacija žena, ne zaboravimo to.
Veća mizoginija je kad forumaš otvoreno omalovažava i vređa konkretnu osobu, forumašicu, zbog feminističkih stavova, pa taman ona bila jedna jedina, nego neki bezazleni izraz koj ise odnosi na neku neodređenu ženu.

Da ne pričam o temama gde se zaebava na račun prostitucije (i staraca), silovanju u smislu zezanja i preispitivanja da li to neko voli i sl.

Ovo je benigno...čuj lujka, haha

Lujka sam ja na ijekavici.

salu na stranu, lujka moze imati tonu znacenje, npr: super duhovita- onako caknuta na kul nacin - kazes lujka bre, muski mu dodje, ma ludak
imas cangrizavu komsinicu, smeta joj muzika...ma lujka pusti je
aj jos jedan da nadjemo
neko ko se ne uglaoa u "nametnute" okvire, tipa: ne brije se ispod pazuha, gle ovu lujku
itd itd
il neko ko je malo van vinkla

Ne smatram da je lujka pogrdan naziv. Više mi liči na ono luckasta,malo uvrnuta, blesava...Mi žene to znamo i jedna drugoj reći, onako ako smo baš bliske.
S druge strane svaki sličan naziv muškarci shvataju preozbiljno. Odmah se pitaju što sam uvrnut, zašto je to rekla, jesam li ispao glup...
Jedan od dokaza da su muškarci sa Marsa, a žene sa Venere.

. Odmah se pitaju što sam uvrnut, zašto je to rekla, jesam li ispao glup...
to samo beta muskarci tako shvataju, oni sa manjkom samopouzdanja.
A mi muskarci se medjusobno mnogo gore stvari govorimo jedni drugima. Eto danas, zove me drug i pričamo nesto, ja njemu koji si ti majmun na priču koju je ispricao, on mi odg p.. k... magare klempavo.
Jedan od dokaza da su muškarci sa Marsa, a žene sa Venere.
Ima toga.

Na temu (ima svasta da se kupi :P) :

Razmisljam sad, ne secam se da sam ikad cuo da se koristi pogrdno, vise satirično

to samo beta muskarci tako shvataju, oni sa manjkom samopouzdanja.
A mi muskarci se medjusobno mnogo gore stvari govorimo jedni drugima. Eto danas, zove me drug i pričamo nesto, ja njemu koji si ti majmun na priču koju je ispricao, on mi odg p.. k... magare klempavo.

Ima toga.

Na temu (ima svasta da se kupi :P) :

Razmisljam sad, ne secam se da sam ikad cuo da se koristi pogrdno, vise satirično
A što si fini!
😊

Back